Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

HUD i ICM

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
647 Wyświetlenia
Anty

ktoś może mi podpowiedziec jak najlepiej sobie skonfigurowac HUD do SnG
chodzi o to zeby staty zmienialy sie w zaleznosci od wysokosci blindow, np staty liczone oddzielnie dla blindow ponizej bb=200 i powyzej bb=200

Czy jest opcja ktora uwzglednia M gracza i wyswietla staty wg tego?

Jak do ICM trainera załadować ręce z holdem managera. ICM czyta pliki *.xml

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

Co do pierwszego pytania to zalezy od rodzaju turnieju, czasem lepiej wg ilosci pozostalych graczy. Opcje te masz w Hmie Hud options->Tourney hud filters lub additional hud filters.

Nie widzialem takiej opcji w Hmie, ale pewnie jest cos takiego, jak nie w hmie to pt3.
To pytanie juz chyba nie ten dział, nastepne tak samo. Niech Ci przeniosa albo zaloz osobny topic, bo ciezko tu bedzie z odpowiedzią.

Pozdro!

Odpowiedz
Cytat
Anty Autor wątku
Anty

w HM jest cos takiego jak tourney option
po lewej stronie sa BB
po prawej kolumna do edycji
gdzie ustawiam zeby wyswietlały sie statystyki zawarte dla graczy jesli maja pomiedzy x a y BB.

I moje pytanie co to dokladnie robi?

Bo sprawdziłem dla bb=100,
kiedy stack gracza wynosił 1300 zetonow wyswietalo sie o nim 8 rąk
(jego stack zawierał 13 bb)

kiedy w turnieju było bb = 600,
stack tego samego gracza wynosił 7200 zetonow wyswietlalo się o nim 5 rak
(jego stack zawierał 12bb)

ustawione mialem by HUD pokazywał te same staty kiedy gracz posiada pomiedzy 10-14 bb

Czyli dla powyzszych dwóch sytuacji w replayerze powinna pokazac sie ta sama liczba rozegranych rak.

Co jest nie tak?

Odpowiedz
Cytat
tmfinger

Poza nielicznymi wyjątkami dotyczącymi niektórych odmian, gdzie masz bardzo dużą próbkę na przeciwników, nie widzę potrzeby filtrowania rąk w SNG. Po samych blindach lub po samej ilości przeciwników nie ma sensu, ponieważ kontekst danej ręki może być znacząco różny. Np. w turnieju 180 os. co innego grasz ogarniety przeciwnik przy 20BB na 50/100, a co innego przy 20BB i blindach 500/1000. Inaczej wygląda gra przy 5 przeciwnikach kiedy mam 5BB, a inaczej kiedy mam 50BB. Jesli połączysz oba filtry, musiałbyś mieć niesamowicie wielkie próbki na przeciwników aby dostać wymierną informacje. Nawet parę tysięcy rak to bedzie za mało np. we wspomnianym turnieju 180 os. Słabi gracze przychodzą i odchodzą, nie zdołasz (poza bardzo nielicznymi przypadkami) zgromadzić na nich próbki większej niż góra kilkadziesiąd, czasami kilkaset rąk. Jeśli chodzi o regów, to oni, poza nielicznymi wyjątkami grają bardzo podobnie. Patrząc na niuansy danej odmiany, to lepiej od czasu do czasu zrobić po prostu notatkę.

Pewne podstawowe informacje, które w turniejach SNG daje nam ogólny vpip i pfr w znakomitej większości wypadków wystarczają

Odpowiedz
Cytat
Anty Autor wątku
Anty

ok, dzięki za odpowiedź.

Odpowiedz
Cytat