Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] deal

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
671 Wyświetlenia

gram sobie po 4 Super Turbo, w jednym wlasnie heads-up, i oponent oferuje deal, wtedy kliknąłem "Discuss deal" ale niestety przed zakończeniem trwającego rozdania on wyleciał :D ale teraz znów się tak zdarzyło, nigdy tego nie robiłem, wiec chcialem zobaczyc chociaz jak wygląda menu do takiej dyskusji. bylem pozytywnie zaskoczony, zapauzowana gra, chat, dużo opcji defaultowych do wyboru. machnelismy szybko podział wg ICM, typ mial 1600 zetonow, ja 1100, dostalismy 13 , 12 $ odpowiednio zamiast w przyblizeniu 16 i 9. z czego ja bylem mniejszym stackiem.
zdaje mi sie, czy to całkiem dobra opcja ?
zakładajac, ze nie bede tego i tak nigdy nikomu oferowal, chyba ze sam z tym wyskoczy, bo jesli oferuje, to moze ktos potraktowac jako "read" => słabość, a to bynajmniej nie jest prawda. ale skoro dazymy do grania poprawnie wg ICM, to jest cos nie tak z takim podzialem ?

a inne pytanko tez jest takie, czy Sharkscope poprawnie uwzględnia coś takiego ?

6 odpowiedzi
bibliograf

Napisane przez madavaster
gram sobie po 4 Super Turbo, w jednym wlasnie heads-up, i oponent oferuje deal, wtedy kliknąłem "Discuss deal" ale niestety przed zakończeniem trwającego rozdania on wyleciał :D ale teraz znów się tak zdarzyło, nigdy tego nie robiłem, wiec chcialem zobaczyc chociaz jak wygląda menu do takiej dyskusji. bylem pozytywnie zaskoczony, zapauzowana gra, chat, dużo opcji defaultowych do wyboru. machnelismy szybko podział wg ICM, typ mial 1600 zetonow, ja 1100, dostalismy 13 , 12 $ odpowiednio zamiast w przyblizeniu 16 i 9. z czego ja bylem mniejszym stackiem.
zdaje mi sie, czy to całkiem dobra opcja ?
zakładajac, ze nie bede tego i tak nigdy nikomu oferowal, chyba ze sam z tym wyskoczy, bo jesli oferuje, to moze ktos potraktowac jako "read" => słabość, a to bynajmniej nie jest prawda. ale skoro dazymy do grania poprawnie wg ICM, to jest cos nie tak z takim podzialem ?

a inne pytanko tez jest takie, czy Sharkscope poprawnie uwzględnia coś takiego ?

tak, shark to uwzglednia i pisze np. wygrana 7.80 lum 17.90

Toluvel

bierzecie deale? Dla mnie to strata kasy, zwłaszcza na niskich stawkach.. Gdyby pula była naprawdę duża (w jakimś dużym sitcie/MTT) to może bym rozważył..

bibliograf

Napisane przez Toluvel
bierzecie deale? Dla mnie to strata kasy, zwłaszcza na niskich stawkach.. Gdyby pula była naprawdę duża (w jakimś dużym sitcie/MTT) to może bym rozważył..

ja biore deale w trakcie bardzo udanej sesji np kiedy mam HU na 2-3 stolikach, to na jakims gdzie ne zbyt dobrze idzie gra proponuje split

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

ja gram SNG w setach, i tak mysle, ze jesli zostaje mi jeden heads up, tak jak bylo, co powstrzymuje mnie przed odpaleniem kolejnych, nie mam przewagi w żetonach, i kolo oferuje podział wg ICM, a wg tego niby mamy grac, to prowadiz mniej wiecej do tego samego, tak bym strzelał, i oszczędza czas.

Toluvel

ja tam na micro się dobrze czuję w HU i wolę grać ;p dużo fiszów trafia do HU z przypadku i prosto ich ograć, a 1 a 2 miejsce to jednak różnica

sirslim

Ja tez czasami zgadzam sie/proponuje deal, szczególnie jak mam jeszcze 7-8 stołów i jeden hu na którym nie bede mógł sie wystarczajaco skupic to zakładam że taki deal wg ICM jest EV+:), jak zostają 2-4 stoły to gram do końca.