Przejdź do forum
Bardzo proste pytan...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Bardzo proste pytanie

11 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
929 Wyświetlenia
rutexx

Jak mozna zarabiac na SNG jakies normalne pieniadze, skoro wszyscy w chwili obecnej graja takiego samego pokera, a fishy juz prawie w ogole nie ma? Tak sie zastanawiam bo rozegrałem ponad 300 gier od wpłaty pieniędzy i oscyluje cały czas na 0. Mam wrazenie ze wszyscy graja z tabelek, przeczytali wszystkie artykuły z pokerstrategy i znają ICM. Tak myślę, że teraz to chyba najlepszy styl gry to w ogole jakies totalne mixed, granie swira bo wtedy nikt nie rozczyta naszej gry. Zasiegi to sobie mozna juz prawie, ze uniwersalnie ustawiac pod graczy. Poziom wysoki, blindy po 1000, a bubble nie widac :D

Czy mi sie wydaje, czy dawne czasy juz mineły? Swoja droga zastanawiam sie czy nie zaczac grac cash, tam zawsze masa idiotow grała i wydaje mi sie to najbardziej przyszlosciowa odamiana. W SNG to jak ktos ogarniety to pozniej na czuja juz wie kiedy wsuwac pushe i sie stackowac.

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
sodiumnitrat

Post typu:

"jebane nl2, jestem tam już 2 lata i nic nie można ugrać, no money in poker, every1 is solid"

Imo skoro grasz niskie limity, a nie dajesz sobie rady to po prostu sam nie umiesz grać :P poker to coś więcej niż tabelki i arty.

Odpowiedz
Cytat
rutexx Autor wątku
rutexx

Tu nie chodzi o to, ze nie umiem grac. Patrzac przez pryzmat tych wszystkich pokerowych artykulow, tabel, kiedys gralem chyba lepiej. Moze nawet nie tyle lepiej, co bardziej dochodowo bo moja gra nie byla juz taka przejrzysta ;) Wiekszosc osob naslucha sie ze z tej i tej pozycji z ta karta nie oplaca sie grac i sie sucho do tego stosuja.

Po prostu Panowie, dla mnie to jest oczywiste, skoro tabele, artykuly, filmy sa dostepne dla szerszej czesci publicznosci to wiekszosc osob grajacych bedzie z nich korzystac i sie beda do nich stosowac. A niestety, ale w SNG rozdrabniajac na mase jakis mniejszych lub wiekszych czesci mozna wiadomo powyciagac bog wie jakie obliczenia, wnioski i spuszczac sie bog wie ile nad jednym rozdaniem, ale w wiekszosci przypadkow ida zwykle pushe i stackowanie sie wiec faza push or fold. A juz w szczegolnosci gdy ktos gra turbo.

Ogolnie chodzi mi o to Panie sodium, ze grajac ABC w SNG to sobie mozna na ryby pojsc nad rzeke i bedzie to bardziej dochodowe bo niestety, ale to juz nie wystarcza. Moze na stawkach za 0,5$ albo za 0,25$ ;)

Odpowiedz
Cytat
sodiumnitrat

A jakie stawki Ty grasz, że uważasz je za takie trudne?

Odpowiedz
Cytat
rutexx Autor wątku
rutexx

Puki co to grałem na 0,5$ 45 man turbo dochodowo, ale wbilem juz na 1,5$ turbosy i nie wiem, ale mam wrazenie, ze ABC nie skutkuje. Ogolnie irytuje mnie brak HM, cos mi sie wydaje, ze bez tego ani rusz.

Odpowiedz
Cytat
TEIGREKPE

Na sng można w dalszym ciągu wygrywać, szczególnie na tych stawkach.
No ale do tego potrzebna jest duża próbka, cierpliwość i rozwój.
Z tego co się orientuje na 45 najlepsi mają po >10%ROI w longrunie, aczkolwiek nie jestem tego pewny sprawdź w leaderboard na sharku.

Odpowiedz
Cytat
Archiee93

Fisze sa wszedzie :truestory:

Ja zaczynalem sng od 0,25 teraz siedze na 3,5 18 i 27os a zdarzylo sie nawet zahaczyc o 7 gdzie wciaz jest masa "rekreacyjnych graczy". Te "ABC" sie oplaca, tylko jak kolega wczesniej napisal trzeba cierpliwosci. Piszesz, ze jestes na 0 po 300 grach, ja mialem okres gdzie po okolo 1k sng bylem wciaz na zero. Nie uwazam siebie za dobrego gracza, ROI po ponad 6k gier sng w tym roku to jakies 16%, a sa gracze duzo lepsi, ktorzy "ABC" znaja jak wlasna kieszen. Takze skoro, jak mowisz masz "tabelki i artykuly" ogarniete to Ci zazdroszcze bo spokojnie mozesz ponad 20% roi wyciskac ;)

Z tego co się orientuje na 45 najlepsi mają po >10%ROI w longrunie, aczkolwiek nie jestem tego pewny sprawdź w leaderboard na sharku.

Chyba nawet 25-30% potrafia wyciagnac. Przynajmniej na tych stawkach

Tu masz wykres sng micro, glownie 18,27 i 45, da sie tam grac profitowo :D

Spoiler

Odpowiedz
Cytat
TEIGREKPE

Napisane przez Archiee93

Chyba nawet 25-30% potrafia wyciagnac. Przynajmniej na tych stawkach

Nie gram 45 i nie wiem dokładnie, tylko sprawdziłem to:
http://www.sharkscope.com/#Leaderboards//2013/Any-Games-4-to-6-Table/%242%20and%20under?rankingstatistic=Best500StreakAvProfit

no i lider ma te 11%.

Odpowiedz
Cytat
rutexx Autor wątku
rutexx

sorry,e spytam, mowiac micro co masz na mysli? :)

Odpowiedz
Cytat
Archiee93

Nie gram 45 i nie wiem dokładnie, tylko sprawdziłem to: http://www.sharkscope.com/#Leaderboards/...0StreakAvProfit no i lider ma te 11%.

Czytalem na twoplustwo i innych forach, ze 20-30% jest dobrym wynikiem na 45, sam osobiscie pamietam, ze po 500 grach sng 0,25 45os mialem roi 59%, wiec nie mam pojecia jakim cudem 11% jest najlepszym wynikiem. Chyba, ze cos przeoczylem.

sorry,e spytam, mowiac micro co masz na mysli?

Mam na mysli micro stawki :D Czyli te ponizej 5$

Odpowiedz
Cytat
alcorro

Na micro 45tkach turbo jest trochę fiszy. Nierzadko na FT mam 4-5 stwierdzonych fiszy.
300 gier to za mało, żeby powiedzieć.
Ja mam próbkę 1700 i grając z tego większość z potężnymi leakami (nie to, że teraz jestem super, ale troszkę zacząłem kumać) mam ROI-a circa 15%.

Czytalem na twoplustwo i innych forach, ze 20-30% jest dobrym wynikiem na 45, sam osobiscie pamietam, ze po 500 grach sng 0,25 45os mialem roi 59%, wiec nie mam pojecia jakim cudem 11% jest najlepszym wynikiem. Chyba, ze cos przeoczylem.

Wpisowe i volume.

Odpowiedz
Cytat