Bylabym bardzo wdzieczna gdyby ktos napisal jak powinno grac sie ta faze turnieju.Mam z tym problem bo na treningu sng bylam tylko raz i to przez 2 minuty ;(Najczesciej gdy uczestnicze gre 1 na 1 big blind wynosi 150 lub 200.Interesuje mnie tez faza gdy zostaje trzech graczy.Nie wiem jak to rozgrywac i przez to duzo trace:(Czy powinnam grac wtedy pusch albo fold nawet gdy blindy sa male w stosunku do mojego stacka?Najczesciej chyba mam w tej fazie gry lekko ponizej 24 big blinow a moze czasem nawet wiecej.
ja w tej fazie gram troche bardziej loose ze wzgledu na mniejsza szanse dobrych kart u przeciwnika, i mniej pozycji przy stole. Nie wiem czy to dobrze i rowniez chetnie sie dowiem jak te fazy rozgrywac
ja w tej fazie gram w zaleznosci od stackow, jesli macie w miare rowne stacki to moim zdaniem bardziej oplaca sie grac bardziej tight niz bardziej loose - to znaczy kradniesz ale malo, w dluzszej perspetywie czasu zauwazysz ze pozostala dwojka sama bedzie sie eliminowac..
jesli masz malego lub duzego stacka kradniesz wiecej - tu liczy sie bardziej agresja i wywieranie presji - to przeciwnik musi myslec czy oplaca sie sprawdzac ty sie tym nie przejmujesz (oczywiscie presja ale bez nadmiernej przesady :))
to jest moja wizja za tresc merytoryczna nie odpowiadam
Push or fold gram tylko jak mam poniżej 10BB.
Przy 24BB grałbym raise 2.5BB i tradycyjnie na flopie.
Co do reszty to zgadzam się z Mroznym.