Witam
Prośba do graczy SNG STT , jaki macie stosunek miejsc zajmowanych w turniejach, tzn, ile miejsc w ITM a ile 4, 5, itd
ja mam w 9 osobowych hyperach:
itm 36.9
1st 12.9
2nd 12.7
3rd 12.5
4th 12.6
5th 13.4
6th 13.2
7th 11.0
8th 7.8
9th 3.9
turbosow w tej bazie nie mam
U mnie 40.45%ITM po 6401sitów:
1st - 881
2nd - 832
3rd - 876
4th - 881
5th - 927
6th - 793
7th - 622
8th - 426
9th - 163
Pozdrawiam
ja po 383 turniejach STT mam:
ITM - 44,1%
1 - 52
2 - 58
3 - 51
4 - 43
5 - 56
6 - 41
7 - 29
8 - 31
9 - 22
uważacie że na tych turniejach, płaska osiągalność miejsc to jest normalne, ?
w mojej ocenie powinienem poprawić gre na buble i to samo myśle o waszej grze, chyba że to normalne na tych turniejach.
W ITM za 3 miejsce jest aż około 1,5 buy-ina ogarniając tylko te sytuacje w których zajeliśmy 4 miejsce nasz ROI powinien wzrosnąć znacząco !!!
co o tym myslicie ?
Dla mnie nie ma sensu takie wypisywanie, bo za dużo czynników decydujących o rozkładzie % zajmowanych miejsc. Najwięcej zależy tak naprawdę jak gramy bubbla - jeżeli pasywnie będziemy mieli dużo 3 miejsc, mniej 2 i najmniej 1. Jeżeli agresywnie sytuacja jest odwrotna bo do ITM wejdziemy najcześciej jako bigstack... Już nie wspominając o wysokości stawek i stopniu zaregowania sitków...
czarnyyy0 a nie uważasz, że zyskując połowe pieniedzy z miejsc czwartych i połowe z miejsc piątych pokryłoby straty połowy miejsc pierwszych na rzecz drugich ?? może to zagmatwanie napisałem, ale chce poprawić swoją gre i niewiem od czego zacząć, przeglądając statystyki doszedłem do wniosku, że jest za dużo miejsc 4 i 5.
Zależy co rozumiesz pod pojęciem poprawa gry na bublu. Bo jeżeli twoim celem jest większy procent ITM to oczywiście jest to możliwe, ale wtedy spadnie Ci odsetek wygranych turniejów i 2 miejsc na rzecz 3cich i nie zależnie jak byłbyś dobry w HU czy samym ITM to tej zależności nie ominiesz.
Dwóch regów o podobnym ROI może mieć zupełnie inny rozkład ITM, własnie ze względu na styl gry.
nie mozna za bardzo zmienic itm 'poprawa gry na bubble'. na itm wplywa juz gra 9handed a szczegolnie 5-7 handed
po pierwsze to dzieki za dyskusje, bo o to mi chodziło zakładając ten wątek, tylko pytanie brzmi co przyniesie najlepsze efekty zwiekszyc jedynie ilosc granych sitków oczywiście dalej analizując i poprawiać błędy ,
moje VPIP i PFR to 20,1 i 17,3
co na tych turniejach bedzie lepsze ?
- zwiekszyć ilość sitkow i powowolutku iść w gór
- skupić sie na mniejszej ilośći turniejów i liczyć na wejśćie do cotygodniowej tabeli liderów ?
jak uważacie ?
Nagrody z BoP traktowałbym jedynie jako miły dodatek i nie nastawiał się na nie specjalnie bo żeby uzyskać coś z nich to tak lekko bodajże ROI>40% trzeba mieć w jednej 100ce.
Jeżeli czujesz że możesz popełniać jakieś błędy itd. to zmniejsz ilość stołów i analizuj sporo, a wraz z poprawą pewności siebie, skillsów i doświadczenia zwiększasz ilość stołów.
VPIP I PRF to zmienne zależne od wielu czynników - blindów, ilości graczy, ich poziomu, naszego stacku i jeszcze wielu innych rzeczy, dlatego nie wiem czy jest sens w ogóle to analizować
A jak wy poprawialiscie swoja gre na poczatku, a jak robicie to teraz ? Cos sie zmienilo w waszym podejsciu ? Ja najwiecej wynosze z ogladania filmikow, nigdy nie lubilem sie uczy sztywno teorii, oczywiscie jakies podstawy trzeba miec, ale praktyka I nauka bezposresnio "w akcji"
to sie wydaje najlepsze