Przejdź do forum
SNG MTT dla poczatk...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SNG MTT dla poczatkujacych

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
690 Wyświetlenia
magda25uk
Oldschool Grinder

Witam!
Od niedawna zaczelam grac SNG MTT, szukajac odmiany w ktorej bede czula sie najlepiej. Na 18-stkach udalo mi sie zbudowac rolla w okolicy 300$. Do tej pory moje probki sa dosc smieszne, jednak juz po rozegraniu kilkuset SNG zauwazylam, ze duzo lepiej gra mi sie 18os niz np 45. Mam w zwiazku z tym kilka pytan:

1) Bedac poczatkujacym graczem lepiej skupic sie na jednym rodzaju SNG (np grac tylko 18os) czy tez do 18-tek dokladac rowniz np 45-tki i 180-tki?

2) Jak juz wczesniej napisalam zdecydowanie lepiej gra mi sie 18-stki. Gdybym jednak chciala jeszcze cos do nich dodac co powinnam wybrac?
18-stki gra sie troszke inaczej niz 45-tki czy 180-tki, wiec taki miks chyba odpada. Najbardziej zblizone do 18 wydaja sie byc stt.

Z drugiej strony wiekszosc dobrych graczy SNG gra 180-tki i 45-tki, czy wiec w zwiazku z tym korzystniej bylo by sie przerzucic tylko na nie?

Dzieki

3 odpowiedzi
streamus
PokerStrategist

generalnie moim zdaniem najbardziej oplacalne sa 180 i wielu pokerzystow konczy na nich jak rowniez i na mtt, gdzie utrafienie raz na jakis czas topowego miejsca daje duzo wiecej $ niz grindowanie 1-5 stolikowych sng z roi 5-10%

Franczo
PokerStrategist

Postanowiłem dla odmiany odejść od gry Cash FR BSS i zaczynam grać SnG MTT.
Moim zdaniem warto spróbować SnG 45o na FTP. Jest nieco inna struktura tego SnG niż na P*:
blindy rosną co 6 min, jednak nie ma takich drastycznych przeskoków w wielkości blindów.
6 miejsc płatnych
zaczynają się od 1,10$
Osobiście uważam, że poziom jest bardzo słaby [jak zobaczysz niektóre akcje przeciwników to zadasz sobie pytanie: czy oni wiedzę w co grają ? :f_cool:] ( dużego doświadczenia w SnG oraz porażającej wiedzy nt. SnG nie posiadam, jednak pozwala mi to na budowanie rolla)
Także 18o możesz zmienić i spróbować 45o na FTP :f_thumbsup:

Według mnie na P* jest łatwiej zbudować BR niż na FTP. Grałem dość długo na FTP i jest tam zdecydowanie wyższy poziom niż na P*. Na P* ludzie robią tak głupie rzeczy, że czasem aż zastanawiam się czy nie gram przypadkiem na roomie dla umysłowo upośledzonych. Myślę, że jak tylko mi się skończy downswing to będę zarabiał kaske 3x szybciej niż to było na ftp.