Przejdź do forum
sng Dirty Dozen Jac...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] sng Dirty Dozen Jackpot na Titan Poker

20 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
2,077 Wyświetlenia
asiuniad
PokerStrategist

Wygranie 4 sng z rzędu daje wygrana 2000$. Wpisowe 2+0,4$, 12 osob, 4 w kasie.
Próbował ktoś może? Macie jakieś doświadczenia jak to grac? Ja gram od czasu do czasu taktyką jak do normalnego sng. Narazie udało mi się wygrac 2 z rzedu.
Udało się komuś kiedykolwiek wygrac podobny jackpot? Udalo mi sie wygrac 4sng za 1$ wiec czemu nie za 2$ :) Poza tym gra tutaj duzo slabych graczy liczacych na szybki zysk, wiec moze kiedys sie uda:)

19 odpowiedzi
Pyszu
Oldschool Grinder

Kiedyś też się na to napaliłem. Grałem masowo te sity. po kilkuset tych sitach z pieć razy udało mi się być 3xpod rząd na top1. NIgdy 4 pod rząd.

Nie słyszałem, żeby ktoś wygrał tego jackpota. Zwłaszcza, że to struktura 2x6 i po 1000 chipsów.
Ciężko być na top1 4 z rzędu. Statystycznie normalnie pobierają 10% rake tak tutaj do puli trafia kolejne 10% z jednej gry pobierają 2,40 łącznie od 12 graczy ponadprogramowo.

Statystycznie wystarczy żeby nikt nie wygrał tego jackpota przez 834 gry, a room jest na plusie.

W rzeczywistości tego jackpota prawie nie da się zgarnąć a fishki lecą na "możliwość" wygrania 2k

asiuniad Autor wątku
asiuniad
PokerStrategist

Co do rake to w normalnych sng tez jest 2+0,4$ wiec nic wiecej nie musimy wplacac. Kolega mowil mi ze jak grasz za 4 razem to leca bedbeat`y. Ale nie sadze zeby pokerroom cos przy tym majstrowal przeciez i tak zarabiaja. Jesli ciezko jest wygrac 4 z rzedu to jak ciezkie musi byc wygranie tych wyzszych jackpotow gdzie trzeba wygrac 7 z rzedu:).

Przed chwila przegrana grajac o 3 zwyciestwo, moje QQ vs QJ w fazie push or fold flop A 10 , na river wiecie co:/

Qsypal
BlackMember

Grałem tego dość sporo we wrześniu, gdzieś na forum jest relacja z kilku pierwszych dni. Wygrać 2-3 turnieje to nie problem, ale 4 to nijak nie da rady :D

Może jeszcze się w jakiś dzień wezmę i spróbuję, a jeśli mi się uda, na pewno o tym napiszę :D

Pozdrawiam

mrozny
PokerStrategist

heh, dzisiaj wygralem 3 sity turbo z rzedu i skonczylem sesje.. no ciekawe jak bedzie za czwartym razem ale moim zdaniem, nie ma co wogule sie na takie cos nastawiac i pakowac - to jest tylko i wylacznie zysk dla pokerroomu, na takim szczesciu nie da sie budowac bankrolla :)

asiuniad Autor wątku
asiuniad
PokerStrategist

zysk dla pokerroomu jest taki jak z normalnych sng, nie rozumiem dlaczego wszyscy mowia ze jest wiekszy?

mrozny
PokerStrategist

asiuniad napisał
zysk dla pokerroomu jest taki jak z normalnych sng, nie rozumiem dlaczego wszyscy mowia ze jest wiekszy?

rzeczywiscie, sorka ale nie zauwazylem, poprostu na wyzszych SnG juz jest tylko 10% rake, a na 2,4$ bylo 20% wiec w sumie pokerroom na tym zarabia tak samo...

to wszystko zalezy od formy tych turniejow - ile startowych czipsow oraz co ile zmieniaja sie blindy.. podejrzewam ze jest to struktura zblizona do turbo - wygranie 4 z rzedu turbo naprawde graniczy z cudem..
ale ja w sumie gram ostatnio tylko turbo, jesli masz okazje takie cos grac to nie widze problemu zeby z tego nie skorzystac, ja jednak traktowalbym to jako niewidzialny dodatek, na pewno nie mialoby to u mnie wplywu na wybranie pokerroomu czy tego czy mam grac normalne SnG czy wlasnie takie turbo, lubisz grac turbo to ok, ale jesli nie lubisz to odradzam takie granie.. - wlasnie widzisz ilu ludzi pokerroom moze przekonac taka 'promocja' do przesiadki z normalnych SnG na turbo.. :)
choc ja oczywiscie zakladam tylko ze to jest turbo, nie napisales tego..
ja tutaj taktyki bym ewidentnie nie zmienial - traktowalbym to jako dodatek - jak sie uda to sie uda..

SJS
SJS
Elite Grinder

Kiedyś udało mi się wygrać 3 razy z rzędu w 4 grając pre flop all in z AA na ręce przegrałem z 33 i odpadłem już jako pierwszy :). Tak więc reklama adidasa impossible is nothing jest raczej kłamliwa :P. Lepiej zainwestuj w turnieje s&g double na tym można sporo zarobić :). Pozdrawiam.

asiuniad Autor wątku
asiuniad
PokerStrategist

Struktura blindów jest taka sama jak w przypadku normalnych sng za 2$, jedyna różnica to stack zmiejszony z 1500 do 1000. Gram zarówno takie i takie. Udało mi się wygrac zwykle sng za 1$ 4 z rzedu, wiec czemu ma sie nie udac tutaj?:) Poziom tych turniejów jest dosyc zenujacy, jedyne co moze mnie powstrzymac to jakies niemozliwe badbeaty:].

YouKnowWho
PokerStrategist

Czy to nie jest przypadkiem tak ,ze to musza byc 4 kolejne turnieje "pod rzad" ale liczac czas/date rozpoczecia turnieju na pokerroomie,a nie 4 kolejne rozegrane przez danego gracza? Bo wyzej czytam "3 sity turbo z rzedu i skonczylem sesje.. no ciekawe jak bedzie za czwartym razem" i nikt go nie poprawil. Prosze o wyjasnienie.

diablik7
PokerStrategist

Mysle, ze EV tego turnieju jest odrobine wieksze niz w normalnym turnieju 2+0.4 na Titanie, ale mimo wszystko 20% prowizji???

Prawdopodobienstwo wygrania 4x pod rzad dla dobrego, wygrywajacego gracza w 12-osobowym turnieju:

Zakladam, ze prawdopodobienstwo wygrania w jednym wynosi nawet 11%. Prawdopodobienstwo wygrania w 4 pod rzad = 1/6800. Moze, jesli jestescie tacy dobrzy to sie oplaca.

Mysle, ze lepiej zmienic poker room, albo stawki i placic mniejsza prowizje. :)

Qsypal
BlackMember

Ja sobie wczoraj zagrałem 4 na raz, wynik: 2 wygrane, raz porażka w HU a raz 3. Bardzo dużo zależy, na jakich przeciwników trafisz.

Ale masz rację, gra na innej platformie jest zdecydowanie bardziej opłacalna ;)

Pozdrawiam

bastian081
PokerStrategist

Ja też kilka razy grałem te SnG. Raz pytałem innych czy im się udało. Dwóch się chwaliło że już wygrali. Jeden nawet tego wyższego. Uważam że to realne. Narazie mój najlepszy wynik to 1 i 2 miejsce jak grałem jeden po drugim i 4 w kasie jak grałem wszystkie naraz. Jak zbuduje większy bankroll to jeszcze z nimi powalczę bo z obecnym powinienem grać jeszcze 1$.

gralem w to raz.Wygralem 2 turnieje a w rzecim przegralem pre flop all in AA na KK i dalem sobie spokoj.I tez nie slyszalem zeby ktos to wygral.

ssspeeder
PokerStrategist

a moze tak spikniemy sie na telefony i wejdziemy w kilku na ten turniej i wtedy musimy wygrac bo jak trzeba bedzie to ktorys spasuje zeby wygral ten co trzeba- a jackpot do podzialki

qb4
qb4
Oldschool Grinder

ssspeeder napisał
a moze tak spikniemy sie na telefony i wejdziemy w kilku na ten turniej i wtedy musimy wygrac bo jak trzeba bedzie to ktorys spasuje zeby wygral ten co trzeba- a jackpot do podzialki

A regulamin czytałeś?

ssspeeder
PokerStrategist

jaki regulamin?

SamRadziwill
Elite Grinder

ssspeeder napisał

jaki regulamin?

Poprzestańmy na tym, że poker room szybko by wykrył taki manewr.

A co sądzę o samej idei, to lepiej żebyś nie wiedział :evil: Mam tylko nadzieję, że to żart i proszę bez takich propozycji więcej.

Pozdrawiam

ssspeeder
PokerStrategist

heh tez pozdrawiam :P-oczywiscie ze to byl zart :P