Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SNG na FTP

7 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
672 Wyświetlenia

Chciałbym pograc SNG na FTP. Jednak nie wiem co wybrac jesli chodzi o ilosc osob. I powiedzcie jaki traffic czy sie szybko zapelniaja? Na FTP bo na starsy nie chce wracac bo tu jest RB. Ilu osobowe najlepiej grac?

6 odpowiedzi

Turbo szybko nonturbo wolno. Mimo dużej liczby graczy nonturbo otwierają się wolno, nawet te za 2 dolki. Turbosy zdecydowanie lepiej, stt i 18 na low i micro stawkach nie ma dużej różnicy w czasie od starsów wyżej nie wiem. Większe sng trochę wolniej ale w szczycie ujdzie. Mimo wszystko jest tu tak z 2,5 raza mnie ludzi niż na starsach ale do sng nie ma innej alternatywy.

A co grać to sam musisz zdecydować. Polecam 18os nonturbo jako dobry sposób na łatwy i szybki sposób budowy bankrolla (trochę nudzący jednak), a potem turbo stt. Pograj zobacz co ci się podoba.

Jak kolega napisal musisz wszystkie pograc i zobaczyc ktore najbardziej ci odpowiadaja.Ja osobiscie polecam 27os.Dosc przyjemnie sie gra okiem amatora;sporo czasu na dobre decyzje(do pierwsze 3-ki mi wychodzi ok150-200rak jezeli to jakas pomocna informacja),ja zbieram tam troche zetonow we wczesnej fazie pozniej jeden udany push or die i jestesmy w domu :f_biggrin:

MarioAK

Musisz na własnej skórze sprawdzić które turnieje będą dla Ciebie bardziej opłacalne. Ja preferują turnieje jednostołowe turbo i nonturbo. Poziom na 2$ jest żałosny. Szybko się zapełniają dużą ilością rybek:)

podepnę się pod ten wątek:

sity zacząłem grać od sierpnia. rozpocząłem na ftp sity 9men tubro $1+0,20 by potem przeskoczyć na $2+0,20. powodem oczywiście jest rake. wolałem grać sity z 10% rake niż 20%, co jest dość zrozumiałe. z jako takimi wynikami przeszedłem na 18men turbo i na sitach $2+0,20 szło mi bardzo przyzwoicie. do tego dołączałem 27men. aktualnie gram 18men $6+0,50 i jakoś szału nie ma. zaczynam się zastanawiać czy to nie braki z gry 9men, które najzwyczajniej olałem, z racji wyższej struktury nagród. przeszukując net nazbierałem mnóstwo książek i filmów (dc, cr, sng grinders), tyle że materiałów na 18men jak na lekarstwo, bo 95% z tego co mam to 9men. pytanie jest następujące - skupiać się na tych 9men, ogarnąć porządnie icm i atakować sity z większą ilościa graczy, czy dalej walczyć na tych 18?

Ja specjalistą nie jestem, ale chyba lepiej ICM doszlifować na 9 niż 18. Tmfinger mówił że 18 turbo są trudniejsze niż 9os (wryło mi się w pamięć stwierdzenie, że " 18os sng jest grą drobnych niuansów") więc chyba lepiej na razie skupić się na 9 i dojść na nich do odpowiedniego poziomu. Teraz zaczął owy trener serię o 18os turbo ale niestety od złota. Jest również jeden świeży od anglojęzycznej społeczności, ale również złoto+. Wiec grinduj ostro a materiały się znajdą. A i na ftp są za 2,25 a nie za 2,20 :P,

Na stawkach 1.00$ + 0.20$ na ftp niektóre zagrania niszczą mi psychikę, tyle razy donki dobierały do takich dziwnych układów że już się nie dziwie jak koleś z 82o dobiera do koloru, jak podbijesz to i tak cię sprawdzą zazwyczaj do końca, nawet jak by mieli parę dwójek na flopie 2cKhAh a na ręce mieli 2s6c. Są gotowi lecieć all-in z nadzieją na kolejną dwójkę. Więc przygotuj się na przyprawiające o śmiech sytuacje.
Preferuję grać turbo bo rosnące blindy ich stresują i szybko odpadają, przeciętnie po 15-20m na jedną grę schodzi. Na nonturbo tak maksymalnie do godziny. Sam gram fullring nie grałem jeszcze większych na FTP więc nie powiem ci jak z poziomem, ale na tych z niskim wpisowym zapewne podobnie.