Cześć,
Mam pytanie do osób które już znają na pamięć zasięg rąk w różnych sytuacjach. Jaki jest najskuteczniejszy sposób nauczenia się tego ? Codziennie biorę udział we freerollach i stosuję zasady z PS ( i do płatnych zazwyczaj dochodzę
). Aktualnie siedzę przed ICM Trainer i tu moje pytanie. Czy "rozgrywać" tam jak najwięcej rąk metodą "jak mi się wydaje że powinienem zagrać". Czy może po każdym zagraniu próbować zapamiętać cały range jakim mógłbym to rozegrać ?
Siema,
możesz sobie zrobić tabelki i powiesić przed sobą, wiem, że niektórzy tak robią.
Ale chyba najlepszym sposobem jest siedzenie w programach i analizowanie spotów, z czasem dobre decyzje wejdą w krew.
BTW grasz MTT i siedzisz tylko w ICM trainer
Ściągnij sobie trial HRC, a jak sie skończy ICMIZER i działaj.
GL
Zależy od konkretnej odmiany ale generalnie droga na początku której zaczynasz od icm trainera jest najlepsza. Na pewno poświęciłbym uwagę artykułom dotyczącym ICM. Jest ich na stronie kilka i generalnie wyczerpują temat. Podstawa to zrozumienie icm'u. Warto zaopatrzyć się w choćby najprostszy kalkulator typu equilab i mieć świadomość jak wygląda siła poszczególnych rąk względem range przeciwnika/ów. Do icm'u warto mieć (tutaj już płatne) ICM Calculator, ICMizer, czy SNG Wizard
Potem już tylko nauka, analiza i tak wkoło