Przejdź do forum
Railing Ozzy // SCO...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Railing Ozzy // SCOOP 2014

1,484 Posty
95 Użytkownicy
0 Reakcje
77.1 K Wyświetlenia
OzzyM Autor wątku
OzzyM

Napisane przez Mazurgda
czym kierowales sie wrzucajac z tym J10 w KO?

Gość dużo limp/foldował, a nawet jeśli poszerzy tutaj swój calling range, to głównie o słabe Ax'y na które mam dobre equity. Do tego na stole miałem ultra tight image i nie spodziewam się light calli (zwłaszcza od słabego ziomka).

Ogólnie vs limpy staram się wrzucać bardzo szeroko, myślę, że JTs to tutaj standard, JTo jest mega close, może faktycznie nieco za luźno. Wsuwam tam każdego Ax'a, sporo Kx suited, wszystkie pockety, broadwaye suited i większość broadwayów off - przede wszystkim dlatego, że jestem bliski 100% pewności, że on tam nigdy nie ma trapów, tylko i wyłącznie słaby range który będzie limp/foldował.

PS: Popytałem innych i mówią, że close, ale jednak fold, QJo i JTs wyglądają już spoko, ale JTo powinienem był marginalnie foldować.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM

Wtorek, 18 XII

Dziś - 53 mtt, total bi $932.80, aBI $17.60, scashowane $522.25

Total - 273 mtt
Roll - $3809.79

Następna sesja - raczej czwartek, ale niewykluczone że środa
Schedule - spadliśmy poniżej 4k$, więc odpada Monsoon i gram tylko standardowe schedule

Dziś wg HM'a całkiem przyzwoita sesja (7,3bb/100, EV 8,5bb/100), ale trafiło się kilka błędów, które na moim poziomie już nie przystoją, dlatego uważam ją za najgorszą dotychczas na stejku. Najbardziej kosztowne były dwa błędy za total kilkanaście bb w Bigu $22, przez które deepek się skomplikował, choć pewnie 3 miesiące temu nawet bym nie znalazł błędów w takim rozegraniu - ale dziś wymagam od siebie więcej i z gry w tym turnieju jestem niezadowolony.

Mimo wszystko deepy znowu były, co dobrze wróży na przyszłość :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM

Gram dziś, już zacząłem, szykuje się długa sesja z dobrym volume :f_thumbsup: Będę dorzucał trochę sng 3,5+R 180os, nie mam tam wielkiej próbki, ale wiem że mi pasują.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM

3/17 i 11/13 w 180-tkach na P*, 2/20 we freezie za 11$ (3k gtd) z FTP ($750 za ship).

Kokosów nie ma, ale jest szansa fajnie zacząć i przypomnieć sobie co to ship ;)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez OzzyM
3/17 i 11/13 w 180-tkach na P*, 2/20 we freezie za 11$ (3k gtd) z FTP ($750 za ship).

Kokosów nie ma, ale jest szansa fajnie zacząć i przypomnieć sobie co to ship ;)

Za moje żetony... :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM

Na 7 zagranych sng 180os:
3rd - $205
7th - $55
18th - $21
oraz 21st i 24th, więc muszę przyznać, że żarło epicko ;) Na FT zabrakło trochę szczęścia, dobrych setupów i chyba trochę doświadczenia w graniu FT tych 180-os.

Na FTP 5/7, słabo się na razie układa to FT.

Odpowiedz
Cytat
GibkiJoe

akurat zerknalem jak Ci idzie i odpadales majac KK vs AT :/ peszek

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM

Out 3rd, $360.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM

Nie wstawiałem dziś za bardzo rąk (nie było za bardzo czego, nie będę wstawiał jak wygrywam albo przegrywam flipa), więc tutaj jakiś bluffcatch z Big $22 z A-high - http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/1530608_0C0223E0BF - bo lubimy bluffcatche :)

Nic wielkiego nie deepuję, był ITM w b8, teraz szykuje się ITM w b22, mam też 6 stolików left w 8 cubed.

Jak w turku nie żre, to nie żre - wyblindowałem się z avg stacka do 7bb w b22 nie grając chyba ręki przez 45 minut i w końcu out gdzieś w połowie ITM'a. Żere za to na najniższych stawkach - najpierw sng i 11$ na FTP, teraz wygrywam co się da w 500 capie za 8,8$ i mam 4 stoły left.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM

Do listy nieudanych deepów dopisujemy 27th w 10k$ gtd rebuy turbo na 888 (chyba najbardziej profitowy turek ze wszystkich na tym roomie, tyle że bardzo turbo) i 28th w capie na P*.

W międzyczasie udało się fajnie nabudować na słabym stoliku w B55, mam nadzieję nie zostać przesadzonym i zrobić jakiegoś fajnego deepa.

Na koniec sesji znowu podorzucam trochę 180'tek 3,5+R, wyjdzie dziś sick volume.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM

Dość LAG'owaty image mam w b55 i ziomki zaczęli adjustować, a że adjustują jak umieją, to mamy ot - http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/1532666_AC83CA90C9 - std flat na 12bb na bigblindzie z A5o vs UTG :)

Tylko w nagrodę mu siadło, trudno. Dobra, odrobiłem sobie AT > AJ, znów prawie 40bb i nowy stolik - niby jeszcze daleko, ale mam ochotę na ten turniej :pokerface:

Zlevelowałem w b55 na bdb rega (kappustahead) i zagrałem mu light 4bet na 30bb UTG vs MP i trochę nie siadło :facepalm: Spot wyglądał na perfect do light 3beta dla niego, a ja ultra mocno 4betem, pewnie nadziałem się na monstera albo soul reada. Także nie ma bogactwa przed bubblem, -naście bb.

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM

Czwartek, 20 grudnia

Dziś - 63 MTT (aBI $17,30) + 14 sng, total BI: $1243,87, scashowane $1004,24
Roll - $3570.16

Kolejny dzień na niewielki minus, znów wystarczyło jedno z trzech FT (dwa w sng, jedno na FTP) zamienić w shipa i byłby profit.

Poszedłem dziś w mocniejsze volume (do 16 stołów jednocześnie), ale nie wpłynęło to źle na grę - HM pokazał dziś 15,5bb/100 (EV 12bb/100) i nie pamiętam większych błędów spowodowanych ilością stolików, więc pewnie częściej tak pogram, jeśli odczucia nadal będą pozytywne.

Następna sesja pewnie jutro, coś krótkiego zagram też w sobotę i mam nadzieję na grubszy grind w przedświąteczną niedzielę.

PS: Aha, sng nie wliczam do sumy zagranych mtt na stejku, bo umawialiśmy się na 2k mtt, ale do wyników będą się wliczać (chyba że macie coś przeciwko, albo chcecie żeby wliczać do ilości zagranych? Proszę o feedback)

Odpowiedz
Cytat
Wombat

grasz sesje od 14 i odpalasz jeszcze hota o 0:30 ? Kozak, 12h na skupieniu ^^

Odpowiedz
Cytat
sz3sz

ozz' ain't nuthin' to fuck wit' :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM

Eee, bez przesady, nie od 14, od 14:45 :D

Przechodząc z casha (tam nie zwykłem grać dłużej niż 3-4h sesji) obawiałem się właśnie o to czy wyciągnę takie długie grindy i po pierwszych sesjach sam byłem zaskoczony jak długo daję radę grać na dobrej koncentracji - ostatnio mam nawet wrażenie, że te 12h (czy 15h jak są grube deepy) to jeszcze nie jest maksimum możliwości :D

PS: Kozak to był tutaj - - rekordowa sesja i jeszcze FT na koniec :D

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM

Dziś mocne postanowienie - przerywamy złą passę i robimy wybuchowy wynik na koniec świata ;)

Na ostatnich 15 sesji 0 shipów, 0 czterocyfrówek, 13 sesji na minus, a te dwie plusowe +100 i +200... Takich 15 sesji już wystarczy, dziś 16-ta i zaczynam odrabiać straty, wish me luck!

Odpowiedz
Cytat
GibkiJoe

nie leweluj sie zabardzo z regami i bedzie git ;)

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM
olkad

Hej,
Jak skończysz sesję możesz wytłumaczyć to zagranie powyżej
pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
OzzyM Autor wątku
OzzyM

To jest dla mnie nieco nowe zagranie, tak naprawdę tydzień temu zagrałbym tam po prostu shove (limperzy mieli staty 45/8, 43/27, 27/8, coś w tym stylu z pamięci), który jest dochodowy i unexploitable.

Po obejrzeniu filmiku Wombata i dyskusji na kanale wyszło mi, że takie zagranie może być całkiem fajne - dajemy słabym graczom dwie szanse na foldowanie swojej ręki - gramy coś w stylu 10x preflop i shove any flop (chyba że trafimy monstera, wtedy obv slowplay). Przykładowo na boardzie typu AT7 taki fish może się z nienacka odnaleźć z 44 i po prostu zagrać x/f. A znajdą się pewnie tacy, którzy na jakimś Q85 sfoldują asy-high.

Nie jestem jeszcze pewien, czy to zagranie jest lepsze od shove'a w tym spocie, ale myślę że tak - tak samo jak bardziej dochodowe wydaje się być granie zamiast shove'u na 8bb minr, który miesza w głowach villainów.

Btw, chętnie bym wysłuchał opinii innych graczy na ten temat :)

Co do sesji, mamy 8/57 w 8cubed i 74/326 w b8, przyznam, że runuję epicko, przydałby się pierwszy raz w tym stejku, gdzie run dociągnie do końca jakiegoś turnieju :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat