Jakby znawcy od danego formatu gry podali przykłady dlaczego lepiej grać 6max lub 9max
kilka uzasadnień do tego to byłbym wdzięczny
moze bedzie mi wtedy łatwiej zdecydowac sie na granie jednego rodzaju stołów.
Jakby znawcy od danego formatu gry podali przykłady dlaczego lepiej grać 6max lub 9max
kilka uzasadnień do tego to byłbym wdzięczny
moze bedzie mi wtedy łatwiej zdecydowac sie na granie jednego rodzaju stołów.
łatwiejsze pod jaki względem ?
wiecej gorszych graczy, czy sama struktura turnieju łatwiejsza bo na bubble jest 4 a nie 3 jak w SH?
a może sity wielostołowe ?
zapraszam do pisania
Sam musisz wybrać co Cię interesuje.
Czy 9os. czy 18,27 czy wielostołowe.
Dlaczego są łatwiejsze? Bbl gdy jest 4 graczy jest wg mnie ułatwieniem.
Mniej trudnych decyzji, które są spowodowane grą na bubblu z 20-30bb.
Gra bardziej tight, mniej gry post flop.
wg mnie to zalezy co Ci bardziej pasuje ja np lubie sobie odpalic super turbo 6max za 2,5 euro na rozluźnienie po cashu i całkiem nieźle mi w nich idzie poza tym jest fun
A wg mnie 6-max są bardziej fun. Nie murujesz się w początkowych fazach, musisz trochę pomyśleć o grze postflop - co rozwija twoje umiejętności pokerowe. Faza push or fold zaczyna się często dopiero w hu, "z tym, że nie koniecznie:-)". W fullring grasz tak tight w początkowej fazie, że często i gęsto musisz zaczynać grać push or fold już przy blindach 50/100 a w grze wciąż jest 6 lub 7 graczy, co wcale nie ułatwia podejmowania decyzji. I poza tym na pokerroomach innych niż PS i FTP 6-maxy zapełniają się o wiele szybciej niż full ringi.
Wg mnie, jednak zwykłe push or fold na 13blindach przy fullringu jest o niebo łatwiejsze niż gra na bblu z 25bb.
Jeżeli zaczynasz z sng to na pewno Ci tego nie polecam, głównie z powodu małej ilości filmików i jakichkolwiek artów na ps.