Przejdź do forum
ICM? czy tabelki?

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] ICM? czy tabelki?

20 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,512 Wyświetlenia
rutexx

grając tak jak każe ICM przegrywam prawie każde sng dzięki zajebistym pushom z K high czy A high ;) tak mnie zastanawia jaki jest sens grania wg ICM skoro IMO lepiej jest grac grubym TAGiem i czekac na karty, wieksza szansa wygranej ;)

a moze po prostu na micro stakes granie wg ICM jest pomysłem z dupy? na tych stawkach wg mnie jest istna łopatologia pokerowa

19 odpowiedzi

:facepalm:

mam gdzieś w w hm kolesia, ktory po 300h gra 2/2/1, może rzeczywiście to jest rozwiązanie, ale nie powiem tobie jak mu idzie.

a tak poważnie, to ściągnij sobie wizarda i na nim się ucz.

ICM _thumbsup:

Fuck tabelki :facepalm:. Nic z nich dobrego nie wynika.

A jesli przegrywasz z A high lub K high znaczy ze nie masz pojecia o ICM. Moze ci sie wydaje ze grasz ICM, a robisz cos zupelnie innego.

I kolejna sprawa wlasnie dzieki debilom na micro stackes da sie zarabic nie male pieniazki, a jesli nie umiesz ich pobic znaczy ze sng nie jest dla ciebie. Sorki ale im wyzej tym lepsi rywale.

rutexx Autor wątku
rutexx

taaaa

... szansa wygrania stt grając takie pushe jest zajebiście duża :D :D :D
to jaki jest sens grania sng? chodzi o to zeby wygrywac, czy o to zeby dojsc do kasy? bo z tego co czytalem w artykułąch to zeby dojsc do kasy. wchodzimy w faze push or fold... w tym samym czasie przykladowo 5 innych graczy ma stack ponizej 13 BB, miejsc platnych są 3 i zaczyna sie wlasciwie loteria bo gdzie tu skill w tego typu zagraniach to nie rozumiem? push z K2o, albo A2o... Same coinflipy lecą. ktoś bedzie miał pecha tak jak ja to moze przejebac rolla ;) na szczescie jeszcze cos mi zostalo

@mazik22

wiem co to ICM i nie raz miałem sytuacje w tym programie, że powinienem zagrac z jakas smieszna ręką typu T6s, albo K2o... tak więc wiesz :D

widocznie nie rozumiesz tego, że nie grasz vs konkreta karta tylko vs szacowany zakres.

Qsypal

Tabelki są jak najbardziej O.K. Sam strasznie długo na nich grałem. Oczywiście, nigdy nie będą przynosiły takich efektów jak gra wg icm, ale na pewno dają wielką przewagę w grze na niskich, a nawet średnich stawkach.

rutexx Autor wątku
rutexx

grałem wcześniej sng stt turbo :) więc może stąd moje oburzenie co do ilości przegranych coinflipow... :D biorę się za zwykłe sng... :D

rutexx Autor wątku
rutexx

UP

na 4 sng non turbo rozegrane w 4 byłem w kasie ;) przyczyna leży raczej w graniu sng turbo ;)

Napisane przez rutexx
UP

na 4 sng non turbo rozegrane w 4 byłem w kasie ;) przyczyna leży raczej w graniu sng turbo ;)

Przyczyna leży w Twojej niewiedzy. :facepalm:

Napisane przez rutexx

@mazik22

wiem co to ICM i nie raz miałem sytuacje w tym programie, że powinienem zagrac z jakas smieszna ręką typu T6s, albo K2o... tak więc wiesz :D

Tak więc nie masz pojęcia o ICM. Grasz swoimi kartami przeciwko szacowany range przeciwnika. Więc jeżeli ktoś Cię sprawdza luźno to jest to oczywiste, że pushujesz go wąsko.

Zgadzam się z Mazikiem, lepiej zacznij się edukować, ew. olej te sng, bo jeżeli nie dajesz rady na micro, to średnio widzę twą przyszłość w tej odmianie.

niech gra. na kimś trzeba zarabiać :f_thumbsup:

Hehe pamiętam jak ja zaczynałem sng to tak samo reagowałem na ICM. Zagrałem raz według ICM, akurat miałem downswing + (defakto słaba znajomość ICM) i czułem się oszukany przez PS :D
Teraz po 5 000 sng mam roi 22% i co dziwne i szokujące głównie dzięki dobrej znajomości ICM:D:D:D No i oczywiście dzięki Tmfingerowi.
Tak, więc nie przejmuj się tam jakimiś przegranymi flipami, bad beatami itp, tylko szlifuj ICM do oporu i oglądaj filmy szkoleniowe. Efekty przyjdą na pewno.

Najpierw chodzi o dojscie do kasy a pozniej wygranie. I cala strategia. A czemu smieszne pushe z T6s. Bo koles np na SB i BB bardzo czesto spasuja, wiec jeszcze czesciej zbierzesz blindy. A jesli cie sprawdzaja zbyt szeroko, to robia sobie kolesie krzywde i sobie i tobie. Dlatego najwazniejsze jest ustalanie rangu z jakim cie koles moze sprawdzic. Wystarczy troszke zmienic range BB i juz zmienia ci sie range z jakim pushujesz.

Przyczyna lezy w turbo?? raczej nie. Przyczyna lezy w tym ze grajac non turbo czesciej grasz post flop i jesli tam masz przewage nad rywalami to fajnie. Na turbo gra sie na granicy i czesto zetony lataja po stole. Dlatego zeby okreslic ROI na turbosach trzeba ich poprostu duzo wiecej. 4 sng to gowno a nie zadna probka. Rownie dobrze mogles zagrac 4 turbo wygrac wszystkie i bys powiedzial WOW kocham turbo reszta to shit... I czesto turbo gra sie poprostu wiecej. Taki non turbo trwa z 80 minut, a turbo z 45.

Qsy chwali tabelki ja jakos niespecjalnie za nimi przepadam. Szczerze to juz wole grupy z Kill Phila. Wiem napewno ze grajac tabelkami z PS nie przegrywa sie, ale czy sie zarabia hmm ciezko powiedziec:)

Pushujesz szeroko i narzekasz, ze ciagle przegrywasz flipy? To i tak niezle, bo zwykle poprawnie pushujac bedziesz mial o wiele gorzej niz flipa. Z wiekszoscia rak, z ktorymi pushujesz Twoje equity przeciwko zakresowi, z ktorym calluje przeciwnik bedzie wynosilo < 40%. Zwroc tylko uwage jak duzo wygrywasz, gdy przeciwnicy pasuja...

Napisane przez mazik22
A jesli cie sprawdzaja zbyt szeroko, to robia sobie kolesie krzywde i sobie i tobie.

Oddadza, bo tak samo bedziesz pushowal z premium hands. Glownie sobie robia krzywde w longrunie...

zielony54

Uważam, że tabelki są niezniszczalne jeśli chodzi o mikro limity, wygrałem na tym fure kasy.

Jeśli masz rozegrane mniej niż 1000 gier i jesteś w plecy to nawet nie zawracaj głowy, chętnie przyjmę zakład, o to że po 1000 gier zgodnie z tabelkami będziesz dużo do przodu, powiedzmy o 1000$.

Czym wyższe limity tym bardziej starasz się grać pod konkretnego przeciwnika, myślę że tak od stawek 11$ można śmiało już zbierać statystyki powoli na graczy.

Do stawek 6,5$ grałem tylko tabelki i jestem daleko do przodu.

Inną sprawą jest fakt, że prawdopodobnie nie grasz zgodnie ze strategią SNG i z tabelkami, dlatego polecam przeczytanie od nowa artykułów, zapoznanie się z tabelką i przeanalizowanie wcześniejszych gier. Tutaj idę o kolejny zakład, że wielokrotnie zagrałeś źle.

Ja gram tabelkami od ponad 5tys gier i do dzisiaj znajduje błędy w swojej grze

zielony54

Aha i jeszcze jedno, oczywiście przyczyna nie leży w graniu turbo z tego powodu, że tabelki i ICM właśnie w turbosach buduje Twoja przewagę

UP na 4 sng non turbo rozegrane w 4 byłem w kasie przyczyna leży raczej w graniu sng turbo

czegos tu baaaaardzo nie rozumiem.Gram 9 osobowe turbo.Ogladam ile wlezie treningow i wszyscy graja z ICM a ty mi wyskakujesz ,ze nie grasz ICMem xD Na moje oko to nie rozumiesz w ogole ICM.

Napisane przez zielony54
chętnie przyjmę zakład, o to że po 1000 gier zgodnie z tabelkami będziesz dużo do przodu, powiedzmy o 1000$.

5000$!

Napisane przez zielony54
Do stawek 6,5$ grałem tylko tabelki i jestem daleko do przodu.

Jednak ICM>TABELKI

Napisane przez zielony54

Inną sprawą jest fakt, że prawdopodobnie nie grasz zgodnie ze strategią SNG

Co to jest strategia SNG? Potrafisz ją przedstawić?

Napisane przez zielony54
Ja gram tabelkami od ponad 5tys gier i do dzisiaj znajduje błędy w swojej grze

Oh, dziwne.

Sztres

Znam gracza, który grał z tabelki 1$ 45os. turbo na PS. Był bardzo czytelny dla średnio ogarniętych, ale kręcił 7% ROI. (30+ stolików przy graniu z kartki na „robokopa” wydaje mi sie dużo).
Jednak na wyższe limity jedyne rozwiązanie to ICM ;)