Przejdź do forum
Selekcja kart i ros...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Selekcja kart i rosnące blindy

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
414 Wyświetlenia
sk0rp
Poker Player

Chciałbym się zapytać bardziej doświadczonych jak to jest z selekcja kart w SNG. Zazwyczaj jest tak, że nic nie wpada (mam na myśli tabelki z gry wczesnej, steal i steal reraise) lub czasem się nawet coś trafi, ale nie dostaje się akcji lub nic nie złapie na flopie, a przeciwnikowi wpadnie. Wtedy znajduje się już w fazie push or fold z jakimiś 9-13 BB. W turniejach jakie gram levele wyglądają następująco: 10/20, 20/40, 30/60, 50/100, 75/150, 100/200 itd. każdy co 7min. Nie jest to więc turbo.

Przeciwnicy za to grają luźno, często limpując i gdy ja dochodzę do fazy późnej zazwyczaj wszyscy mają więcej żetonów, a część już nie gra (zazwyczaj zostaje 6 graczy z 10).

Push or fold jak dla mnie czysta wariancja, tylko że do tej części gry jestem często najbardziej skrócony i przez to na straconej pozycji.

Czy normalnie gra tak wygląda, czy można jakoś temu przeciwdziałać?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

Ogólnie Pokerstrategy w dziale strategia ma tabelki. Ja mam podobno odczucia do Twoich. Są trzy rozwiązania:

1) Grać według tabelek we wczesnej fazie, czyli JJ+, AJ+ ewentualnie pary i potem w fazie środkowej zawęzić zakres jak w tabelkach

2) grać coś jak BSS jak ja to sobie nazywam szeroko, czyli asy w kolorze, konektory w kolorze, próbować grać drawy itp w fazie wczesnej i środkowej,

3) grać bardzo tight i czekać na push or fold. O tym usłyszałem w filmie w dziale wideo.

Sam nie wiem na co zdecydować się, więc gram tak jakie karty dostaje :)

Czekamy na wypowiedź jakiegoś speca :)

Odpowiedz
Cytat

Granie ściśle według tabelek, a co gorsza uczenie się ich na pamięć to zły pomysł. Grę zawsze musicie dostosowywać pod przeciwników. Róbcie na nich dużo notatek bo będziecie ich często spotykać. Co do zakresów to wiadomo, że im późniejsza pozycja tym zakres będzie szerszy. Tabelki są pomocne bo sam z nich korzystałem, jednak nie można grać szablonowo. W tych tabelach z tego co pamiętam jest podane żeby limpować z parami 99-22, a według mnie open limp to słabe zagranie.

Odpowiedz
Cytat