Przejdź do forum
Książki do SnG

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Książki do SnG

13 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
2,072 Wyświetlenia

Witam,

mam pytanko czy ktoś czytał poniższe pozycje i może zaopiniować czy warto zainwestować w te książki:

Sit 'n Go Strategy: Expert Advice for Beating One-Table Poker Tournaments - Colin Moshman

Secrets Of Sit 'n' Go: Winning Strategies For Single-table Poker Tournaments

Obie dotyczą 1-stolikowych SnG i czy znajdę tam przydatne informacje do 18-, 27-, 45- , 90- czy 180-osobowych?

dzięki za info

pzdr

12 odpowiedzi
kaarols

Ja mam tę pierwszą w pdf i jest w niej dużo praktycznych przykładów z objaśnieniami, w ogole wyglada tak jak w harrington on holdem, i sa w niej tez tabelki first in do fazy push or fold. wg mnie bardzo praktyczna. A drugą zamierzam wlasnie kupic :) Z tego co słyszałem to jest w niej głownie teoria, dlatego pewnie wzajemnie sie uzupelniaja.

msikorsky

Pierwsza książka rządzi. Bardzo dużo dobrych porad, dla początkujących i zaawansowanych. Pozycja obowiązkowa dla każdego gracza sng.
Druga książka jest już gorsza i wg mnie zaadresowana dla zaawansowanych graczy. Nie dowiedziałem się zbyt wiele z niej, dużo ogólników i informacji zawartych już w książce Colina.. Ale i tak nadal warto :)
pozdrawiam

RealGains

Jakby co to mam pierwsza ksiazke na sprzedaz. Jezeli jestes zainteresowany to gg: dwa0piec60siedem6.

VictorM

Polecam zwłaszcza tę drugą. Jest o wiele lepiej napisana i zawiera o wiele więcej teorii niż książka Moshmana, która z kolei zawiera głównie przykłady rozdań. Do wielostolikowych SnG nie nadaje się żadna.

Polecam pierwszą pozycje. Przerabiam ją aktualnie i dużym plusem jest multum praktycznych przykładów z komentarzem. Także pisana jest dość prostym językiem. Jak poszukasz 2min to ściągniesz pdf'a za free ;).

A jaką książkę polecacie do wielosobowych sng?

bibliograf

JEDNOZNACZNIE i NIEWATPLIWIE kazdy gracz SnG powinenien rzeczytac ksiazke Kollina Moszmana. ja czytalem w jezyku rosyjskim, i nie wiem czy istneje tlumaczenie na jezyk polski, moge przetlumaczyc za pare setek eurozlotych)))) ale jezeli jest tlumaczenie to polecam

bibliograf

Napisane przez VictorM
Polecam zwłaszcza tę drugą. Jest o wiele lepiej napisana i zawiera o wiele więcej teorii niż książka Moshmana, która z kolei zawiera głównie przykłady rozdań. Do wielostolikowych SnG nie nadaje się żadna.

blad, bo ksziazka Moszmana daje ROZUMIENIE gry SnG jako odrebnego rodzaju gry pokerowej. wielostolikowy sng to woogule MTT, tam inna strategja, jasne ze nie bedzie ona przydatna

august211

Co sadzicie o takiej pozycji do wielostolikowych turbo sng. W zasadzie chodzi mi o 180 turbo na starsach.

The Poker Tournament Formula - Arnold Snyder

wulkan73

czy ktoras z tych ksiazek dostepna jest w jezyku polskim, obojetnie w jakim formacie?

ruuds

Podłączam się do pytania kolegi wyżej:)

Nie, tylko język angielski