Przejdź do forum
luck adjustment win...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

luck adjustment winnings w sng and MTT

10 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
1,099 Wyświetlenia

Witam.. Pytanie brzmi czy ta statystyka jest wiarygodna?? po rozegraniu 650 sng czerwona linia (ev) pokazuje prawie 500$ na + podczas gdy w rzeczywistosci jestem 40$ na +... sng gram od niedawna i od kilku dni zaczeli mnie robic mocno w bambuko i na wyresie zobaczylem duzy rozjazd miedzy tymi liniami Uploaded with ImageShack.us
Licze ze fachowcy od sng wypowiedza sie na ten temat ;) z gory dzieki

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi

zalezy co grasz, jesli sng hu/5max/6max/9man/10man/DON to linia ev dziala poprawnie.
Jesli grasz turnieje powyzej 1 stoliku = 12man/18man/27man/30man/45man/90man/180man/MTT to linia ev nic nie znaczy bo nie jest kalkulowana poprawnie

z wykresu wnioskuje ze grasz wielostolowe stoliki gdyz powniewaz wygrywajac linia ev rosnie Ci rownolegle do linii winnings, a rozbieznosc wystepuja tylko w momencie jak odpadasz na flipie.

podsumowujac - u Ciebie czerwona kreska nic nie znaczy (chyba ze se wlaczysz filtra na <10osob

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

dzieki za odpowiedz.. gram sng 18 za 7$ i za 3,5$. Moglbys jeszcze wyjasnic jak mam ustawic ten filtr <10osob ?? Rozumiem ze powinien on brac pod uwage tylko sitki w ktorych doszedlem na FT i z nich pokazac linie EV a te sity w torych odpadlem przed top 9 pominie?? probowalem wlaczyc ten filtr ale pokazuje mi sie taki wykres

Uploaded with ImageShack.us

Odpowiedz
Cytat
Deemerus
Elite Grinder

Nie, skoro grasz sitki na 18 osób to ta linia Ci nic nie da. Nie ważne jak ustawisz. dybbosowi chodziło o to, że tylko na jednostkolikowych to działa. A ja dodam że na jednostolikowych też nie ma co sobie tym głowy zawracać bo to też bzdura, ale to już w co kto wierzy.

Odpowiedz
Cytat
Wombat
Elite Grinder

Napisane przez Deemerus
Nie, skoro grasz sitki na 18 osób to ta linia Ci nic nie da. Nie ważne jak ustawisz. dybbosowi chodziło o to, że tylko na jednostkolikowych to działa. A ja dodam że na jednostolikowych też nie ma co sobie tym głowy zawracać bo to też bzdura, ale to już w co kto wierzy.

czerwona krecha w 9 i 6 max pokazuje dokładnie jak grasz, od jakiejś rozsądnej próbki (w 9 os wystarczy już 300 turków) praktycznie nie różni się od rzeczywistości. Czym potwierdzasz to, że jest to bzdura ?

Odpowiedz
Cytat
Deemerus
Elite Grinder

Chodziło mi raczej że patrzenie na ten adjustment to bzdura bo tylko mota w głowie.

Odpowiedz
Cytat
bl00dp3t
Oldschool Grinder

Deemerus masz jakieś uzasadnienie na to co piszesz ? Ja co prawda nie wgłębiałem się w szczegóły działania tej lini, ale po rozegraniu ~7k sitów stt, nie zaobserwowałem zbytnio żeby to była bzdura.

Odpowiedz
Cytat
Wombat
Elite Grinder

Napisane przez Deemerus
Chodziło mi raczej że patrzenie na ten adjustment to bzdura bo tylko mota w głowie.

bzdurą tutaj może być jedynie to co piszesz :P. Albo właściwie nie, bo tak na prawdę nie odpowiedziałeś na to co ja napisałem, więc napiszę jeszcze raz:

Czym potwierdzasz to, że linia adjusment to bzdura ?

Mi się wydaje, że w STT jest wiarygodna, a co Ci powiem więcej, każdy dobry gracz mnie w tej kwestii poprze ;)

Odpowiedz
Cytat
Deemerus
Elite Grinder

Napisane przez Wombatox

Napisane przez Deemerus

bzdurą tutaj może być jedynie to co piszesz :P. Albo właściwie nie, bo tak na prawdę nie odpowiedziałeś na to co ja napisałem, więc napiszę jeszcze raz:

Czym potwierdzasz to, że linia adjusment to bzdura ?

Mi się wydaje, że w STT jest wiarygodna, a co Ci powiem więcej, każdy dobry gracz mnie w tej kwestii poprze ;)

Nie odpowiedziałem na to, co piszesz bo zapytałeś dlaczego uważam że ta linia to bzdura, a ja wcale nie miałem tego na myśli. Chciałem napisać, że patrzenie na nią to bzdura.

Okej, od początku. Nie uważam, że matematycznie coś z linią adj. ev jest nie tak. Chodzi mi raczej o to, że patrzenie na nią jako jakiś wyznacznik jest takie samo jak patrzenie na All-in EV w cash - nic Ci nie da. Będziesz tylko oglądał i torturował się tym, że wygrywasz tylko przez farta albo że masz bad beata za bad beatem i nie wygrasz z tymi luck boxami. Mi znieczulenie się na ochylenie sporo zajęło i uważam, że bym był szczęśliwszym człowiekiem gdyby tej statystyki w ogóle nie było. Możecie napisać, że problem leży w mojej główce (i oczywiście ciężko zaprzeczyć) dlatego podkreśliłem, że "w co kto wierzy" i chciałem żeby to była drobna rada ode mnie, żeby nie zawracał sobie w ogóle tym narzędziem głowy.

Wierzę że zostałem zrozumiany tym razem.

Odpowiedz
Cytat
Wombat
Elite Grinder

W większości się zgadzam z tym co piszesz, ale do pewnej ilości STT ta linia jest bardzo pomocna w ocenieniu, jak nam idzie.

Myślę, że wszystko już zostało tutaj powiedziane, cieszę się, że się dogadaliśmy ;)

Odpowiedz
Cytat