Przejdź do forum
SnG (double or noth...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SnG (double or nothing)

18 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
2,254 Wyświetlenia

Jak grać w SnG (double or nothing) gdy jestem chipliderem, stacki wygladaja tak:

Ja: 4000
p1: 3000
p2 : 2000
p3: 2400
p4: 1800
p5: 1800

blindy są nieważne załóżmy jest faza środkowa i oczywiście buble.
Jeden z graczy wchodzi all-in, drugi sprawdza, ja jestem w kolejce z AA

1.co zrobić spasować jak nakazuje intuicja czy sprawdzić?

tu pewnie jest easy fold coś tak czuję, więc co zrobić gdy

2. dorzucimy jeszcze jednego przeciwnika i taka sama sytuacja?

17 odpowiedzi
bMh
bMh

easy call nie wazne w jakim przypadku jak dla mnie

Jeśli już to na pewno nie call tylko all in !!!
Jeśli ten drugi też sprawdzi to na 99% jesteś już w kasie bo małoprawdopodobne jest byś ty przegrał a między nimi był split puli.

Jeśli ten drugi da fold to:
1 z AA jesteś faworytem
2 nawet jakbyś przegrał to ten który sprawdził all in a dał fold na twoje przebicie został super shortem i zaraz powinien wyleciec

RealGains

Generalnie zasada jest taka ze jak zostalo 6 graczy i 2 z nich, ktorzy maja bardzo porownywalne stacki, wchodzi all in,a ty masz niezlego stacka to powinienes sprawdzic tak naprawde z any two poniewaz split pot jest malo prawdopodobny.

rumbacz

nie wiem tak bardzo se na tym nie znam, ale w niedziele grałem 11 sng i w 8 byłem w kasie, cały czas naciskajac fold.

rumbacz

zreszta nie rozumiem pytania autora, masz najwiekszy stack grasz DOB i pytasz sie czy robic pusch z AA, nie obraź sie ale dzieki własnie takim debilom którzy mieli dobrego stacka i pushowali, wgryzłem się sie do kasy w 8 na 11 dobów. Mam nadzieje ze cie nie obraziłem.

piotereczek

mi tam intuicja zawsze radzi żeby puszować z asami, twoja intuicja jest rigged jak P*. A tak w ogóle to DON są nudne lepiej zagraj normalnego SNG .

skajlacz

tak jak napisal rumbacz, w koncu to jest DON a nie zwykly sng... 5 jest w kasie wiec po co sprawdzac 2 alliny jesli zostalo 6 graczy nawet z AA

sebczuks

Zadajesz strasznie bezsensowne pytanie. Taka sytuacja spotka Cie raz na jakies 200 DONków.
Po co poruszać tak marginalne tematy.
Lepiej zapytaj co zrobić gdy masz Axs i 9 BB w stacku przy 6 graczach, to Cie bedzie częściej spotykać

skajlacz napisał
tak jak napisal rumbacz, w koncu to jest DON a nie zwykly sng... 5 jest w kasie wiec po co sprawdzac 2 alliny jesli zostalo 6 graczy nawet z AA

Po to żeby zakończyc ten turniej:
1. Natychmiast a nie p.... kolejne 5 czy 10 minut
2. Na 99.9% zakończyc go w kasie
3. W niektórych sytuacjach (opisanych przez Lagmalix'a) możesz pushowac any 2

Jeśli tego nie chwytacie to trudno.

Zalezy ktorzy gracze robia all iny.Jesli jest to np gracz 4 i 5 to zaskocze was ale FOLD!!.tak naprawde jestes chip leaderem 1 koles zostal do wywalenia przy dwoch graczach ktorzy maja podobny stack jeden odpadnie.A jesli ktorys przezyje zostanie mu powiedzmy 1 bb.Sory ale moi przedmowcy nie rozumieja roznicy miedzy DoN a normalnym sitgo.W normalnym z 2 miejscami platnymi jest to dlamnie pusch.

Sory ale na bublu w niektorych sytuacjach pas AK jest bardzo dobrym zagraniem i w tym wypadku PAS AA jak najabrdziej OK.

A sprawdzenie z any two sory ale to jakis straszny debilizm.Bez urazy ale w Don gra sie do 5 miejsca I TO NIE JEST NORMALNY SITGO ZE GRASZ O 1 MIEJSCE.

Sebczuks ten post jest jak najabrdziej trafny.Twoja odpowiedz jest maginalna.!

A teraz moja zagadka:

ja BB stack 3000
Sb stack 5000
gracz 3 stack 500
gracz 4 stack neiwazny

Grasz SB robi push mam AK i co teraz?

Poprawna odpowiedz : FOLD

Jesli tego nie rozumiecie to trudno!.

Dla mnie dosc proste jest ze fold. Koles ma wiecej chipsow co oznacza ze odpadniemy po porazce, a ze pozostai maja mao to mamy duze prawdopodobienstwo ze wejdziemy do kasy bez tego call-a good?

RealGains

mazik22 napisał
Sory ale na bublu w niektorych sytuacjach pas AK jest bardzo dobrym zagraniem i w tym wypadku PAS AA jak najabrdziej OK.

A sprawdzenie z any two sory ale to jakis straszny debilizm.Bez urazy ale w Don gra sie do 5 miejsca I TO NIE JEST NORMALNY SITGO ZE GRASZ O 1 MIEJSCE.

Nikt tutaj nie pisal ze w DoN pushowanie kart premium jest zawsze oplacalne wiec nie rozumiem po co ta wstawka.

Push z any two, a tym bardziej z AA, jest jak najbardziej sensowny w opisanej sytuacji. Ludzie bardzo czesto pushuja z Ax i w momencie gdy wypadnie wysoki board bedzie split puli i gra sie nie skonczy, nasz push zmniejsza to prawdopodobienstwo. Dodatkowy wymog duzego stacka sprawia, ze nawet ta marginalna szansa na przegrana nas nie zaboli i przetrwamy kolejne blindy.

Jezeli tego nie rozumiesz to trudno!

Olorion

easy push obv

matelusz

mazik22 napisał

Świetny tok rozumowania. Ta strona to PokerStrategy, a żeby stosować się do strategii, dobrze byłoby ją rozumieć. To trochę tak, jakby wanpi na treningu powiedział: "tutaj sprawdzę, ale nie powiem, dlaczego, jeżeli nie rozumiecie, to trudno".

A co do samej sytuacji AA na DoN - tak, jak pisze Olorion, izi pusz. Jedyna niekorzystna konfiguracja w tym momencie to split, który zdarzy się tak rzadko, że zagranie będzie i tak EV+.

rumbacz

tak tylko cały głupi split cie może wywalić z dona, generalnie wszyscy w tym poscie sa 10 razy lepszymi pokerzystami niż ja, ale dony gram czesto, dlaczego?
Dlatego iz na cashówkach, ciegle trace a donami sie odbudowuje. I wiem jedno jak sie ma przynajmniej 3 pozycje to jedynym przyciskiem jaki musimy naciskac to fold z opóźnieniem

Pyszu

Na sofcie BB są genialne DoNy Coolery się nazywają. Nie ma w nich ante i w Turbo blindy leca w góre co 3 min. Dzięki temu, że mamy dużo "czasu do namysłu" można grać nie tylko kartą, ale jak jesteśmy nabudowani to czasem i pozycją.
rumbacz dobrze zauważyłeś, żeby naciskać fold z opóźnieniem :) im wyższe blindy jak jestesmy nabudowani to tym lepiej dla nas.

matelusz napisał

mazik22 napisał

Świetny tok rozumowania. Ta strona to PokerStrategy, a żeby stosować się do strategii, dobrze byłoby ją rozumieć. To trochę tak, jakby wanpi na treningu powiedział: "tutaj sprawdzę, ale nie powiem, dlaczego, jeżeli nie rozumiecie, to trudno".

A co do samej sytuacji AA na DoN - tak, jak pisze Olorion, izi pusz. Jedyna niekorzystna konfiguracja w tym momencie to split, który zdarzy się tak rzadko, że zagranie będzie i tak EV+.

I co w tym fajnego ze zagranie bedzie +EV gdy niekiedy w ICM zagranie jest +EV a sie pasuje.BO IM MNIEJ GRASZ TYM MNIEJSZE PONOSISZ RYZYKO!
Taaaaaaaaa a potem na forum widac posty no i przegralem AA i odpadlem na bublu.Nie ma sensu sie w to angazowac i tyle.

To nie jest normalne sitgo zeby nabudowac stacka i byc w jak najlepszej pzycji do wygrania turnieju.Tu za 1 i 5 miejsce jest tyle samo.