Przejdź do forum
Icm Trainer - zasto...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Icm Trainer - zastosowanie w roznych odmianach SnG

9 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
891 Wyświetlenia
hakirim
Legacy Member

Witam.

Jak to jest z tym ICM trainerem? Pod jakie turnieje są zbudowane owe zadania?

Czy są to SnG Stt 9max?

Czy można także na nim trenować jak się gra turnieje SnG wielostołowe i czy ma to jakieś przełożonie? Czy tą wiedzę można wykorzystać w mtt SNG?

Pytam dlatego, gdyż dużo trenuje na tym programiku a gram turnieje SnG 180 i 360 man i w końcu naszła mnie taka refleksja aby to zweryfikować jak to ma się do nich. Czy aby przypadkiem nie robię darmowej roboty a może nawet takiej, która działa źle na moje umiejętności?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
hakirim Autor wątku
hakirim
Legacy Member

up.

Odpowiedz
Cytat
mycal1991
Poker Player

Siemka, przydaje się szczególnie w turniejach turbo, czy to SNG czy MTT, kiedy wchodzisz w fazę push or fold i tak na prawdę grasz w niej większość czasu.

Odpowiedz
Cytat
hakirim Autor wątku
hakirim
Legacy Member

Rozumiem. Ale z tego co wiem to program jest zrobiony pod SnG STT, gdzie jak wiadomo jest całkiem inna struktura wypłat. Czy mimo to mogę śmiało powielac zagrania z ICM trainera w swoich gierkach SnG Mtt 360?

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedź.

Odpowiedz
Cytat
JanyWins
BlackMember

Napisane przez mycal1991
Siemka, przydaje się szczególnie w turniejach turbo, czy to SNG czy MTT, kiedy wchodzisz w fazę push or fold i tak na prawdę grasz w niej większość czasu.

w push fold dalej lecisz cev, bo co z tego, że masz 13bb skoro jesteś 1000/1500.

Ogólnie ICM-a trzeba modyfikować odpowiednio, a momentu przejścia z cEv na $ev nie ma i jest to rzecz, która trzeba wypracować.

Ogólnie na mikro stawkach ICM możesz się nie trudzić i używac tego jako wyrocznie, bo cEv spełnia się o wiele lepiej. Był temat o tym na 2+2.

Odpowiedz
Cytat
hakirim Autor wątku
hakirim
Legacy Member

Interesująca rozbieżność zdań. Może ktoś jeszcze miałby ochotę się rzeczowo wypowiedzieć?

Odpowiedz
Cytat
mycal1991
Poker Player

Tzn jasne, że sytuacji z ICM Trainera nie można sztywno przenosić na sytuację w grze, bo i się nie da odtworzyć identycznie całości. Ale sam model ICM sprawdza się dobrze jeśli nie bardzo dobrze i jeśli się go nie ogarnia ciężko grać profitowo chociażby na limicie 2,5$ przy turbo 180-tkach. Takie przynajmniej moje zdanie.

Odpowiedz
Cytat
JanyWins
BlackMember

Napisane przez mycal1991
Tzn jasne, że sytuacji z ICM Trainera nie można sztywno przenosić na sytuację w grze, bo i się nie da odtworzyć identycznie całości. Ale sam model ICM sprawdza się dobrze jeśli nie bardzo dobrze i jeśli się go nie ogarnia ciężko grać profitowo chociażby na limicie 2,5$ przy turbo 180-tkach. Takie przynajmniej moje zdanie.

Ja bym powiedział, ze można dalej profitowo grać, ale często będzie dochodzić do sytuacji kiedy doslownie palisz pieniądze, a tego lepiej unikać.

Odpowiedz
Cytat

Usuńcie ten program i nigdy więcej go nie instalujcie. Sami analizujcie spoty samemu ustawiając odpowiednie (zaobserwowane podczas gry) range przeciwnikom. Ten program pokazuje poprawne pushe w sytuacji kiedy ludzie poprawnie callują, a tak najzwyczajniej nie jest, więc uczycie się bzdur.

I po kolei...

Początkujący gracze powinni grać ICM'em od początku STT i od FT 180tki.

Jak zdobędziecie trochę doświadczenia to na sFT 180tki też będzie korzystać z ICM'u odpuszczając niektóre close spoty, ale również zaczniecie go naciągać w fazie 4-9handed FT 180tki i w fazie 5-9handed STT.

Na niskich limitach profitowa gra bez znajomości ICM'u jest możliwa, ale najzwyczajniej w świecie zarabiacie mniej.

Odpowiedz
Cytat