Przejdź do forum
Jakie turnieje SnG ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Jakie turnieje SnG wybrac??

28 Posty
13 Użytkownicy
0 Reakcje
5,275 Wyświetlenia
radzio195
PokerStrategist

Dwa dni temu wplacilem 20$. Wczoraj miałem juz 30$ a dzis 25$ i zastanawiam sie jakie wybrac turnieje SnG na PS czy jednostołowe za 1,5$ czy 90 i 45 osobwe za 0,10 i 0,25$??
Strata 1,5$ jest dla mnie duza ale za to wiekszy zysk i krotszy czas trwania turnieju za to strata 0,10 lub 0,25$ nie jast taka duza ale dluzszy czas trwania i mniejszy zysk.
Z gory dzieki!

Odpowiedz
Cytat
27 odpowiedzi
TomaszPB
PokerStrategist

Graj 0,25$. Na 1,50$ nie masz wystarczającej ilości pieniędzy. Na tych 0,25$ też da się nieźle zarobić. Grałem je niedawno i w 10 dni zrobiłem 80$. Długi czas trwania to fakt ale są one łatwe i przyjemnie się na nich kase robi. Polecam i pozdrawiam _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Siema, ja polecam turnieje 1,5$/27man, które sam gram :) Mimo, że nie masz wystarczającej liczby BI łatwo idzie na nich się nabudować w miarę często się odpalaj trwają koło 1h45min, więc także POLECAM :D

Odpowiedz
Cytat

Witaj radzio195,

Przeniosłem do działu SnG na forum, abyś dotarł ze swoim postem do większej grupy graczy SnG, którzy mogą Ci coś podpowiedzieć : )

Osobiście uważam, że mając $25, masz za mało w bankrollu na grę turniejów $1,5. Poczytaj sobie artykuł traktujący m.in. o BRM czyli zarządzaniu kapitałem.

Wariancja bywa niesprawiedliwa i nie można sobie pozwolić, aby pójść boso.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
Miloszpoker2
Oldschool Grinder

na te za 25c styknie. Nie ma się co bawić w hero. Na początku kariery żadne stawki nie hańbią

Odpowiedz
Cytat
kubieniec
PokerStrategist

Nie lepiej 90 turbo za 0.5$? Słyszałem że micro nie warto grać nonturbo

Odpowiedz
Cytat

Im więcej ludzi tym większa wariancja, co jest niebezpieczne dla naszego bankrolla tym bardziej, że są to turnieje turbo ; /

Odpowiedz
Cytat
radzio195 Autor wątku
radzio195
PokerStrategist

Dziękuje wszystkim za rady!!
I faktycznie wybiore te turnieje za 0,25$

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

mając 2x$ granie za 1,5$ na pewno nie ma sensu. Oczywiście pozostaje główna kwestia, czyli Twoja wiedza i doświadczenie. Z punktu widzenia samego BRM na pewno nie grałbym żadnych turniejów o wyższym BI niż 0,25$

Odpowiedz
Cytat
NequinPl
Oldschool Grinder

Cześć, podepnę się pod temat.

W pokera gram już jakiś czas. Przed upadkiem FTP grałem rusha NL50. FTP upadło, a wraz z nim i moja motywacja do gry. Od tego czasu coś tam pogrywałem, ale to nie było to samo. Teraz kasa wróciła, a ja mocno zastanawiam się nad przejściem na MTT, bo są według mnie dużo ciekawsze.

Jednak czytałem opinie, że na początek lepiej jest wybrać STT, aby ogarnąć fazę push or fold. Dodam, że dzięki cashom nieco znam już grę postflop.

1) W związku z tym jaką drogę mi polecacie? STT=>MTT, STT=>SNG wielostołowe, a dopiero później MTT, czy może jeszcze coś innego?

2) Czy warto na początek kupować SNG Wizard? Tzn. mogę sobie na to pozwolić, ale zastanawiam się czy będzie mi on bardzo potrzebny na samym początku przygody z SNG, czy też może wystarczy ICM Trainer z pokerstrategy.

Za wszelkie porady wielkie dzięki.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez NequinPl
Cześć, podepnę się pod temat.

W pokera gram już jakiś czas. Przed upadkiem FTP grałem rusha NL50. FTP upadło, a wraz z nim i moja motywacja do gry. Od tego czasu coś tam pogrywałem, ale to nie było to samo. Teraz kasa wróciła, a ja mocno zastanawiam się nad przejściem na MTT, bo są według mnie dużo ciekawsze.

Jednak czytałem opinie, że na początek lepiej jest wybrać STT, aby ogarnąć fazę push or fold. Dodam, że dzięki cashom nieco znam już grę postflop.

1) W związku z tym jaką drogę mi polecacie? STT=>MTT, STT=>SNG wielostołowe, a dopiero później MTT, czy może jeszcze coś innego?

2) Czy warto na początek kupować SNG Wizard? Tzn. mogę sobie na to pozwolić, ale zastanawiam się czy będzie mi on bardzo potrzebny na samym początku przygody z SNG, czy też może wystarczy ICM Trainer z pokerstrategy.

Za wszelkie porady wielkie dzięki.

stt jednostolowe nijak sie maja do turniejow mtt promuja szczurowanie i sa nudne a faza push and fold w 9 osobowym sng nijak ma sie do mtt gdzie kroluje cev dlugi czas.
jesli jzu to mozna zaczac mtsng czyli 45,90,180.180 sa zbyt hardkorowe dla poczatkujacego ja bym zaczal od 90 za 0,5 i za dolara mozna na tym wyciagnac pryzwoite roi nauczyc sie specyfiki gry na krotkim stacku fazy push and fold wedlug cev i troche kombinacji przy finalowym stole.
Aha i jelsi jestes z casha to nie izoluj szeroko limperow z btn:D
Co do zakupu sngwizrad to kazdy dolar zainwestowany w edukacje zwroci Ci sie wielokrotnie,czasami czytam na tym forum ludzi ktorym "szkoda" kupic soft ale wjebac kilkaset baksow przez zla gre juz im nie bylo szkoda

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

oj kaczor, kaczor, tysiac razy już pisałem. Droga, którą proponujesz jest jak najbardziej ok ale kolega wygląda na to nie miał absolutnie nic wspólnego z sng. Rozegranie na początek co najmneij kilkuset sng stt i zaoznanie się w tym samym czasie z artykułami, paroma filmami video, na pewno komuś takiemu nie zaszkodzi, a wręcz przeciwnie. Chodzi mi po prostu o utrwalenie najważniejszych podstaw, dyscypliny we wczesnej fazie gry, oczywiście icmu. Jestem przekonany, ze z punktu widzenia kogoś, kto nie grał nigdy sng, tak bedzie szybciej i lepiej.

Odpowiedz
Cytat
NequinPl
Oldschool Grinder

Wielkie dzięki za podowiedzi.

Od mojego wpisu tutaj rozegrałem okolo 150 turbo stt i zacząłem się zastanawiać czy nie lepsze by były gierki non turbo, bo
jest po prostu więcej gry po flopie, mniejsza wariancja i mogę ich rozgrywać nieco więcej w tym samym czasie ze względu na znacznie dłuższy czas do namysłu.

A i jeszcze jedna sprawa: polecilibyście mi granie w setach, czy też może dokładanie stołów? ( gram póki co 6 na raz)

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

samo założenie, ze bedziesz mieć więcej gry post flop i w ten sposób wykorzystasz swój edge wobec słabych przeciwników, jest generalnie błedne. Na micro stawkach masz do czynienia owszem ze sąłbymi graczami ale bardzo nieprzewidywalnymi. Jesli grasz post flop ze stackiem na poziomie 20-50BB, to sorry ale nie bedzie tak jak w cash games, gdzie masz 100BB+ i jeszcze możliwość reloadu, po którym możesz wykorzystać wiedzę na temat danego fisza. To pierwsza rzecz, druga jest istotą sng, ponieważ turniej nie rozgrywa się tak naprawdę we wczesnej jego fazie, kluczem jest faza push/fold, czyli od blindów 50/100. I wierz mi, że tutaj najłatwiej wykorzystać podstawową wiedzę i doświadczenie wobec najsłabszych graczy. Stąd moje przeświadczenie, ze tak naprawdę formuła turbo jest lepsza dla początkujacych graczy

Odpowiedz
Cytat
soczko18
Oldschool Grinder

Podepnę sie pod temat.

Problem wygląda następująco, po usunięciu bwina w puli graczy ongame straciłem ruch na 30stkach. Grinduje je od kwietnia , najpierw non turbo potem turbo.

Chyba już nie pozostaję mi nic innego jak przenosiny na gwiazdki.

Pytanko do was, jaka odmiane na starsie wybrać czy jak tam z poziomem na limitach ok 7$ na 45tkach czy może wziąć się za 180tki.. Jak wygląda tam poziom ??

Może Tomek być mi coś doradził ? ;)

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

teoretycznie najbliżej Ci do 45tek ale odrobina pracy i 180tki też powinny Ci pasować. Oczywiście możesz się jeszcze zastanowić nad 18tkami ale to jest trochę inna bajka

Odpowiedz
Cytat
NequinPl
Oldschool Grinder

samo założenie, ze bedziesz mieć więcej gry post flop i w ten sposób wykorzystasz swój edge wobec słabych przeciwników, jest generalnie błedne. Na micro stawkach masz do czynienia owszem ze sąłbymi graczami ale bardzo nieprzewidywalnymi. Jesli grasz post flop ze stackiem na poziomie 20-50BB, to sorry ale nie bedzie tak jak w cash games, gdzie masz 100BB+ i jeszcze możliwość reloadu, po którym możesz wykorzystać wiedzę na temat danego fisza. To pierwsza rzecz, druga jest istotą sng, ponieważ turniej nie rozgrywa się tak naprawdę we wczesnej jego fazie, kluczem jest faza push/fold, czyli od blindów 50/100. I wierz mi, że tutaj najłatwiej wykorzystać podstawową wiedzę i doświadczenie wobec najsłabszych graczy. Stąd moje przeświadczenie, ze tak naprawdę formuła turbo jest lepsza dla początkujacych graczy

Tak, rzeczywiście jeżeli się to przemyśli, to masz rację.

Celuję w MTT z małym i średnim fieldem. Jak długo powinienem grać SNG STT? Aż dojdę do określonych stawek? I proponowałbyś przeniesienie się od razu z SNG STT na MTT, czy też może SNG STT -> SNG z większym fieldem ( jakim?) -> MTT ?

Odpowiedz
Cytat
tmfinger
Elite Grinder

to nie to, ze powinieneś je grać i to w określonej z góry ilości. Jest to kwestia osiągnięcia poziomu, gdzie bedziesz pewny swojej wiedz w kwestii teorii związanej z ICM i wykorzystania jej w praktyce. Ponadto powinieneś nabyć odpowiedniego doświadczenia pozwalającego Ci na to aby stosunkowo swobodnie podejmować nieszablonowe decyzje ale tylko w spotach gdzie masz pewnosć co do tego jak postrzegasz przeciwnika. Na micro limitach jest mnóstwo mega fiszy i maniaków, wobec których najlepsza (poza małymi wyjątkami) jest gra straight forward. I włąśnie tego proste turnieje stt turbo ucza najlepiej - dyscypliny. To tylko jeden ze srodków do osiągnięcia celu

Odpowiedz
Cytat

Witam.
podłącze sie do tematu.

Prosze o opinie i ewentualne sugestie co do mojej planowanej lini.(PS)

BR - 100 $
1)zaczynam odSNG 90/ 1$ turbo (1* pierwsze pytanie czy jest sens np na początku sesji zanim otworzy mi sie 12 tabli 90 , dokładać 45/1,50Turbo badz 90/0,50Turbo tak aby od samego początku sesji miec 12 tabli i w miare upływu czasu dążyć do 12/90) // jestem w pełni swiadomy iz start z 100BI dosc agresywny biore pod uwage zejscie na 0.50 przy spadku do rola 50$
2) przy rollu 200 wchodze na 1.50 KO/90 ( w ramach rekompensaty za strate trybu turbo dokladam dodatkowe 4 stoly - gram 16 na raz // 1** czy dokładac 1/90 turbo zanim osiagne 16 tabli
3)przy rollu 500 wchodzę na 180tki/2.20 Turbo (ciezko mi teraz okreslic liczbe stolow ale napewno start od 12
4)roll 1k - 180/ 4.50 non turbo i do każdej sesji dokladac capy do 5$ , ewentaulnie jesli akurat na poczatku sesji bedzie sie zaczynac to jakis Big/Bigger do 11$
5) roll 2.5k 180/ 3,50+R turbo ewentaulnie jesli akurat na poczatku sesji bedzie sie zaczynac to jakis Big/Bigger do 22
6)roll 5k mtt od 5.50 do 27. turnieje powyzej 27 mielone w satkach

Zamierzam grac min 6h dziennie / 6 dni w tyg

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
hks83
PokerStrategist

edit

Odpowiedz
Cytat