Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

sng 360 0,10$

8 Posty
4 Użytkownicy
1 Reakcje
1,847 Wyświetlenia

Witam!
Jaka jest najlepsza strategia na sng 360 za 0,10$ na pokerstarsie ? Jestem tam multum donkow betujacych za 4bb albo allinowcow co rozdanie. Co zrobic, zeby wygrac taki turniej ? To jednak powinno byc latwe, a nie jest ;/

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
Crash0118

Siema! Ano nie jest :D wkur....ły mnie wieczne multiway poty:D ale z 8$ zrobiłem chyba koło 60 i rzuciłem to gówno:) Myślałem że na 0,5$ będzie łatwiej, tak jest mniej multiway potów, da się kraść blindy, ale łatwiej wcale nie jest ;P
Na początku graj tight według tych tabelek Avrila:

od blindów 50/100 używaj tego typu tabelek do pushowania:
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AiRCAFDKL6fIdHE0QWt5elZMUkU4YzVrSlBVZk5EMFE&hl=en_US#gid=3

podstawowe zasady:
- do blindów 50/100 graj tight według tabelek, na flopach grasz ABC
- od 50/100 grasz ostrożnie jeżeli jesteś nabudowany to nie angażujesz zbyt często, jeżeli po przejściu blindów z 50/100 na 75/150 twój stack maleje do 8BB musisz się poluzować i grasz jak w tabelkach jennifear
- push od 13BB
- luzujesz swój range jeszcze nawet bardziej niż w tabelkach jeżeli zbliżasz się do 5BB, to taka granica poniżej której w tym etapie nie możesz być
- nie blefuj
- na bańce możesz się poluzować ale unikasz starć z big stackami, wywieraj presję ale ostrożnie, kradnij blindy, na 360 bańka to nie jest jeszcze moment kiedy ludzie grają rozsądnie
- gdy wchodzisz w fazę ITM grasz dalej chipEV, jeżeli jesteś średnim lub dużym stackiem to grasz TOP i czekasz aż się wybiją
- na SFT grasz luźniej, więcej kradniesz przy użyciu minraiseów, szukasz akcji ale nie na siłę, jest to moment w którym powinieneś zbudować swój stack tak żeby być w top 5 (tak wiem łatwo powiedzieć jak karta nie idzie), jako big stack wywierasz presję, jako średni stack szukasz akcji ale unikasz starć z większymi stackami, jako short robisz wszystko żeby się podwoić przynajmniej,
- na FT grasz już model ICM
I chyba tyle, są to oczywiście tylko moje porady a żaden ze mnie specjalista. Wiem jak ciężkie są początki, bo sam dalej jestem na nim :f_cry:....dlatego podaję takie podstawowe założenia. Mam nadzieję że bzdury nie palnąłem :f_biggrin:

Jest to odmiana bardzo wariancyjna dlatego nie przejmuj się jak nic nie zarobisz przez 30 stolików, ale 31 może okazać się bardzo znaczący, dlatego dziennie proponuję tak przynajmniej 30 stolików. Staraj się robić analizy rąk, ale nie wnikaj za mocno w to co myślą przeciwnicy, na tych stawkach nie myślą za dużo. Dopiero od SFT gra wydaje się mieć jakiś sens patrząc na zachowania graczy.
Powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Czyli do czasu wejscia ante gramy AK, JJ+, a potem tylko push\fold. Z reguly jestem small ballowcem i granie wysokich pul srednio mi lezy bo ciezko sie wykazac. Tabelek nie potrzebuje, ale dzieki za pomoc. Chodzi o to, ze z P* wyplacalem juz spora gotowke bo zawsze budowalem rolla od 100$ teraz postawilem sobie wyzwanie, ze od 10$ zrobie sobie fajne dolarki, a jednak wyzwanie jest cholernie ciezkie. Przechodzenie przez taka mase donkow jest nie mozliwe. Oczywiscie zdarzylo mi sie zajac top 1 w tym turku i nie wiem jak to robilem. Dlatego pisze z prosba o magiczna strategie na tym tureczku donkow. Chetnie bym posprzedawal sockouty fisha, ale jak to robic w takim nagromadzeniu gamblerow. Bo nie ma co sie oklamywac, ale turki za 0,10$ to zwykly hazard. Crash dzieki za taka rozpiske ;) Dzis zobacze jak to wyjdzie ;)

Odpowiedz
Cytat
Crash0118

W pokerze nie ma magicznych strategii, jest jedynie magiczne szczęście i w przypadku niektórych pech :f_biggrin:
Na Twoim miejscu, jeżeli budowałeś już rola od 100$, to lepiej buduj od 50$ i graj 45$ turbosy za 0.5$. bo te 0.1$ to tak jak mówisz loteria, aczkolwiek da się :)
http://www.pokerimania.com/forum/blogs-and-projects-f204/project-blog-5000-two-weeks-t13.html

"Czyli do czasu wejscia ante gramy AK, JJ+, a potem tylko push\fold." nie no nie aż tak ostro :f_biggrin: zależy od stacka i pozycji:)

Widzę że jesteś doświadczonym graczem także nic tu po mnie więcej. Ja grałem tak jak napisałem i jakoś uzbierałem te 60$. Dać znać jak idzie wyzwanie, prowadzisz bloga w którym będzie zdawał relacje? Jakieś terminy sobie wyznaczyłeś?

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Wyzwanie jest takie dla samego siebie :D
Planowalem dobic 500$ do marca, ale jak zobaczylem turki za 0,10$ to zwatpilem czy wogle dam rade ;D I chyba porzuce plan i zrobie nowy na cash game ;)

Odpowiedz
Cytat

Zycze powodzenia napewno sie uda !

Odpowiedz
Cytat

Witam. Mam około 80 buy inów i zaczynam grać te 360tki. Crash, masz moze te tabelki w lepszej rozdzielczości? I co oznacza BW?

W ogóle to jeszcze chciałbym się zapytać, czy masz jakies ciekawe materiały. Jeżeli masz to byłbym wdzięczny.

Odpowiedz
Cytat
Crash0118

BW= broadway czyli JT+ QT+ itd... sprawdź w słowniku pokerowym :f_drink:
Tabelki są z filmu treningowego Avril'a, niestety od srebra.
Odezwij się na priv to wyślę je Tobie w wyższej rozdzielczości.

Odpowiedz
Cytat