Przejdź do forum
Nauka zasięgu rąk w...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Nauka zasięgu rąk w S'n'g

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
607 Wyświetlenia
meteoryt
Poker Player

Cześć,
Mam pytanie do osób które już znają na pamięć zasięg rąk w różnych sytuacjach. Jaki jest najskuteczniejszy sposób nauczenia się tego ? Codziennie biorę udział we freerollach i stosuję zasady z PS ( i do płatnych zazwyczaj dochodzę :) ). Aktualnie siedzę przed ICM Trainer i tu moje pytanie. Czy "rozgrywać" tam jak najwięcej rąk metodą "jak mi się wydaje że powinienem zagrać". Czy może po każdym zagraniu próbować zapamiętać cały range jakim mógłbym to rozegrać ?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
WojtekBest
PokerStrategist

Siema,

możesz sobie zrobić tabelki i powiesić przed sobą, wiem, że niektórzy tak robią.
Ale chyba najlepszym sposobem jest siedzenie w programach i analizowanie spotów, z czasem dobre decyzje wejdą w krew.

BTW grasz MTT i siedzisz tylko w ICM trainer ?(

Ściągnij sobie trial HRC, a jak sie skończy ICMIZER i działaj.

GL :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

Zależy od konkretnej odmiany ale generalnie droga na początku której zaczynasz od icm trainera jest najlepsza. Na pewno poświęciłbym uwagę artykułom dotyczącym ICM. Jest ich na stronie kilka i generalnie wyczerpują temat. Podstawa to zrozumienie icm'u. Warto zaopatrzyć się w choćby najprostszy kalkulator typu equilab i mieć świadomość jak wygląda siła poszczególnych rąk względem range przeciwnika/ów. Do icm'u warto mieć (tutaj już płatne) ICM Calculator, ICMizer, czy SNG Wizard

Potem już tylko nauka, analiza i tak wkoło

Odpowiedz
Cytat