Przejdź do forum
Hud w SNG | statyst...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Hud w SNG | statystyki i zakresy kolorów

10 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,076 Wyświetlenia

Jak wygląda wasz hud? Jakie statystyki wyświetlacie grając sng?
Ja dotychczas korzystałem tylko z podstawowych vpip/pfr/afq i hands i resztę w miarę potrzeby wywoływałem sobie po kliknięciu ale jako że ostatnio coraz częściej do nich zaglądam chciałbym te najważniejsze wyświetlać ciągle.

Przeglądając jeden z tematów na 2+2 znalazłem takie ustawienie:

Line 1: Name / Hands
Line 2: VPIP, PFR, Total AFq
Line 3: Att to Steal, Fold BB to Steal, 3bet preflop, fold to 3bet pre, Cbet Flop, fold to Cbet

Czy są to optymalne staty dla sng czy coś by się w nim jeszcze przydało, albo coś jest zbędne. Jak to wygląda u was.

Druga sprawa to color ranges. Czy korzystacie z tego i czy mocno to pomaga? a może danym statystykom nadajecie na stałe odpowiedni kolor by łatwiej je odróżnić?
Jakie zakresy ustawiacie dla poszczególnych statystyk by lepiej identyfikować przeciwnika?

zapraszam do wynurzeń :)

aha...pewnie na ilość statystyk wpływa liczba granych stolików. ja gram obecnie 4 na raz, w przyszłości może dojdę do max 9.

9 odpowiedzi
Urbi23
Oldschool Grinder

Witam,

Przenoszę do działu dyskusji o strategii, tu prędzej znajdzie się jakiś znawca, który Ci pomoże :)

Pozdrawiam

cautionhot
PokerStrategist

Ja po kilku dniach prób doszedłem właśnie do czegoś takiego +/- jak przestawiłeś. Też gram 4 stoliki - z kolorów nie korzystam wcale, bo i po co, skoro tylko 4.

muuuka
PokerStrategist

SN/hands
vpip/pfr/3bet
ats/sb steal

Gram mtt sng turbo więc wszelkie statystyki postflop są raczej nieprzydatne, podobnie jak wszelkie "foldy" które masz w trzeciej linijce. Nigdy co prawda nie próbowałem z nimi grać i nie wiem czy cokolwiek zmieniają ale na podstawie tych których używam i tak wiem co i do kogo grać. Kolory dla poszczególnych statystyk mam przypisane na stałe bo jak widzę jakieś cuda typu 40/0/0 to nie trzeba kolorku żeby stwierdzić kim jest gracz.

bart87
Oldschool Grinder

Przede wszystkim na wszystkie attempt to steal, cbet'y i foldy do cbetów trzeba mieć solidną próbkę rąk, żeby byly miarodajne... więc póki nie grasz ciągle na wielu stołach z tymi samymi regularsami to używanie ich mija sie z celem. Sam ostatnio ograniczyłem sie do:

BB (ilość BB) / Hands / Agression Factor
VPIP / PFR / Steal/ 3bet

ps. używam kolorków, ale nie ma sie co nad tym rozkminiać - możesz je sobie 'przypisać' i zobaczyć, czy coś Ci to pomaga itp. itd.

pozdrawiam

Ja kolorków używam, ogólnie jak staty wykraczają poza normy to zielono - fish, tight - czerwone, w normach to żółte.

a staty w hudzie mam następujące:
Big Blinds / VP / PFR
Hands / Agg Pct / Flop CB / Fold Flop CB
Co steal / BU steal / SB steal / SB fold to steal / BB fold to steal

MarryMarry
PokerStrategist

Napisane przez bart87
Przede wszystkim na wszystkie attempt to steal, cbet'y i foldy do cbetów trzeba mieć solidną próbkę rąk, żeby byly miarodajne... więc póki nie grasz ciągle na wielu stołach z tymi samymi regularsami to używanie ich mija sie z celem. Sam ostatnio ograniczyłem sie do:

VPIP / PFR / Steal/ 3bet

ps. używam kolorków, ale nie ma sie co nad tym rozkminiać - możesz je sobie 'przypisać' i zobaczyć, czy coś Ci to pomaga itp. itd.

pozdrawiam

Jakiego trackera uzywasz ? W PT3 nie moge znalezc stata , ktory pokazuje ilosc bb danego gracza ...prosze o pomoc :)
Zainteresowalam sie tym ...to rzeczywiscie moze byc pomocne ;) :f_thumbsup:
pozdrawiam

szok38
Elite Grinder

Do tego wszystkiego co tu zostało napisane można jeszcze dodać cold call ( który idealnie uzupełnia się z 3betem) oraz limp .W tym drugim przypadku przydałby się popup z reakcjami oponenta : limp/fold , limp/ call , limp/raise .
Marry taką opcję ma HM. Czy PT nie wiem, ale wie Urbi.

bart87
Oldschool Grinder

Mary, używam HM'a ;)

ps. table ninja też ma opcje pokazywania ilości BB w danej chwili.

gadouk
PokerStrategist

Napisane przez bart87

VPIP / PFR / Steal/ 3bet

pozdrawiam

a Ty jak masz kolory bart?