Przejdź do forum
j7o vs t8s vs qto 4...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] j7o vs t8s vs qto 400/800 ante50

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
338 Wyświetlenia
chmurowski
PokerStrategist

Zaznaczam, ze chodzi tutaj nie tylko o ocene reki (choc oczywiscie ciekawi mnie czy podjalem sluszna decyzje w tych trzech przypadkach), ale chcialbym, bys przyjrzal sie Tmfinger tym trzem sytuacjom i w miare mozliwosci wyjasnil kilka wspolczynnikow z WIZA.
Reka 1
/
Pan Wizard mowi push. Ja sie nie przychylam.

Reka 2
/
Jak widac moja decyzja i decyzja sngwiza rozne

reka 3
/
i trzecia pomylka

Dla przeciwnikow ustawilem zakresy average, dodam ze jest to turniej 45 os za 1$ na ps i wydaje mi sie, ze mniej wiecej podobne zakresy mozna przyjac. Mozna dodac kilka mniejszych parek tu i owdzie, ale nie zmienia to podpowiedzi wiza.
1 reka.
Semi final table. Na buttonie moze bym pushowal. Czy wiz ma racje?

2 reka
Dla mnie z wczesnej pozycji taka karta jest praktycznie niegrywalna. Myle sie az tak mocno, ze mimo ustawienia edgec na 190 nadal w wizie jest push?

3 reka
tu juz FT, Decyduje sie na push bo jest bubble, nie mam zlej reki, pozycja pozna, shortstack siedzi sobie i wszyscy czekaja, az sobie pojdzie, wiec nikt glupio nie scalluje, zwlaszcza, ze stacki dosc rowne. A wizard mowi, ze blad

Konkluzja. Z jednej strony mozna pushowac z wczesnej t8, a z drugiej nie mozna q10. Mozna tez j7. O co z tym chodzi?

Teraz troche pomarudze i dopytam o znaczenie ustawien.
Po pierwsze czy zmiana parametru edgeC na wyzszy na 500 oznacza, ze wiz ma pokazywac mi pushe tylko w sytuacji kiedy w longrunie na takim zagraniu zarobie srednio 500 zetonow? Czy moze raczej roznica miedzy eqP i eqF pokazuje ile zetonow mozna w dlugim okresie czasu na zagraniu zyskac stracic? W takim razie edge byloby filtrem, tylko jak konkretnie go uzywac. Jesli temat nie pasuje do tego dzialu, to proponuje go przeniesc do strategii, ale nie wiedzialem jak sprawic, bys zerknal tam i odpowiedzial. No i w sumie chodzi o ocene rak, jakby nie patrzec. Sorry za przydlugiego posta i prosbe o ocene 3 rak w jednym wpisie, ale chcialem pokazac pewna tendencje i przy okazji spytac o ustawienia, bym w przyszlosci mogl dokonywac samodzielnych trafnych analiz z sng wizardem. Z gory dzieki za pomoc.
ps jesli ktokolwiek inny ma cos madrego do powiedzenia, to smialo :f_thumbsup:

4 odpowiedzi
Miloszpoker2
Oldschool Grinder

nie przeczytałem całego wątku, skończyłem gdy zobaczyłem screeny na których goscie są avarage. Chyba Ci to tłumaczyłem w którymś wątku :)

chmurowski Autor wątku
chmurowski
PokerStrategist

Nie patrz na average, patrz na %calla. NA tych stawkach mysle ze tak by wlasnie callowali. Wiem, ze tlumaczyles i w poscie wyjasnilem dlaczego sa average. Bo uwazam, ze te zakresy sa dla nich ok. A jesli sie z ktoryms nie zgadzasz, to napisz, w ktorej rece i dlaczego. Kto mialby sprawdzac szerzej, kto weziej? To sa unknown players na stawkach 1$... Mozesz chocby dla jednej z rak, gdzie jestem na poznej pozycji (zeby bylo mniej roboty :)) powiedziec, ktory range przeciwnika bys zmienil i dlaczego, wprowadzimy nowy range do wiza i zobaczymy co i jak bardzo sie zmieni.
Pozdrawiam

1)jesli jestes przed blindami to wizz nie uwzglednia tego, ze bedziesz musial je wplacic
2)na bubble tez trzeba uwazac z wizzem, bo gracze beda tight i czasem bedzie oplacalo sie pushnac -ev i na odwrot- czasem lepiej zrzucic
3)poza itm ciezko sie pracuje z wizzem
4)przelacz na icm model
5)zeby dobrze ustawiac range trzeba miec sporo rozegranych sng

Miloszpoker2
Oldschool Grinder

Dobra troche nie potrzebnie na ciebie wyskoczyłem :)

1.Range są ok, dałbym ciut tight, natomiast BB to jest już troche inna sprawa. Jak dla mnie to jest zdecydowanie za luzno. Nie patrz na ilosc BB. Patrz na av. stack na tym stole lub w całym sitku jesli to semi-ft. Z jednej strony wole pushowac z CO niz z BU bo mamy ciut wieksze FE. Choć J7 to any2. Tak czy tak to ja bym pewnie pasował. Stack nie jest taki zły, bedzie lepsza sytuacja do pusha :)

2. Pushując z BU grasz na big stacka, ktory moze cie chciec luzniej sprawdzic, w tej sytuacji masz dobra sytuacje bo na blindach sa szorty, a z T8s masz zawsze 2 zywe. Na pewno calling range BB w tym rozdaniu jest mniejszy gdy ty pushujesz niz gdy pushuje SB lub BU, podobnie jest z SB.

3. Sytuacja, jest jasna, wizz zawsze pokaze tight range bo mamy bbl. Druga sprawa ze na SB jest big stack i z tego powodu bym powstrzymał sie od pusha. Gdyby były szorty to ok. Masz za duzo do stracenia , a za mało do zyskania.

Ofc zdaje sobie sprawe ze ja tez moge piepszyc głupoty ale coz, najwyzej mnie opiepsza i poprawią. :)