Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

SNG traffic

23 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
2,285 Wyświetlenia
AirFace

Cześć,

Pisałem już podobnego posta, jednak pewnie nikt go nie przeczytał, albo zamieściłem go w złym dziale. Do rzeczy...

Chcę trochę pograć SNG na mniej popularnych roomach. Mianowicie chodzi mi o to, żeby nazbierać sobie trochę SP. Moje pytanie brzmi:
Który room oferuje przyzwoity traffic i pozwoli mi wyrobić dobry volume na grach SNG? Jakie są Wasze spostrzeżenia?

Odpowiedz
Cytat
22 odpowiedzi
muuuka

Jakaś konkretna odmiana i stawki? Na ipoker (William Hill ma najwyższy stosunek SP:rake jaki oferuje PS) jest chyba całkiem przyzwoity traffic. Jeśli jednak planujesz grać micro to ostrzegam przed masakrycznym rakiem.

Odpowiedz
Cytat
AirFace Autor wątku
AirFace

Konto ma służyć wyłącznie wyrabianiu SP. Tak, będą to mikro stawki. Przeglądałem WH i traffic niestety średnio wygląda, ale może zła pora (będę zaglądał) :rolleyes:.

Mogę pograć STT, może też być MTT, FR, SH, to akurat jest mało istotne :).

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

A po co Ci te SP?

Odpowiedz
Cytat
AirFace Autor wątku
AirFace

Żeby się rozwijać. Dobre filmy na wyższych statusach, a moje konto P* nie jest powiązane.

Odpowiedz
Cytat
oooigo

iPoker i turnieje Jackpot. dirty Dozen za 2+0.4 lub Maui za 5+1.
Rake zajebiscie wysoki, ale czesciowo rekompensuje to nizszy poziom, w dodatku masz szanse na jackpot :). Co do traficu to jest zadowalajacy jak dla mnie. spokojnie mozna grac sety po 12 sztuk.

Odpowiedz
Cytat
sojowyjarz

Złoto można stuknąć na sng na praktycznie każdym krzaku grając w miarę regularnie.

Odpowiedz
Cytat
AirFace Autor wątku
AirFace

Napisane przez oooigo
iPoker i turnieje Jackpot. dirty Dozen za 2+0.4 lub Maui za 5+1.
Rake zajebiscie wysoki, ale czesciowo rekompensuje to nizszy poziom, w dodatku masz szanse na jackpot :). Co do traficu to jest zadowalajacy jak dla mnie. spokojnie mozna grac sety po 12 sztuk.

Który konkretnie room polecasz?

Napisane przez sojowyjarz
Złoto można stuknąć na sng na praktycznie każdym krzaku grając w miarę regularnie.

Chodzi o to, że chciałbym usiąść, rozegrać (niedługą) sesję o każdej porze dnia i nie narzekać na traffic.
Z moich obserwacji wynika, że tylko na cashu jest to możliwe.
Poza tym, dużo gram na P* i nie chcę tego zmieniać.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Witaj AirFace,

To i ja swoje 3 grosze dorzucę.

Grając SnG Dirty Dozen na trafik nie będziesz narzekać, teraz jest ok 20-30 uruchomionych stołów, a w szczytowych godzinach jest ich ok 2 razy więcej. Szybko się odpalają, tmfinger nagrał nawet film o nich.

Teraz na Poker770 masz freerolla od PokerStrategy.com z pulą 10 000$ chyba warto w nim zagrać -> Wyłączny freeroll z pulą 10 000 $ oraz 200k $ GTD na Poker770 _rolleyes: a do tego 5SP za 1$ raku więc złoto szybko wyrobisz.

Na EuroPoker ostatnio jest dużo promocji, szczególnie dla osób grających STT i Strobe Poker (taki zoom w sieci Ongame) -> Kwiecień na EuroPoker: wyścig, tablety, promocja Hot Streak i Strobe Challenge. MarioAK nagrał niedawno serię dotyczącą STT na Betfair Poker, ale to ta sama sieć co EuroPoker.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
AirFace Autor wątku
AirFace

Dzięki Skibcio! Namówiłeś mnie do DD :sdrink

EDIT: Tobie też oooigo (bym zapomniał)

Kasa przelana, czas na grind! :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
Zbiru

@oooigo
Naprawdę jest nizszy poziom na Maui Jackpot w porownaniu z Tallin (5+0.50)? Ja myslalem, ze tam sporo regow siedzi, ktorzy procz ogrywania fiszow chca ustrzelic jackpota. Chociaz taki jackpot dziala na wyobraznie fiszow.
Tylko czy w ogole oplaca sie grac te Maui, skoro rake jest 2x wiekszy, a prawdopodobienstwo wygrania 5 turkow z rzedu graniczy z cudem chyba.
Chcialbym poznac wzor za pomoca, ktorego moznaby obliczyc prawdopodobienstwo trafienia takiego jackpota, zapewne duzo zalezy od ROI, scislej od % zajmowanych 1 miejsc. I ile trzeba by bylo turkow rozegrac, aby jakies takie wyliczenia mialy sens. Na bank da sie cos takiego wyliczyc.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Zbiru
@oooigo
Naprawdę jest nizszy poziom na Maui Jackpot w porownaniu z Tallin (5+0.50)? Ja myslalem, ze tam sporo regow siedzi, ktorzy procz ogrywania fiszow chca ustrzelic jackpota. Chociaz taki jackpot dziala na wyobraznie fiszow.
Tylko czy w ogole oplaca sie grac te Maui, skoro rake jest 2x wiekszy, a prawdopodobienstwo wygrania 5 turkow z rzedu graniczy z cudem chyba.

oczywiscie ze sie nie oplaca grac sng z 20%rake ale fiszom nigdy tego nie wytlumaczysz a wystarczy zobaczyc jaki roi osiagaja dobrzy gracze w sitkach z rake 10% i odjac z tego 10% wtedy sie okaze ze bylby b/e lub zarabial jakies grosze

Odpowiedz
Cytat
Zbiru

W zupelnosci sie z Toba zgadzam edziu23, tylko ze zaczalem rozkminiac... Bo jakby sie okazalo, ze jest tam 3x wiecej fiszow niz na zwyklych, przez co ROI mimo wyzszego rake utrzymaloby sie na tym samym poziomie, czyli realny zysk bylby taki sam, to lepiej przy okazji miec jeszcze szanse na jackpota. Moze ktos gral jedne i drugie turki z sensowna probka i ma porownanie?

Odpowiedz
Cytat
madzialenka36

Witam chyba troszkę rozjaśnię temat. :]
Wcześniej grałam sng maui jackpot na titanie obecnie na paddy.

Obecnie próbka 7k turniejów wynik z gry: roi -7% więc teoretycznie nie ma się czym chwalić. ;)

Szansa na jackpot pocieszenia z mojej próbki wynosi 1 na 1500-2000 turniejów natomiast na jackpot główny 1 na 40000-50000 turniejów więc nie są to aż takie nierealne cyfry.

Najlepsi gracze mają roi powyżej 0 jednak najczęściej grają oni mniej stolików.
Ja odpalam wszystko co się da najczęścięj jest to kilkanaście stołów czasem 20+

Jeśli chodzi o przeciwników w godzinach 16-24 na każdym stole najczęściej mamy 6-7 regularsów słabszych lub lepszych no i prawie zawsze 2-3 totalnych fiszy.

Pytanie najważniejsze czy to się opłaca odpowiedź brzmi tak ale żeby zmaksymalizować zyski należy szukać roomu z dobrym rakebackiem robić duże volume i szukać dobrego affiliate.
Najczęściej wygląda to tak:
1 depo + promocje wewnętrzne + rb roomu + affiliate.
Po wyrobieniu 1 depo zmiana roomu :D

To chyba wszystko jak coś śmiało proszę pytać.
Pozdrawiam :)

Odpowiedz
Cytat
AirFace Autor wątku
AirFace

Wczoraj zagrałem ok. 30 DD. Próbka to żadna, ale ustrzeliłem ROI na poziomie 60%. Poziom naprawdę jest żenujący, a to co się tam dzieje to czarna magia pokera.
Przekonałem się jednak, że zdobycie Jackpota to nie lada wyczyn (ciekawe czy komuś się udało), chociażby dlatego, że po 2 z rzędu wygranych dostawałem taki card dead, że to poezja i moja przygoda kończyła się zazwyczaj na bubblu.

Odpowiedz
Cytat
AirFace Autor wątku
AirFace

@madzialenka36
Czyli rozumiem, że w tych turkach value wyrabia się tylko z bonusów, a sama gra na poziomie B/E to standard?
Generalnie zacząłem w to grać z powodu SP, ale nie obraziłbym się gdyby wpadło coś $$ do kieszeni.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez madzialenka36
Witam chyba troszkę rozjaśnię temat. :]
Wcześniej grałam sng maui jackpot na titanie obecnie na paddy.

Obecnie próbka 7k turniejów wynik z gry: roi -7% więc teoretycznie nie ma się czym chwalić. ;)

Szansa na jackpot pocieszenia z mojej próbki wynosi 1 na 1500-2000 turniejów natomiast na jackpot główny 1 na 40000-50000 turniejów więc nie są to aż takie nierealne cyfry.

Najlepsi gracze mają roi powyżej 0 jednak najczęściej grają oni mniej stolików.
Ja odpalam wszystko co się da najczęścięj jest to kilkanaście stołów czasem 20+

Jeśli chodzi o przeciwników w godzinach 16-24 na każdym stole najczęściej mamy 6-7 regularsów słabszych lub lepszych no i prawie zawsze 2-3 totalnych fiszy.

Pytanie najważniejsze czy to się opłaca odpowiedź brzmi tak ale żeby zmaksymalizować zyski należy szukać roomu z dobrym rakebackiem robić duże volume i szukać dobrego affiliate.
Najczęściej wygląda to tak:
1 depo + promocje wewnętrzne + rb roomu + affiliate.
Po wyrobieniu 1 depo zmiana roomu :D

To chyba wszystko jak coś śmiało proszę pytać.
Pozdrawiam :)

czyli rozumiem ze zdobylas juz 3 jackpoty pocieszenia?ile wynosi taki jackpot?

@madzialenka36Czyli rozumiem, że w tych turkach value wyrabia się tylko z bonusów, a sama gra na poziomie B/E to standard?Generalnie zacząłem w to grać z powodu SP, ale nie obraziłbym się gdyby wpadło coś $$ do kieszeni.

na przykladzie madzi widzisz ze trudno byc tam z gry nawet b/e.wezmy ze grala sitki po 2,40$ 7k sitkow to 16,800$ roi -7% daje strate 1176$.oddala w tym czasie 2800$ rake niech ma rb na poziomie 40% co daje jej 1120$ wiec b/e jest dopiero po rb.a rozegrac 7k sitow to jakies 2 miechy.

Odpowiedz
Cytat
Zbiru

Dzieki madzialenka, nakreslilas troche sprawe. Rzeczywiscie, myslalem ze prawdopodobienstwo trafienia jest mniejsze, choc w moim przypadku jak gram 6 stolow i robie sredni volume to 50k sng jest jakas abstrakcja.
@ Edziu 40% rb? Haha. Sadze, ze conajmniej 2x tyle:P Na pewnym poziomie jest sporo graczy 'rakeback pro'. W Dirty Dozen ktorys z userow Pokerstrategy.pl wygral jackpota 2k$, czytalem w watku. W Maui jest 30k;D Ciekawe czy tego ktos wygral, pewnie tak.

Odpowiedz
Cytat
madzialenka36

.

Odpowiedz
Cytat
madzialenka36

Napisane przez madzialenka36

Napisane przez AirFace
@madzialenka36
Czyli rozumiem, że w tych turkach value wyrabia się tylko z bonusów, a sama gra na poziomie B/E to standard?
Generalnie zacząłem w to grać z powodu SP, ale nie obraziłbym się gdyby wpadło coś $$ do kieszeni.

Niestety tak to wygląda gramy pod rb a czasem ciężko przetrwać swing.
Obecnie przeżywam największy w "karierze" 120 BI pod EV uważam że zasługuję na roi w okolicach -5% w tych turniejkach za 6$ :)
Pokazuję to że raczej przy ostrym multitablingu trzeba mieć na te turki bankroll 4 cyfrowy ;(

Jackpot pocieszenia wynosi 200$ zdobyłam go 3-4 razy nie pamiętam dokładnie bo obliczam prawdopodobieństwo na podstawie liczby rozegranych turniejów i zajętych w nich miejsc ale jak widać zgadza się to u mnie :]

Inna sprawa to turniejki jackpot 2,4$ których rozegrałam niewiele ale tam na 12 osób zdecydowanie więcej niż połowa to fisze i spokojnie można osiągnąć profity z samej gry.
Polecam filmik tmfingera który pokazuje co tam się dzieje i zachęcam do gry właśnie tych za 2,4$ bo prawdopodobnie są to najbardziej przyjazne (zafiszowane) sng w całej sieci ipoker

Odpowiedz
Cytat