Przejdź do forum
MTT 27 osobowe - ja...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] MTT 27 osobowe - jaka taktyka?

15 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,284 Wyświetlenia
guffqa
PokerStrategist

Witam, od dłuższego czasu uczę się grać w sng mtt, najcześciej 27 osobowe...rozegrałem już ponad 1000 gier z tej kategorii i wszedłem na limit 5$. Przy niższych limitach wystarczała taktyka TAG ale w tej chwili często zanim przyjdzie odpowiednia karta stajemy sie shortami a grubo ponad połowa graczy jest nadal w grze. Stwierdziłem, że czas nauczyć się taktyki LAG, dostosowując się do graczy przy stołach mieszać TAG z LAG. Macie może dla mnie jakieś ciekawe rady odnośnie taktyki na tym limicie? Albo konkretnie taktyki LAG... z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam.

14 odpowiedzi
sopel1
Oldschool Grinder

LAG TAG SRAG ucz się icm i to na 5$ powinno w zupełności wystarczyć. Oglądaj filmy olo i tmfingera a poczujesz moc. I nie odpalaj miliarda tych gier tylko odpal se 4-6 bankroll będzie rósł wolniej, ale więcej uwagi poświęcisz decyzjom icm, a to sie później przydaje.

guffqa Autor wątku
guffqa
PokerStrategist

no sporo juz przerobilem tych artykułów i filmów...ale cóż nauki nigdy nie za dużo xD musze zdobyć książkę Harrington On Holdem...

Ucz się ICM i graj TAG. Będzie OK :D

guffqa Autor wątku
guffqa
PokerStrategist

No tak ale ICM odpowiada raczej poznej fazie push or fold xD we wczesnej i sredniej fazie gry raczej sie nie sprawdza ;p no ale ucze sie wszystkiego co mi moze w jaki kolwiek sposob pomoc ;)

budzior
Oldschool Grinder

Napisane przez guffqa
no sporo juz przerobilem tych artykułów i filmów...ale cóż nauki nigdy nie za dużo xD musze zdobyć książkę Harrington On Holdem...

Po co Ci?

guffqa Autor wątku
guffqa
PokerStrategist

Slyszalem ze najlepsza ksiazka dla graczy sng i mtt. Chyba sie nie myle ?

Napisane przez guffqa
Slyszalem ze najlepsza ksiazka dla graczy sng i mtt. Chyba sie nie myle ?

Pewnie ze sie mylisz... Do mtt ok ale i tak juz 80% ja zna,a do sng odnosi sie slabo. Lepiej liczyc ile ma sie BB niz jakis M.

A do sng najlepsza jest "Kill Evryone" ( nie wiem jak sie pisze),ale najpierw przeczytaj "Kill Phill".Po tych ksaiazkach odechce sie sie grania LAG.

A co do poznej fazy to tylko i wylacznie ICM. I olej poczatkowa i srodkowa faze, liczy sie tlyko i wylacznie pozna faza gry.

"PIerwszego dnia turnieju nie wygrasz, ale mozesz latwo odpasc"przemysl to _thumbsup:

guffqa Autor wątku
guffqa
PokerStrategist

ok...a wiec wiesz moze gdzie mozna zdobyc ksiazke kill everyone ? ;p dzieki za wszystkie rady napewno sie przydadza :)

"Kill Phill" to jest podstawa, a jak to poznasz to duzo bardziej zaawansowane strategie pokazuje "KilL Evreone".

Phila mozesz sobie zamowic przez Empika. a Kill Evreone zamowilem sobie w sklepie Pokerstars. Generalnie obie ksiazki opieraja sie na poznej fazie MTT i sng.I w obu jest wskaznik M tak jak w Haringtonie.

guffqa Autor wątku
guffqa
PokerStrategist

W empiku nie znalazlem tylko na innej stronie z ksiazkami pokerowymi...ale tylko w jezyku angielskim. Sa wersje tych ksiazek w jezyku polskim?

Napisane przez guffqa

Od Harringtona LAGa się nie raczej nie nauczysz. Książki nie czytałem ale ironiczny przydomek jakim obdarzyli inni pokerzyści Harringtona "Action Dan" wiele mówi :f_biggrin: : _biggrin:

Ksiazki sa tylko w angielskim prawie jak 90^ wszystkich ksiazek pokerowych _ugly: Kill pHill jest tak prosto napisany ze poczatkujacy zrozumie.Druga czesc juz jest trudniejsza,pod wzgledem jezyka i tresci.

ICM nauczy cię jak nie robic głupot (to jest proste)

Potem pozostaje tylko nauczyc się trafiac coin-flipy :) (to jest trudniejsza rzecz)

guffqa Autor wątku
guffqa
PokerStrategist

Ok wiec podsumujmy ...LAG wybijam z glowy xD doskonalam ICM...wyplacam jakas mala czesc dotychczas zarobionej kasy aby zakupic ze 2 ksiazki, ktore mam na oku dzieki waszym radom...plus jedna ze sklepiku FTP :) ogolnie rzecz biorac polecam mtt 27 osobowe... szybko mozna zobaczyc wzrost ROI :) najwazniejsze to konserwatywna gra i nie dac sie zlapac w sidla donkow!