Zaznaczam, ze chodzi tutaj nie tylko o ocene reki (choc oczywiscie ciekawi mnie czy podjalem sluszna decyzje w tych trzech przypadkach), ale chcialbym, bys przyjrzal sie Tmfinger tym trzem sytuacjom i w miare mozliwosci wyjasnil kilka wspolczynnikow z WIZA.
Reka 1
/
Pan Wizard mowi push. Ja sie nie przychylam.
Reka 2
/
Jak widac moja decyzja i decyzja sngwiza rozne
Dla przeciwnikow ustawilem zakresy average, dodam ze jest to turniej 45 os za 1$ na ps i wydaje mi sie, ze mniej wiecej podobne zakresy mozna przyjac. Mozna dodac kilka mniejszych parek tu i owdzie, ale nie zmienia to podpowiedzi wiza.
1 reka.
Semi final table. Na buttonie moze bym pushowal. Czy wiz ma racje?
2 reka
Dla mnie z wczesnej pozycji taka karta jest praktycznie niegrywalna. Myle sie az tak mocno, ze mimo ustawienia edgec na 190 nadal w wizie jest push?
3 reka
tu juz FT, Decyduje sie na push bo jest bubble, nie mam zlej reki, pozycja pozna, shortstack siedzi sobie i wszyscy czekaja, az sobie pojdzie, wiec nikt glupio nie scalluje, zwlaszcza, ze stacki dosc rowne. A wizard mowi, ze blad
Konkluzja. Z jednej strony mozna pushowac z wczesnej t8, a z drugiej nie mozna q10. Mozna tez j7. O co z tym chodzi?
Teraz troche pomarudze i dopytam o znaczenie ustawien.
Po pierwsze czy zmiana parametru edgeC na wyzszy na 500 oznacza, ze wiz ma pokazywac mi pushe tylko w sytuacji kiedy w longrunie na takim zagraniu zarobie srednio 500 zetonow? Czy moze raczej roznica miedzy eqP i eqF pokazuje ile zetonow mozna w dlugim okresie czasu na zagraniu zyskac stracic? W takim razie edge byloby filtrem, tylko jak konkretnie go uzywac. Jesli temat nie pasuje do tego dzialu, to proponuje go przeniesc do strategii, ale nie wiedzialem jak sprawic, bys zerknal tam i odpowiedzial. No i w sumie chodzi o ocene rak, jakby nie patrzec. Sorry za przydlugiego posta i prosbe o ocene 3 rak w jednym wpisie, ale chcialem pokazac pewna tendencje i przy okazji spytac o ustawienia, bym w przyszlosci mogl dokonywac samodzielnych trafnych analiz z sng wizardem. Z gory dzieki za pomoc.
ps jesli ktokolwiek inny ma cos madrego do powiedzenia, to smialo