w tym temacie [360] Regular, 0,10$, QQ, 150/300
zrozumialem ze zrobilem jeden blad. chodzi mi o to, ze trener powiedzial ze strategia sng ktora jest na pokerstrategy nie ma zastosowania do turniejow ktorych obecnie gram czyli 360 czego nie wiedzialem. moze mi ktos powiedziec do ktorych turnieji jest teoria sng tzn do ile graczy? a od ile graczy w turnieju zaczyna sie mtt? troche sie zagubilem niestety...prosze o lopatologiczne wyjasnienie
Witaj Dziowid,
Jeśli masz pytanie dotyczące strategii to najlepiej zadawać je w dziale dotyczącym tej strategii. Trenerzy i zaawansowani użytkownicy częściej zaglądają do tych działów.
tmfinger wyjaśnił Ci w jakich przypadkach należy ją stosować.
Termin SNG MTT dotyczy gier rozgrywanych na wielu stołach. SNG STT są to natomiast gry jedno stołowe.
Pozdrawiam.
dobrze, nastepnym razem tam bede zadawal pytania natomiast nadal nie rozumiem, teoria sng ktora jest w strategiach dotyczy turniejow tylko jednostolowych?
to jest sng mtt - atypowe mtt, ani typowe sng.
Blizej do mtt niz sng. Potem na FT grasz jak w stt - wedlug icma.
jak bede gral na p* w turniej 180 osobowy to mam uzywac strategi mtt? a jak bede gral turnieje 45 osobowe to uzywac mam strategii sng?
na zdrowy rozum poczatkujacego mtt czyli turnieje wielostolikowe czyli 2 stoliki plus? czyki turniej na 45 osob jest mtt?
czyli ja, bardzo poczatkujacy gracz, jak bede gral turnieje np. 45 oaobowe lub 180 osobowe to ktorej strategi mam uzywac?
Jesli tlumaczyc i rozumiec doslownie nazwe SnG to odnosi sie ona do turniejow gdzie czeka sie na okreslona ilosc graczy by rozpoczac. Dlatego tez turnieje na 180, 360 osob sa w zakladkach SnG. Sa to jednak tak naprawde turnieje MTT gdzie czeka sie na okreslona liczbe osob. Zwane czesto SnG MTT. Do tych turkow stosujesz strategie z MTT.
Klasyczny SnG to turniej jednostolowy STT. Za SnG uznaje sie tez turnieje dwustolowe i trzystolowe. Taki podzial stosuja Starsy przy rankingu SnG - BoP.
Jak bedziesz gral turniej 45 osobowy to strategia jest mieszana MTT/SnG. Cechy SnG objawiaja sie glownie przy bubblu i na FT. Zreszta FT w MTT czesto przypomina SnG. Jak sie nauczysz strategii z SnG to dobrze na tym wyjdziesz. Strategi a z HU SnG tez sie przyda, ba, jest wrecz kluczowa. Na koniec poczytaj o MTT.
nawratus, wisze Ci piwo
wkoncu Ty mi wytlumaczyles tak jak chcialem i teraz rozumiem
bardzo dziekuje
nawratus wyczerpał już właściwie temat i w uproszczeniu dokładnie tak wygląda sprawa sng mtt. Z biegiem czasu bedziesz dostrzegał więcej niuansów różniących np. final table turnieju SNG MTT ot zwykłego SNG jednostołowego
powodzenia