Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

RetireD2019

20 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
1,121 Wyświetlenia
RetireD2019

Aloha, pierwsze 5k. Ogólnie nie ma szans bym utrzymał ten volume do końca miesiąca... Od jutra zaczyna mi się uczelnia i trudno wogóle 3mać focus przez tyle h gry ~~ Ofc mam zamiar napierdalać w miare sił, ile wytrzymam, we will see... :challenge

Ide po Cole, jebne Sobie kolacyje i się wyCHILLOUTUJE <3 przy Grze o Tron..

Life's GOOD d(^_^)b

Odpowiedz
Cytat
19 odpowiedzi
DrugsOrMe

Zacny początek _cool:

Odpowiedz
Cytat
DaivDave

Keep it up _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
now87ak

No ładnie dajesz _thumbsup: Ile grasz stolików?

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019

Napisane przez now87ak
No ładnie dajesz _thumbsup: Ile grasz stolików?

12 non speedy, ale będe prawdopodobnie grał 10.

Dalej mam problem, że nie czyta mi rąk w funtach, mam najnowszego update'a ale lypa ; < jakieś wskazówki ? :fuckyeah

Odpowiedz
Cytat
DrugsOrMe

Znalazłem tylko coś takiego: http://hm2faq.holdemmanager.com/questions/51/Settings+%7B47%7D+Currencies
Spróbuj napisac na forum HM albo do supportu.

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019

Napisane przez DrugsOrMe
Znalazłem tylko coś takiego: http://hm2faq.holdemmanager.com/questions/51/Settings+%7B47%7D+Currencies
Spróbuj napisac na forum HM albo do supportu.

O.K spróboje ! : ) thx...

Ale dzisiaj fuszere grałem... TRAGEDIA, to był właśnie taki dzień, po którym w zasadzie możesz Sobie zadać tylko jedno pytanie: WTFFFFFF? ; O zresztą po 3k h wyszło +50bb i sam w to nie moge uwierzyć :facepalm:

Jutro na bank nie będe grał bo wychodze o 8:52 a wróce jeżeli mnie panna przywiezie koło ~1 lekko nieżywy tak więc... :) W sobote napewno się zamelduje z wykresem...

Life's GOOD d(^_^)b

Odpowiedz
Cytat

spoko nigdzie sie nie spieszy, graj tylko w optymalnej kondycji psychofizycznej -_^

co do trackowania stolow w funtach - mialem ten sam problem i bodajze na 2+2 albo angielskim PS znalazlo sie rozwiazanie (jakis tam plik sie updatowalo) ale polowie ludzi zadzialalo a polowie wysadzilo HMa w powietrze wiec nie polecam ryzykowac (chyba ze jest juz oficjalny update od producenta HMa, tamto nie bylo zbyt oficjalne).

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019

HelOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO... Dograłem te 5k z rana, ale naprawde jestem dziś w tak złym stanie po wczorajszym i prawdopodobnie dzisiaj już Sobie gre odpuszcze... WyCHILLOUTUJE się <3

Miałem też "ciekawe" rozdanie. Otwieram z BTN z 5 :club: 6 :club:, dostaje 3bet od rega z SB, call BB (nasza złota rybka przy stole, jakieś 85/44), dokładam po czym pokazuje się 4 :club: 8 :club: K :spade: SB 1/2 pot, fish reise, ja shove, SB fold a BB dostał myśle, po czasie jaki zużył na thinking niemałą zagwostke do rozgryzienia... Po całym timebanku jaki miał kliknoł Sobie CALL i pokazał A :spade: 5 :heart:
Na początku się uśmiechnołem ale potem zdałem Sobie sprawe, że jestem z tylu :facepalm:

Life's GOOD d(^_^)b

Odpowiedz
Cytat
DrugsOrMe

easy value call z A5o ;) jaki turn i river?

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019

Napisane przez DrugsOrMe
easy value call z A5o ;) jaki turn i river?

turn river KK i GG xD

Już wiem dlaczego DaWarsaw gra zawsze po 1 w nocy ; O Jakie tutaj magiczne rzeczy się dzieją to można by o tym książke napisać xDDDDDDDDDDDD Jutro dobije równy sample no i wrzuce wykres.. :)

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019

Alo, salut, sunt eu, un haiduc <nutki>

Odrazu przepraszam, że taka różnica sampla jest pomiędzy ostatnim wpisem a dzisiejszy, ale poprostu wczoraj rozegrałem ~4k, a dzisiaj zrobilem reszte... :)

Jak widać moja gra jest strasznie swingowa ale jestem dobrej myśli ku jej ulepszeniu, chciałbym pomału zwiększać sample, zwiększać ilość stolików i nie tracić efektywności w mojej grze - czy jest to możliwe? Patrząc po Nanonoko czy WizardOfAhhs napewno, pytanie ile czasu i pracy trzeba w to włożyć... Mam zapał i mam czas by grać, i chce grać coraz lepiej.

Pierwsze jednak nad czym będe pracował to mentalność i sposób myślenia o tej grze. Poker rządzi się swoimi prawami, jeżeli nie będe umiał w odpowiedni sposób poradzić Sobie z realami tej gry, to nigdy nie będe umiał odnosić w niej naprawde dobrych wyników.

Liczą się dobre decyzje, There is no such thing as luck

Wogóle zdałem Sobie sprawe, że niedługo wychodzi Diablo 3, a ja nie mam ani na nowego kompa ani na giere :facepalm: Nad D2 i SC/BW spędziłem naprawde sporo czasu, i mam duży szacunek jak i sentyment do gier Blizzarda. Miło będzie znowu usiąść i przejść tą kraine... Dzisiaj wyszedł nowy spotlight, Imo Monk to chyba najciekawsza postać z tych które będą dostępne... ( Muzyka Tristram jest chyba jedną z najbardziej klimatycznych jakiekolwiek słyszałem :)

Life's GOOD d(^_^)b

Odpowiedz
Cytat
DaivDave

Napisane przez RetireD2019
chciałbym pomału zwiększać sample, zwiększać ilość stolików i nie tracić efektywności w mojej grze - czy jest to możliwe? Patrząc po Nanonoko czy WizardOfAhhs napewno, pytanie ile czasu i pracy trzeba w to włożyć... Mam zapał i mam czas by grać, i chce grać coraz lepiej.

Zastanawia mnie w jaki sposób poza zwiększeniem liczby stolików rozwijasz się pokerowo? Jak wiadomo często liczba stolików powoduje pogorszenie gry, a nie chciałbym żeby tak się stało ;)

Odpowiedz
Cytat
fidelloz

HelOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO... Dograłem te 5k z rana, ale naprawde jestem dziś w tak złym stanie po wczorajszym i prawdopodobnie dzisiaj już Sobie gre odpuszcze... WyCHILLOUTUJE się <3

Miałem też "ciekawe" rozdanie. Otwieram z BTN z 5 :club: 6 :club:, dostaje 3bet od rega z SB, call BB (nasza złota rybka przy stole, jakieś 85/44), dokładam po czym pokazuje się 4 :club: 8 :club: K :spade: SB 1/2 pot, fish reise, ja shove, SB fold a BB dostał myśle, po czasie jaki zużył na thinking niemałą zagwostke do rozgryzienia... Po całym timebanku jaki miał kliknoł Sobie CALL i pokazał A :spade: 5 :heart:
Na początku się uśmiechnołem ale potem zdałem Sobie sprawe, że jestem z tylu :facepalm:

Life's GOOD d(^_^)b

co to ma byc :P

fish raisuje, wiec nie masz na niego fold equity, a zdrawem gdzie 4 i 5 masz 35% equity :P

wiec co to ma byc , ship for value czy co ? a 4 i 5 to najczesciej nie twoj out ;p

widzialem jakeis inne dziwne Twoje zagranie jak 3b na fisza z J8s oop i call jego raise na KK9s z FD (gdzie on nie raisuje nic innego niz lepszy FD i Kx) i inne :P

To nie tak sie robi :P

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019

Napisane przez DaivDave

chciałbym pomału zwiększać sample, zwiększać ilość stolików i nie tracić efektywności w mojej grze - czy jest to możliwe? Patrząc po Nanonoko czy WizardOfAhhs napewno, pytanie ile czasu i pracy trzeba w to włożyć... Mam zapał i mam czas by grać, i chce grać coraz lepiej.

Zastanawia mnie w jaki sposób poza zwiększeniem liczby stolików rozwijasz się pokerowo? Jak wiadomo często liczba stolików powoduje pogorszenie gry, a nie chciałbym żeby tak się stało ;)

Dlatego narazie gram na tej samej ilości jaką Sobie sam obrałem. Zwiększenie liczby stołów przy obecnych wynikach to kiepski pomysł :) Ale poprostu w przyszłości napewno będe do tego dążył...

Napisane przez fidelloz
co to ma byc :P

fish raisuje, wiec nie masz na niego fold equity, a zdrawem gdzie 4 i 5 masz 35% equity :P

wiec co to ma byc , ship for value czy co ? a 4 i 5 to najczesciej nie twoj out ;p

widzialem jakeis inne dziwne Twoje zagranie (To zaszczyt dla mnie ^^) jak 3b na fisza z J8s oop i call jego raise na KK9s z FD (gdzie on nie raisuje nic innego niz lepszy FD i Kx) i inne :P

To nie tak sie robi :P

Nie pamiętam, aczkolwiek z zasady na fisha nie gram tricky. Być może był to jakiś REGosław ;D

coś zjeść, i GOGOGOGOGOGOGOGOGOGOGOGOGOGO : )

Odpowiedz
Cytat
fidelloz

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($53.50)
Hero ($50)
UTG ($50)
UTG+1 ($99.05)
CO ($53.20)
BTN ($43.50)

Dealt to Hero 2♦ 3♦

fold, fold, fold, BTN raises to $1.50, SB raises to $5, fold, BTN calls $3.50

FLOP ($10.50) 9♣ K♥ K♣

SB bets $6, BTN raises to $38.50 (AI), SB calls $32.50

TURN ($87.50) 9♣ K♥ K♣ T♦

RIVER ($87.50) 9♣ K♥ K♣ T♦ Q♦

BTN shows 9♠ 9♥
(Pre 68%, Flop 98.8%, Turn 100.0%)

SB shows 8♣ J♣
(Pre 32%, Flop 1.2%, Turn 0.0%)

BTN wins $84.50

nie reg, tylko duzo masz zlych spewy zagran, tak jak raisowanie z 5high FD raise od fisza bez FE

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019

Napisane przez fidelloz
Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Replayer
SB ($53.50)
Hero ($50)
UTG ($50)
UTG+1 ($99.05)
CO ($53.20)
BTN ($43.50)

Dealt to Hero 2♦ 3♦

fold, fold, fold, BTN raises to $1.50, SB raises to $5, fold, BTN calls $3.50

FLOP ($10.50) 9♣ K♥ K♣

SB bets $6, BTN raises to $38.50 (AI), SB calls $32.50

TURN ($87.50) 9♣ K♥ K♣ T♦

RIVER ($87.50) 9♣ K♥ K♣ T♦ Q♦

BTN shows 9♠ 9♥
(Pre 68%, Flop 98.8%, Turn 100.0%)

SB shows 8♣ J♣
(Pre 32%, Flop 1.2%, Turn 0.0%)

BTN wins $84.50

nie reg, tylko duzo masz zlych spewy zagran, tak jak raisowanie z 5high FD raise od fisza bez FE

to, że mam dużo spewów to się zgodze ;> ale to z poprzedniego stackingu musialo być, bo teraz nie wchodziłem na NL50... :)

poprawie sie siR : <

Odpowiedz
Cytat
fidelloz

luz :)

nie chodzi mi o to zeby Tobie docinac, tylko zebys zwrocil uwage, bo to z 45s mi sie bardzo nie podobalo :P

pozdro i juz nie sieje offtop

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019

Napisane przez fidelloz
luz :)

nie chodzi mi o to zeby Tobie docinac, tylko zebys zwrocil uwage, bo to z 45s mi sie bardzo nie podobalo :P

pozdro i juz nie sieje offtop

Nie no Fiddel, ja bardzo lubie konstruktywne uwagi, i nigdy nie odbiore ich jako atak na moją osobe.. baaa, prosze więcej jeżeli ktoś wychaczy :) MOAAAARRRRRRRRRRR xD

jako offtop też tego nie uznam, bo jeżeli jest to coś co jest wstanie poprawić profit inwrestorów to jak najbardziej ten topic jest do tego :)

i thx Fiddel ;>

Odpowiedz
Cytat
RetireD2019 Autor wątku
RetireD2019

Przeniosłem relacje ze stackingu na mojego bloga. Link: Ret2019 & Life's GOOD

Czas szarpać GOGOGOGOGO : )

Odpowiedz
Cytat