Przejdź do forum
Czy warto grac DoN-...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Czy warto grac DoN-y

14 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,255 Wyświetlenia
stepien
PokerStrategist

Mam bankrol okolo 130 $, chcalbym poznac wasze zdanie na ten temat .Dosc fajnie mi sie w to gra, gram 10 na raz , jednak czy po okolo 150 grach ROI na poziomie 3 % to dobrze ??Chcialbym dziabnac 1000 i wtedy sie zdecydowac co dalej ....moze ktos pomoze na temat strategi albo co dalej?

Uploaded with ImageShack.us

13 odpowiedzi
persii
PokerStrategist

Uploaded with ImageShack.us

runninlikejesus
PokerStrategist

Moje zdanie jest takie, że nie warto grać donów. Sugerowałbym zamiast 10 donów na raz grać normalne SnG, może trochę mniej

Franczo
PokerStrategist

Może i warto jest grać (masowo). Każdą odmiane pokera warto grać (jak się ją dobrze gra)

Osobiście uważam, ze DON'y nie rozwijają skilla pokerowego.Grasz tutaj ULTRA TIGHT AA/KK/QQ/JJ/AK czasem TT.
Zgadzam się z tutuuusem pograj zwykłe SnG (STT, 18o) ....ewentualnie Cash

casalinga87
Oldschool Grinder

IMO zdecydowanie nie warto. DoNy są nierozwojowe, niczego się nie uczysz, nie rozwijasz umiejętności.
Tu masz ciekawy artykuł na ten temat http://pokerace.pl/index.php/double-or-nothing-sposob-na-pokerowa-kariere/

Napisane przez Franczo
Grasz tutaj ULTRA TIGHT AA/KK/QQ/JJ/AK czasem TT.

Oj jakie bzdury wypisujesz... oj bzdury, ze hej.. :]

Franczo
PokerStrategist

Napisane przez AnyTwoPL

Napisane przez Franczo
Grasz tutaj ULTRA TIGHT AA/KK/QQ/JJ/AK czasem TT.

Oj jakie bzdury wypisujesz... oj bzdury, ze hej.. :]

napisałem tak, gdyż kiedy rozegrałem 10 Don(ów) i widziałem jak ludzie grają. 0 akcji. Ludzie zostawiają po 2-3bb Były to chyba za 20$ (nie pamietam dokładnie).
Może masz racje AnyTwoPL bo totalnie nie znam się na grze Don(ów)

Napisane przez Franczo
Może i warto jest grać (masowo). Każdą odmiane pokera warto grać (jak się ją dobrze gra)

Osobiście uważam, ze DON'y nie rozwijają skilla pokerowego.Grasz tutaj ULTRA TIGHT AA/KK/QQ/JJ/AK czasem TT.
Zgadzam się z tutuuusem pograj zwykłe SnG (STT, 18o) ....ewentualnie Cash

Hmmm... Taka gra sprawdzi sie w 3 DoNach na 10 [tak gralem na poczatku]. Czekajac na karte ciemne szybko zjedza Twoj stack. Imo w tego typu turnieju gdzie gracze boja sie grac na dobra sprawe sprawdza sie tylko LAG [ w ten sposob zbudowalem swoj bankroll ].

kondziuu
PokerStrategist

w DoN'ach najważniejsza jest gra pozycją. Jeśli chcesz grać dony przede wszystkim tego powinieneś się nauczyć. Jest gdzieś filmik na necie w którym gościu gra DoN'y nie patrząc na karty tylko sugerując się pozycją. Jak można łatwo się domyślić wygrał ogromną większość z nich/

stepien Autor wątku
stepien
PokerStrategist

bylbym wdzieczny jakbys go znalazl...

Kaeresen
Oldschool Grinder

Imo w tego typu turnieju gdzie gracze boja sie grac na dobra sprawe sprawdza sie tylko LAG

To najgłupsza rada jaką przeczytałem od dawna.
Poszukaj na rosyjskim pokerstrategy filmików odnosnie DONów. Możesz rozumiec co mówią w bardzo niewielkim stopniu, ale załapiesz na czym polega optymalna strategia gry w tej odmianie SNG. A potem zbuduj na nich bankroll i rzuc je w pizdu.

szkielko1
PokerStrategist

Zgadzam sie z Kondziem. Zdecydowanie grasz pozycją. Na początku napewno bardzo tight, jak wchodzi ante to już grasz szerzej a przy wyższych blindach w miare czesto easy push(jeśli potrzebujesz kraść) z Ax, Kx, any Pocket (spokojnie można szerzej nawet) z CO, BB czy SB bo gracze są zazwyczaj mega tight. Patrz na strukture stacków w póznej fazie i nie bój sie wykorzystać bubbla. Na bycie wygrywającym powinno wystarczyć ;)

muuuka
PokerStrategist

Ehhh mnie szczerze takie pytania nieco zaskakują. Wszystko zależy od umiejętności, predyspozycji i preferencji. Zakładam, że masz już doświadczenie w grze dlatego jak dla mnie odpowiedzią na Twoje pytanie jest to w jakiej grze czujesz się najlepiej, w której masz najwyższe ROI i co za tym idzie w której zarabiasz najwięcej ($/h). Te kryteria powinny być najważniejsze przy wyborze gry. Ja osobiście nie znoszę DONów chociaż próbowałem się do nich przemóc.

stepien Autor wątku
stepien
PokerStrategist

no nic dzieki za wsie podpowiedzi..dobije do 200-300 i jak bedzie ROI ponizej 8 % zaczne grac sity 10 osobowe....