Przejdź do forum
SNG 180 finale tabl...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] SNG 180 finale table

9 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,763 Wyświetlenia
WielkiSzu

Zacząłem trenować coraz większe s&g przestawiając się na duże turnieje.

Poniżej ręka z s&g 180 graczy. Podział kasy:
1- 1,166$
2- 734$
3- 550$
4- 432$

(sorki za brak formatowania ale żaden converter tego nie chytał)

FullTiltPoker Game #3342232688: $24 + $2 Sit & Go (25541389), Table 4 - 2500/5000 Ante 600 - No Limit Hold'em - 17:10:50 ET - 2007/08/23
Seat 1: Pal73 (109,940)
Seat 4: sleeperstar07 (25,080)
Seat 5: allinfriend (115,600)
Seat 9: Hero (19,380)
Pal73 antes 600
sleeperstar07 antes 600
allinfriend antes 600
Hero antes 600
allinfriend posts the small blind of 2,500
Hero posts the big blind of 5,000
The button is in seat #4
HOLE CARDS
Dealt to Hero [9c Tc]
Pal73 folds
sleeperstar07 folds
allinfriend raises to 30,000

Hero???

8 odpowiedzi
bubel

Witam.

Gram SNG 10-cio osobowe, ale jako że nikt sie nie chce wypowiedzieć, to spróbuję ja :)

Wygląda mi to na kradzież blindów, szczególnie jeśli wcześniej grałeś raczej weak, na co może wskazywać Twój stack (chociaż oczywiście nie musiało tak być).
Stawiałbym, że przeciwnik ma Ax, Kx, Axs, Kxs, ewentualnie small pocket pair.
Wydaje mi się że przy lepszej ręce (AA, KK, może QQ) podbił by minimalnie, żeby zachęcić Cię do sprawdzenia (BTW - zdarzyło mi się tak robić właśnie w takiej sytuacji - czy to błąd? ).
Z drugiej strony 1/4 Twojego stacka jest już w puli, więc musi liczyć się z tym, że jednak sprawdzisz.

Jak dla mnie jest to call, jeśli nie trafisz monstera, to masz 40-45% szans na wygraną.
Jeśli spasujesz, to raczej nie możesz liczyć, że uda Ci się ukraść jakieś blindy ze stackiem równym 3BB, a na naprawdę dobrą rękę możesz się już nie doczekać.
Za to jeśli się podwoisz, to będziesz mógł już coś zdziałać (czytaj pokraść ;) ).
Oczywiście możesz też trafić na wysoką pocket pair, albo przegrać nawet z gorszą ręką, ale "that's poker" :)

To tyle z mojej strony, jeśli ktoś uważa, że wypisałem tutaj jakieś herezje, lub ma inne zdanie, to proszę o komentarze. Sytuacja jest IMHO ciekawa i chętnie przeczytam inne opinie :)

BTW. próbowałeś może zastosować ICM?

pozdrawiam.

No cóż, przy takiej ilości graczy jaka została przy stole, nie ma co się zastanawiać. Jak kolega wcześniej zauważył z 3BB nic nie zdziałasz, a w kolejnym handzie jesteś na SB i następne groszę mogą pójść w kanał. Czyli tak naprawdę zostaje Ci 2BB z haczykiem na ante. Później nawet z lepszą kartą możesz mieć problem z graniem OLA wyłącznie jeden na jednego, możesz mieć dwóch callerów i wtedy szanse lecą na pysk. Więc jak dla mnie call.

A btw tego beta, to sam nieraz z dobrą kartą overbetuję, żeby przeciwnik myślał, że kradnę, ale to wtedy jak mu najpierw dam do takiego myślenia przesłanki :)

Pozdro

bubel

sorki za offtop, ale co znaczy OLA?

all-in :)

Pozdrawiam

M Zone Red. Easy call.
Jestem ciekaw jak grales na bubble, bo z takim stackiem to juz dawno sie prosilo o pushowanie all-in...

OLA = all-in :)

Pozdro

WielkiSzu Autor wątku
WielkiSzu

Original od bartex
M Zone Red. Easy call.
Jestem ciekaw jak grales na bubble, bo z takim stackiem to juz dawno sie prosilo o pushowanie all-in...

Spoko miałem 100K ale wmieszałem sie w gruby pot z qq (za mało zbetowałem na flopie przez co na turnie wypadł A dający mi flashdraw a przeciwnikowi top pair)
Tak umoczyłem 50K, potem bad beat od szorstaka na 25 k i po zabawie.

Co do ICM - ciekawy temat, jakoś mi to uciekło - zgłębię niebawem temat.

WielkiSzu Autor wątku
WielkiSzu

Original od bubel

Stawiałbym, że przeciwnik ma Ax, Kx, Axs, Kxs, ewentualnie small pocket pair.
Wydaje mi się że przy lepszej ręce (AA, KK, może QQ) podbił by minimalnie, żeby zachęcić Cię do sprawdzenia (BTW - zdarzyło mi się tak robić właśnie w takiej sytuacji - czy to błąd? ).
Z drugiej strony 1/4 Twojego stacka jest już w puli, więc musi liczyć się z tym, że jednak sprawdzisz.

Na taki sam zakres rąk obstawiałem przeciwnika, sądzę że z wysokim pokets też nie musiał mnie zachęcać, wiedząc że zagram prawie wszystko.

Myślę że nie ma innej opcji jak call. W przypadku foldu mogę liczyć tylko na to że drugi shortstack zrobi coś głupiego na blindach dzięki czemu zarobię parę dolarów więcej, ale o zwycięstwie nie można juz co marzyć.