Przejdź do forum
Kiedy powinnismy sc...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Kiedy powinnismy schodić na nizszy limit

10 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
541 Wyświetlenia

Jak w temacie, za przyklad podam, ze mamy 300$ i przechodzimy z 3$ na 6$, ale lapie nas downswing. Przy jakim bankrollu wtedy powinnismy juz schodic ponownie na 3$?

9 odpowiedzi
Mooris
PokerStrategist

Hej

Wszystko zależy od tego, przy jakim bankrollu czujesz się komfortowo. Ja czuje się komfortowo jak mam 130 - 150 buy-inów.

Możemy podawać jakieś tabelki i wykresy kiedy powinno się schodzić, ale wydaje mi się, że najbardziej miarodajne jest poczucie, że nie stresujesz się podczas gry :)

Pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ja zawsze gram na maxa, ale aktualnie mam przepotężnego downswinga i mam juz 150$ dlatego mysle ze to pora niestety zejsc na 3$

hellYeahEnT
Elite Grinder

Albo 2 stoliki HU sng jeden za setke a 2 za 50. One time baby, one time !

Daruj sobie takie komentarze Ent. Przestały być śmieszne w zeszłym roku.

Albo 2 stoliki HU sng jeden za setke a 2 za 50. One time baby, one time !

Chyba zaraz tak zrobię, bo już mnie :rage: :rage: strzela :facepalm:

Mooris
PokerStrategist

Napisane przez Qstom92
ja zawsze gram na maxa, ale aktualnie mam przepotężnego downswinga i mam juz 150$ dlatego mysle ze to pora niestety zejsc na 3$

No widzisz, ja z takim bankrollem gram 1+0,10, bo po prostu czuje się pewnie.

signwm
PokerStrategist

Zgodnie ze swoim BRM :) Jeśli czujesz się komfortowo przy 50 BI zapasu to ponizej 50*6=300 powienies zejsc na 3$. Mi do komfortowej gry potrzeba 20 BI czyli przy 110 dolarach zszedłbym z szóstek na niższy limit. No ale tak jak mówiłem jeśli dla Ciebie swobodoą jest 40 BI to mozna latwo policzyc.

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ja si etrzymam standardu czyli 50bi, ale glownie chodzi mi o to ze zaczalem tracic kase akurat w momencie gdy wszedlem na wyzszy limit i bez sensu wydawalo mi sie schodzic od razu na nizszy, bo te przegrane spowodowane sa po prostu pechowymi sytuacjami. Jakbym tak od razu zszedl na nizszy limit to by mi sie nie zwrocila kasa za te przegrane. No ale niestety wyszlo na to ze straciolem o wiele za duzo i teraz juz musialem zejść

Maciejjas
PokerStrategist

ja mam obecnie 250 bi i czuje sie komfortowo przy 300 bi na next levelu zamierzam zmienic poziom :)