Przejdź do forum
Longterm Prezesa"Bę...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Longterm Prezesa"Będzie zabawa, będzie się działo.."

300 Posty
70 Użytkownicy
14 Reakcje
42.4 K Wyświetlenia

prezes ogarnij sie bo czytalem twoj watek i doslownie FACEPALM https://www.google.pl/search?q=facepalm&client=firefox-a&hs=xyy&rls=org.mozilla:pl:official&channel=sb&tbm=isch&imgil=2mnDkfxmDkjq1M%253A%253BdrUQ4Ly5oUp6pM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fwww.uludagsozluk.com%25252Fk%25252Ffacepalm%25252F&source=iu&pf=m&fir=2mnDkfxmDkjq1M%253A%252CdrUQ4Ly5oUp6pM%252C_&usg=__rsAJs14aa-XOIq6srep-NT9Wk_0%3D

jeczysz na rece jeczysz na wariancje ... ja nie wiem jak Ci ludzie dali ile to tam bylo kołko $ ? czy ile tam ... pieniedzy... BLAMAŻ ... i naprawde czytac mi sie juz tego nie chce i wez sie opanuj z tym zaloz sobie bloga poza PS i tam sie zal... załośc przemawia przez ciebie... i zachowasz wierz mi gram szacunku jak to przeczytasz i NIC NIE odp... bo ja juz czytac Twojego shitu niechce ... zmarnowane z jakie 5-7 min zycia ....

zegnam
AVE
AMEN

Odpowiedz
Cytat

a ja za to przejrzałem sobie oba wątki i trafiłem na ciekawe posty(nie chodzi o prezesa).

"umawiamy sie na 2k turniejow, rozegrasz je i na koniec robisz rozliczenie jesli będzie profit, w przypadku gdy nie będzie profitu rozgrywasz nastepne 2k itd. jak będzie torba to dostajesz reload, ale cut liczysz dopiero od calasci"

"ok, jak juz upierasz sie na 1k, to ok.
w takiej sytuacji wolalbym zmaksymalizowac szanse na wyjscie profitowo z inwestycji i chciabym zebys w razie superczarnego scenariuszu gral jak najduzej na make upie wiec niech bedzie (zakladając najgorszy scenariusz) 1k+1k+1k+1k. w momencie gdy po ktoryms tysiecznym turku wychodzisz na plus robisz rozliczenie i konczymy zabawe.
w takim ukladzei podtrzymuje swoje 50%"

"Ja zostaję ze swoimi procentami jakby co z tym że nie wiem czy ogarniasz zasadę make upa więc w razie czego Ci ją nakreślę żeby nie było niedomówień

Jeśli ztorbisz całego rolla 2k$ to robimy reload i cut dla siebie będziesz liczył dopiero powyżej >4k w rollu."

Wychodzi jednak na to , że oferta zakładała reload, który nie miał być opcjonalny i był wynegocjowany przez inwestorów....choć czaje, że chca sie wycofać, to rozumiem też prezesa...ciekawe jaka będzie kara :pcuser:

Odpowiedz
Cytat
kamil90
PokerStrategist

Wyglada na to ze kara zostala juz pobrana w postaci pozostalego rolla. Pewnie byl wynegocjowany reload, jednak wydaje mi sie ze zakladal to ze hero bedzie gral dobrze i bedzie zdrowy psychicznie. Obydwa warunki wedlug inwestorow nie zostaly spelnione wiec do niczego nie sa zobowiazani.

Odpowiedz
Cytat
LAPA2000
PokerStrategist

325$ w rollu to chyba nie jest jeszcze torba, nie? Warunki są bardzo jasne i precyzyjne.

Odpowiedz
Cytat
CichyGrzmot
Oldschool Grinder

Napisane przez kamil90
Wyglada na to ze kara zostala juz pobrana w postaci pozostalego rolla. Pewnie byl wynegocjowany reload, jednak wydaje mi sie ze zakladal to ze hero bedzie gral dobrze i bedzie zdrowy psychicznie. Obydwa warunki wedlug inwestorow nie zostaly spelnione wiec do niczego nie sa zobowiazani.

To Ci sie zle wydaje. O to jak gra Hero trzeba sie dowiadywac przed kupnem procentow.

Odpowiedz
Cytat
MaverickPL
PokerStrategist

Napisane przez LitlePinokio
to rozumiem też prezesa...ciekawe jaka będzie kara :pcuser:

A ja nie rozumiem prezesa. Zrozumiałbym jakby inwestorzy stwierdzili, że się wycofują i jakby kazali mu odesłać wkład początkowy to wtedy mógłby mieć uzasadnione pretensje a w tej sytuacji w jakiej się znalazł to tak naprawdę nie powinien się tak stawiać bo jest to dla niego komfortowa sytuacja, z której może wyjść z dobrym imieniem i bez najmniejszego uszczerbku finansowego.
Inwestorzy stwierdzili, że jego gra nie rokuje na jakieś mega profity i doszli zapewne do wniosku, że na jednym reloadzie niekoniecznie by się mogło skończyć więc chcą się wycofać i nic od prezesa nie chcą jakiegoś zadośćuczynienia bo podjęli świadome ryzyko (dochodzą do tego argumenty mniejszego bądź większego niezrównoważenia psychicznego ale w to już nie wnikam). Prezes powinien się z takiego obrotu sprawy jedynie cieszyć, że inwestorzy wzięli na siebie jego downswing bo skoro jest tak skillowym graczem to dla niego jest to mega korzystna sytuacja i wariancja odda mu jak będzie grał za swoje i nie będzie się musiał z nikim dzielić. No chyba, że jednak nie jestem takim skillzorem za jakiego się uważa to wtedy brzytwy się chwyta aby wymusić na kimś przedłużanie stackingu. Szkoda tylko, że i tak go nie przedłuży a zrobi z siebie jedynie idiotę i pośmiewisko brnąc dalej w te "kary umowne" etc. i tak naprawdę zamykając sobie jakiekolwiek opcje na stacking w przyszłości. Karą będzie zapewne to, że przywłaszczy sobie resztki bankrolla z rakebackiem. Trochę się nisko chłopak ceni jeżeli jest w stanie za tyle sprzedać swoje dobre imię i opinię w pokerowym środowisku.

Odpowiedz
Cytat

ja tylko jestem ciekaw jak sie sytuacja rozwiąże :pcuser:...czy Rachel jednak będzie z Clarkiem, czy jednak z jego ojcem itd...ciekawa historia po prostu:)

Odpowiedz
Cytat
Madziunka
PokerStrategist

i gdzie sie podział alf

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Madziunka
i gdzie sie podział alf

[Treść edytowana]

//obrażanie innych użytkowników PokerStrategy.com - Teigrekpe

Odpowiedz
Cytat
pszczola321
Poker Player

Napisane przez PrezesAlfa

Napisane przez Madziunka
i gdzie sie podział alf

[Treść edytowana]

Moim zdaniem zostałeś "oszukany" przez inwestorów, ale to co sobą reprezentujesz to dno i metr mułu.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez pszczola321

Napisane przez PrezesAlfa

Napisane przez Madziunka
i gdzie sie podział alf

[Treść edytowana]

nie znasz sie...prawdziwi twardziele po prostu tacy są

Odpowiedz
Cytat

Zanim mnie mod pogoni ([Treść edytowana] - Teigrekpe), tym niemniej w tym wątku po prostu nie wytrzymałem (piszę na konkurencyjnym forum, zasady znam, więc sza), ale to są po prostu yaya

- Prezes ma pewne problemy z balansem psychicznim, że tak to ujmę
- Inwestorzy, też zamiast go hejtować, powinni mu na priv napisać, że nie będzie reloadu
- wyszło jak wyszło, ale obym się mylił, jednak podejrzewam, że Prezes po takim publicznym "łomocie" zagrał za resztę i albo przyżre i wtedy naliczy 'karę umowną", albo wtopi i wtedy pokaże wykres z gry

Odpowiedz
Cytat
strusiek22
PokerStrategist

Jaka kara umowna zostala zastosowana?
Czy skonczylo sie na pouczeniu? :coolface:

Odpowiedz
Cytat
jerryfci
Oldschool Grinder

prezes zamilkl. nie uregulowal z nami kwestii związanych ze stakingiem.
pragne nadmienic ze sam zakładal polubowne zalatwienie sprawy po wysluchaniu opinii innych graczy nt. "naszego sporu". obv miazdzaca wiekszosc uzytkownikow stanęła po stronie inwestorow. Pan bezstronniczy sedzia chyba jeszcze nie podjąl werdyktu, ale wygląda na to ze ktos tu sie skurwi za tysionc peelenóf

Odpowiedz
Cytat
strusiek22
PokerStrategist

Tak absolutnie powaznie, to mysle ze kmini hajs, na poczatku sobie wyplacil wlasnie te 330$ czyli tys zl i cala afera sie zaczela z braku hajsu do gry, za pare dni napisze pewnie ze wyjechal na swieta itd.
Kwestia taka czy rozkmini, jak nie, to bedzie pewnie "kara umowna" albo dalsze przeciaganie sprawy, a jak skmini to bedzie ze mial caly czas hajs, tylko sie zastanawial :yaoming :
Przeciez na micro koszt sesji to zapewne granice 150$ wiec po co upominac sie o reload...

Odpowiedz
Cytat
boooka1
PokerStrategist

jak coś to myślę, że prezes jest zbyt rozpoznawalną osobistością w krakowskim otoczeniu, żeby się skurwić za taki hajs :D

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez jerryfci
prezes zamilkl. nie uregulowal z nami kwestii związanych ze stakingiem.
pragne nadmienic ze sam zakładal polubowne zalatwienie sprawy po wysluchaniu opinii innych graczy nt. "naszego sporu". obv miazdzaca wiekszosc uzytkownikow stanęła po stronie inwestorow. Pan bezstronniczy sedzia chyba jeszcze nie podjąl werdyktu, ale wygląda na to ze ktos tu sie skurwi za tysionc peelenóf

[Treść edytowana]
Napisałeś ostatnio długi wątek w którym sam przyznałeś min., że "Popełnilem fatalny błąd. zachowalem sie jak najgorszy prostak. Nie przemyslalem konsekwencji. Klasa w jaki sposob komunikuje się z Tobą Deny, przekazując tę samą tresc stoi na znacznie wyzszym poziomie
Mogę jedynie Cie za to przeprosic"

I teraz zastanów sie kto kogo dyma i kto jest dymany czyli jest ...
Masz do mnie numer tel. jak chcesz podyskutować o karze zadzwoń.
I nie oceniaj mojego stanu psychicznego bo nie jesteś doktorem samsonem.
[Treść edytowana]
Najbardziej szkoda mi denego, bo stanął po przegranej stronie pomimo że jest spoko gościem, który od samego początku grał fair.
Kara musi być" jak pisze wasz największy guru mr. ps_super_pro... i tego się trzymajmy.
I tak zakończymy święto zmarłych!

Odpowiedz
Cytat
Fakee1
PokerStrategist

Chłopie, zapierdolileś tysiąc złotych i jeszcze piszesz jakieś głupoty.
Zachowujesz się jak kompletny bałwan.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez MaverickPL

Napisane przez LitlePinokio
to rozumiem też prezesa...ciekawe jaka będzie kara :pcuser:

A ja nie rozumiem prezesa. Zrozumiałbym jakby inwestorzy stwierdzili, że się wycofują i jakby kazali mu odesłać wkład początkowy to wtedy mógłby mieć uzasadnione pretensje a w tej sytuacji w jakiej się znalazł to tak naprawdę nie powinien się tak stawiać bo jest to dla niego komfortowa sytuacja, z której może wyjść z dobrym imieniem i bez najmniejszego uszczerbku finansowego.
Inwestorzy stwierdzili, że jego gra nie rokuje na jakieś mega profity i doszli zapewne do wniosku, że na jednym reloadzie niekoniecznie by się mogło skończyć więc chcą się wycofać i nic od prezesa nie chcą jakiegoś zadośćuczynienia bo podjęli świadome ryzyko (dochodzą do tego argumenty mniejszego bądź większego niezrównoważenia psychicznego ale w to już nie wnikam). Prezes powinien się z takiego obrotu sprawy jedynie cieszyć, że inwestorzy wzięli na siebie jego downswing bo skoro jest tak skillowym graczem to dla niego jest to mega korzystna sytuacja i wariancja odda mu jak będzie grał za swoje i nie będzie się musiał z nikim dzielić. No chyba, że jednak nie jestem takim skillzorem za jakiego się uważa to wtedy brzytwy się chwyta aby wymusić na kimś przedłużanie stackingu. Szkoda tylko, że i tak go nie przedłuży a zrobi z siebie jedynie idiotę i pośmiewisko brnąc dalej w te "kary umowne" etc. i tak naprawdę zamykając sobie jakiekolwiek opcje na stacking w przyszłości. Karą będzie zapewne to, że przywłaszczy sobie resztki bankrolla z rakebackiem. Trochę się nisko chłopak ceni jeżeli jest w stanie za tyle sprzedać swoje dobre imię i opinię w pokerowym środowisku.

Odniosę się do tego ostatni raz, bo post jest merytoryczny i napisał go ogarnięty gość.
Inwestorzy nie mogli stwierdzić nic poza tym co wynegocjowali. A negocjowali ostro, głównie jerry mu, reloud i obowiązek grania w razie braku profitu.
I to jest oczywiste dla każdego obiektywnego obserwatora tego wątku.
Nic sobie nie przywłaszczam, tylko egzekwuję swoje prawa wynikające z umowy stakingowej.
O Przedłużenie stakingu w sytuacji braku profitu, najbardziej walczył jerry>> sprawdź to.
Nie ma sensu żebym w tej sytuacji grał za resztę rollla, bo po tym co zrobili inwestorzy moja motywacja do torby, była by większa od grania a.game.
Jeśli moja decyzja była słaba, to czym było zerwania umowy przez inwestorów na długo przed zakończeniem okresu trwania umowy!
Na tym kończę bo już po święcie zmarłych.
ZMARŁEM :truestory:

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

[Treść edytowana]

//obrażanie innych użytkowników PokerStrategy.com - Teigrekpe

Odpowiedz
Cytat