Przejdź do forum
problem AA,KK,AK

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

problem AA,KK,AK

15 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,315 Wyświetlenia
krakus73

witam mam pytanie gram 360 za 0,10 bo buduje bankrol ,z tymi rekami gram tak jak jest napisane przy podbijaniu 3bb + 1Bb za kazdego limpera , ale ostatnio czesto sie zdaza ze przegrywam te karty bo ktos dostanie strita to dwie pary to jeszcze cos tam acha jest wczesna faza bl 10/20 moje pytanie brzmi czy nie lepiej wejsc allin zeby przeciwnik nie skompletowal czegos na flopie ??

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
bartek3112

musisz sie zastanowic, czy ma sens z AA stawiac ok 1500 czipsów, zeby wygrac blindy

Odpowiedz
Cytat
BigSzu

Wsuwając całego stacka wyrzucasz masę gorszych rąk z których chcesz wyciągać value.

Odpowiedz
Cytat
krakus73 Autor wątku
krakus73

gram SnG 360 za 0,10 centa zbudowalem bankrol od zera bo ugralem jakas kaske za freeole ale ostatnio nawet nie dochodze do miejsc platnych a widze ze goscie juz na pierwszym rozdaniu wzucaja allin z tymi kartami buduja staka a potem lajtowo ze spokojem graja ,wiec chyba zaczynam szukac desperackich wyjsc tylko nie wiem czy to ma sens .

Odpowiedz
Cytat
Ares1986

Myślę, że w turniejach 360 os, możesz przez długi czas nie dochodzić do płatnych miejsc i będzie to normalne nawet jeśli wszystko będziesz robił dobrze. Dla przykładu gram 90os turnieje i ostatnio przez 47 turniejów, w ITM byłem 2 razy w tym były to niskie miejsca. Takze dla 360 os wariancja musi być jeszcze wieksza. A co do wrzucania AA,AK,KK AI preflop to będzie to zdecydowanie marnowanie value. Nie skupiaj swojej uwagi na rękach AA,KK, AK one grają się same. Skup się raczej na fazie push/fold.

Odpowiedz
Cytat
michael93pl

Generalnie nie zagrywa się all in mając 75 bb ale w tych SNG 360 za 0,1 $ poziom jest tak niski, że spokojnie dostaniesz call od Ax, niższych pocketów lub wielu innych kart.
Powiem tak - można, nie trzeba ale na pewno nie jest to coś, co praktykowałbyś w SNG za wyższy BI.

Odpowiedz
Cytat
krakus73 Autor wątku
krakus73

oki dzieki

Odpowiedz
Cytat
krakus73 Autor wątku
krakus73

oki dzieki

Odpowiedz
Cytat
Ares1986

Na takich stawkach tworzą się spore multiwaye, więc warto z wczesniejszych czy środkowych pozycji grać większy open niż te 3bb. Gdy mamy kilku limperów to też nieco więcej zagrać niż 3bb plus 1bb za limpera.

Odpowiedz
Cytat
muuuka

Napisane przez michael93pl
Generalnie nie zagrywa się all in mając 75 bb ale w tych SNG 360 za 0,1 $ poziom jest tak niski, że spokojnie dostaniesz call od Ax, niższych pocketów lub wielu innych kart.
Powiem tak - można, nie trzeba ale na pewno nie jest to coś, co praktykowałbyś w SNG za wyższy BI.

This.

Odpowiedz
Cytat
tygrytron18

na tych stawkach mozesz podbijać na poczatku za 5bb albo wchodzic all tam chetnie sprawdzaja z niskimi parami , Ax,kj

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez krakus73
czy nie lepiej wejsc allin zeby przeciwnik nie skompletowal czegos na flopie ??

Tak! Nie czytałem całego tematu, ale pewnie spore grono osób powie Ci, że tracisz value na pushowanie preflop z monsterem, może i tak.. ale nie na micro.

Sam stosowałem takie zagrania w 360os, 45 os. Gracze który trzymają ATs+ nie wyrzucą swoich rąk za żadne skarby, więc wrzucaj swobodnie AA,KK,QQ,AKs | AK - r4xbb, JJ-r4xbb

cała filozofia na micro..

Odpowiedz
Cytat
thefoe

brzmi to niedorzecznie ale prawdziwe: na tych centowych stawkach AI czesto prowokuje duze multiwaye. Jest duzo graczy ktorzy wchodza nawet any two jak widza ze rosnie pula od stackowania. Dziala to jak kumulacja w totku :D

Jak ja kiedys gralem ,25 45man to we wczesniej fazie gralem tylko QQ+ AK i od razu AI. Jak systuacja pozwalala to callowalem PP. ROI mialem 40% przy multitablingu 24+. Taktyka jest wiec jedynie sluszna.

Odpowiedz
Cytat
krakus73 Autor wątku
krakus73

witam no ichyba zaczne tak robic bo inaczej to nic z tego nie bedzie wejscie Al i niech moc bedzie z moimi kartami:)

Odpowiedz
Cytat

Ciekawe informację, również wykorzystam:D

Odpowiedz
Cytat