Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] stt 9os. hu

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
538 Wyświetlenia
kustra

Witam

Mam pytanie odnosnie hu, bo juz mnie po prostu krew zalewa.
Czy w ogole czekanie na jakies dobre karty ma sens? Gdy widze gdy moje AQ jest lamane przez Q2 po prostu trafia mnie szlag X(

Jak powinienem grac w hu gdy zalozmy mam 2x stack od przeciwnika? A jak gdy to ja jestem dominowany?

5 odpowiedzi

Kilka filmikow z tej fazy gry sobie obejrzyj, nastepnego dnia to samo, pozniej znow to samo, a pozniej graj i przyjdzie taki czas ze to Twoje q2 złamie aq, a dobrej gry, ktora sobie wypracowales nikt nie zabierze.
Powodzenia i pamietaj to tylko poker. AQ vs Q2 -1/4, 57 vs AK - 35% do 65% (w przyblizeniu). Warto chocby z tego powodu pobawic sie tez troche equalitoeem, czy jak to sie nazywa i sprawdzic sobie procentowo te uklady i zakresy. Pozniej w zaleznosci od tego, z kim grasz dopasowujesz sobie swoje rece do zakresu przeciwnika i działasz. Na badbeaty nie masz wplywu, wiec sie nimi nie przejmuj.

IMO grasz za bardzo tight w heads upie. Co do tego Q2, jesli to jest suited to mozesz pushnac do 13bb maks i to bedzie +EV.Pewnie tego nie wiedziales.

Raz mialem kolesia strasznie tight. Wkoncu gdy mial 2bb zlamalem jego KK z 76s. I zaczela sie jazda na czacie. Bo jak to, ja czekam na dobre karty a ty grasz 76 i wygrywasz WTF.

Kiedys mialem problem z HU. Duzo mi pomogly ksiazki "Kill Evreone" i "sng winning..." Shawa.

kustra Autor wątku
kustra

Czesto mam taki problem, ze gdy mamy rowne stacki, dostaje np. JTs, raisuje to, a koles od razu wrzuca AI, staram sie takie rzeczy callowac gdy mam ace high, czy jakas pp, ale nie wiem czy jest to poprawne.

thefoe

gdy jestes na sb podbijaj prawie kazda reke 2xbb. Gdy Ty lub przeciwnik ma mniej niz 10 BB to juz tylko allin lub pas.

Wszystko zalezy czy jest to turbo czy nie. W turbo zawsze pushuje j10s i calluje bo blindy sa bardzo wysokie. Podobnie z Ax z kazda para. Troche inaczej jest w standardowych sng bo tam nawet w Hu blindy sa male w porownaniu do stacka. Czesto grasz majac 20bb lub wiecej.

Czy na Sb podbijac do 2bb IMO zalezy od gracza. Jesli jest myslacy i chodz toche ma pojecia o grze bardzo czesto bedzie sie odwijac albo raisowac nasz bet. Jesli jest to gracz tight to napewno 2 bb jest ok.