Przejdź do forum
Tabela Push/Fold Br...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tabela Push/Fold Brąz SnG

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
750 Wyświetlenia

Hej,
Gdy jestem w fazie Push or Fold, jako początkujący gracz kieruje się tabelką skonstruowaną przez: "Florianem "Morgoth" Langmannem" itd. itp. :)

Jednak mam co do niej wątpliwości. W szczególności do tej gdy wchodzę jako pierwszy np.
AKs -niezależnie kiedy zawsze będzie push, ale 33 na wczesnej pozycji z 13BB, nie powinno być grane.

Ale equilab mówi mi co innego przy konfrontacji tych rąk:
AKs 49,39%
33 50,61%

I sam zauważyłem że jakakolwiek para, jest lepsza od układów np. ATo.

Czy ktoś mi wytłumaczy jak to jest?
Może jakaś upgradowana tabelka? ;)

Z góry dzięki

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Puczek

Jezeli dostajesz call trzymając 33 NIGDY nie jesteś lepiej niż flip a część jesteś 80-20.
Kiedy trzymasz AK cholernie rzadko jesteś zdominowany (trzymasz blockery do AA i KK) jesteś czasem flip, czasem dominujesz, czasem 60/40 co w połączeniu daje bardziej komfortową sytuację niż trzymając 33.

Odpowiedz
Cytat
kamil13151

Hej :)

Nie patrz na konfrontacje tych rąk, a zobacz 33 vs range, z jakim dostaniesz sprawdzenie i to samo z AKs.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Avterlife

Wydaję mi się, że wynika to z tego, że mając AK masz coinflipa vs każda pocket para poza premium pocketami (AA i KK), czyli AK dobrze gra vs pocket pary i świetnie vs. ręce typu ATo czy inne kombinacyjne. Sprawdź sobie teraz jak gra AK vs zasięg 22-AA i jak grają na ten sam zasięg 33, wtedy widac dlaczego nie warto pushowac 33 z wczesnych pozycji przy 13bb, bo łatwiej je zdominowac.

Odpowiedz
Cytat