Przejdź do forum
1200SNG 3,5+R$ 180m...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

1200SNG 3,5+R$ 180man by BESIUNIA

29 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
3,124 Wyświetlenia

Przy 2 ostatnich ofertach 1200 sng inwestorzy wyszli w sumie -164$ a Besiunia +77$

Załóżmy że te 2400 sng było grane w ofertach po 800. Te same wyniki, ten sam gracz.
Inwestorzy-1080$ a Besiunia+990$(z grubsza bo jest +/- kilka sng)

Wiadomo że tak nie będzie zawsze, ale generalnie im mniej sng tym lepiej dla grającego, gorzej dla inwestującego bo będzie bardziej swingowo. Pewnie dzieląc te wyniki na 6 ofert po 400 sng różnica będzie jeszcze większa...Oferta po prostu w zasadzie od zawsze jest zle dostosowana.

Odpowiedz
Cytat
trinec
PokerStrategist

To ja też się podzielę swoimi wyliczeniami. Chcę tylko zaznaczyć że prowadziłem je już jakiś czas temu i akurat Besiunia był przykładowym graczem, dla którego zrobiłem te obliczenia celem sprawdzenia cyferek dla jego i podobnych jemu ofert na sng $3,5+R. Besiunia miał ich akurat wtedy najwięcej, więc są one najbardziej przejrzyste.

pośród 16tu pierwszych ofert które wystawił o łącznej wartości $48 550 dały one łączny profit $20 649,50 z czego został pobrany cut w całkowitej wielkości $13 557,75
łatwo z powyższego wyliczyć, że dla inwestora, który w każdej ofercie zainwestował 10%, zaryzykował on w sumie $4 855 uzyskując całkowity zwrot z inwestycji w wysokości $711,63 (+ wkład własny) co daje ROI na poziomie 14%

tak tylko, celem informacji, bo ktoś pytał/zastanawiał się...

Odpowiedz
Cytat

ok...podaj tylko jeszcze te obliczenia i podaj wyniki tych ofert...sprawdze sobie

dodam tylko że przy zysku+200...10% to +20 i cut 50% to daje +10
-400+600=+200(to samo +200)... 10% to -40+60/2(to optymistyczna wersja, bo z twoich liczb wynika że jest to raczej coś koło 65% a nie 50%) to daje -10 przy wyniku +200...-400+600/2 daje -10!!! a nie +20/2 dla inwestora pomimo ugrania +200 przez grającego

Więc to twoje suche + iles tam tysięcy chyba jest bezwartościowe. Bo to że Besiunia robi zysk, że wygrywa to jest jasne. Tylko że wszystko zabiera....z reszta tak jak cała reszta.

Tak czy nie?

Odpowiedz
Cytat
trinec
PokerStrategist

nie wiem dokładnie o jakie inne wyliczenia Ci chodzi...
Twoich cyferek też nie bardzo kumam, ale może to wina godziny...
stakingi mam policzone w arkuszu kalk. dla każdej oferty z osobna a podsumowanie ich masz powyżej
powtarzam, jest to 16 pierwszych ofert Besiuni, sprzed czerwca, potem nie prowadziłem żadnych innych wyliczeń

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez trinec
stakingi mam policzone w arkuszu kalk. dla każdej oferty z osobna a podsumowanie ich masz powyżej
powtarzam, jest to 16 pierwszych ofert Besiuni, sprzed czerwca, potem nie prowadziłem żadnych innych wyliczeń

Masz policzone, ale pytanie czy masz policzone poprawnie?..Nie powinno sie ich rozliczać z sumy końcowej, tylko każdy z osobna...Nie wiem jak mam ci to napisać

2+2+3+3=10..... w tym przypadku inwestor przy 10% i cut=50% jest + 0,5
-10+20-30+40=10 w tym przypadku przy 10% i cut=50% jest -1
Wyniki są różne i w taki sposób są rozliczane te oferty. Jeśli policzysz z końcowego wyniki+10 to wyjdzie to samo w obu przypadkach, ale te stackingi nie są tak rozliczane.

Widzisz że nie powinno sie liczyć po zsumowaniu, tylko każdy osobno. Każdy stacking jest rozliczany z osobna jako oddzielna oferta. Twoje wyliczenia są błędne. Zle liczysz(moim zdaniem...bo może to ja zle licze, tylko niech ktoś to pokaże)

Odpowiedz
Cytat
trinec
PokerStrategist

Napisane przez trinec

Odpowiedz
Cytat

no to świetnie...możesz wrzucić, albo mi przesłać te wyniki? Najlepiej będzie jak po prostu tutaj wrzucisz...Policzę i będzie wszystko jasne. Wyjdzie mi tyle ile tobie i napisze że jestem kretynem. Policze inaczej to mnie poprawisz i będę kretynem...tylko na tym wszyscy zyskacie...musisz tylko wrzucić te wyniki

Odpowiedz
Cytat
trinec
PokerStrategist

są to informacje jawne, które można sobie samemu znaleźć w historii stakingów na tym forum, ale ok, skoro już to mam, to mogę zaoszczędzić Ci wysiłku, daj maila, bo wklejane tutaj strasznie się rozjeżdża kolumnami...

Odpowiedz
Cytat

ok...więc rzeczywiście inwestor wychodzi na + spory można powiedzieć jeśli wezmiemy także ofertę z MTT i te wcześniejsze z 370$ rolem...jesli chodzi natomiast o oferty o których pisałem, to zysk wychodzi minimalny i nadal uważam że te progi powinny być korzystniejsze dla inwestorów

Odpowiedz
Cytat