Przejdź do forum
A6o 5$ KO 9max STT

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

A6o 5$ KO 9max STT

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
2,433 Wyświetlenia

A6o 5$ KO 9max STT

Statystyki MP1 34/29 (otwierał 50 % rąk z utg). Bardzo agresywny, cbet 100% flop turn; vs ja przebijał większość rąk pre. Zakładam, że będzie blefował na wielu riverach.
Pytanie: Czy x/fold turn nie będzie w tym miejscu za słaby na jego range?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
spiner

Co daje Ci x/call na flopie?
Na twoim miejscu betował bym flopa, żeby wyciągnąć od gracza więcej informacji. Po twoim checku nie mógł tam zagrać nic innego niż raise, więc ciężko ocenić jego range. Na turnie chyba dobry fold, otworzyły się strity i kolory, poza tym trzymasz słabego kickera.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Nie chce budować puli ze słaba tp mimo, że oceniam jego range jako luźny(mam 65bb i sporo potów przede mną). Grając donkbet za ok 1/2 lub 2/3 puli i dostając call, dalej za bardzo nie wiem gdzie jestem na turnie. W przypadku raisu na flop, pewnie to folduję.
Ogólne założenie polegało na łapaniu blefów do rivera przy bezpiecznych kartach z racji tego, że ma on inicjatywę.

Odpowiedz
Cytat
spiner

Gośc z PFR 24% ma na tyle szeroki zasięg, że na tym flopie masz średnio 64,5% EV. Powinieneś tutaj value betować za 2/3 puli lub nawet zagrać x/raise, nie wiem jak ten gracz gra po flopie, ale sprawdza Cię tu tylko z asami i dobrymi drawami. Jeśli by sprawdził to przy takim turnie x/fold jest ok.
Co do twojego założenia jak możesz łapać blefy jeśli nie jesteś w stanie ocenić jego rangu? Poprostu czasem (zwłaszcza z posiadanym dużym stackiem) opłaca się zapłacić trochę za informacje, które możesz potem wykorzystać.

Odpowiedz
Cytat