Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zniknął wątek

21 Posty
10 Użytkownicy
85 Reakcje
4,302 Wyświetlenia
bigotery
Legacy Member

Napisane przez Kaldas90
Tak, już edytowałem, dzięki za spostrzegawczość :f_drink:

Ruszam z nowym projektem, którego celem jest przyjęcie pod swoje skrzydła ambitnych graczy, chcących rozwijać się w odmianie 6max KO Hyperturbo.

Więcej informacji pod linkiem niżej.

Coaching for profit z Kaldas90

Zapraszam do współpracy.

Pytanie do Adminów
Co się stało z tym wątkiem?
Za dużo negatywów?
Wypromowaliście gościa a teraz go kryjecie.
To nie fair wobec normalnych userów.
On może wylewać pomyje na każdego a na niego nie można?
Święta krowa?

Odpowiedz
Cytat
20 odpowiedzi
MWaler
Poker Player

Moze dlatego ze Kaldas nie jest trenerem pokerstrategy.com weic nie moze oferowac swoich uslug ?

Odpowiedz
Cytat
patolog44
PokerStrategist

zamiast kołczingów z kaldasem można obejrzeć mtt z wombatem

Odpowiedz
Cytat
ONKAM
PokerStrategist

Napisane przez MWaler
Moze dlatego ze Kaldas nie jest trenerem pokerstrategy.com weic nie moze oferowac swoich uslug ?

a czy przez chwilę nie był?

Odpowiedz
Cytat
Kaldas90
Elite Grinder

Słucham Cię bigotery, jakie pomyje? Chodzi o wątek z Bednarkiem czy coś przeoczyłem?

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Napisane przez ONKAM

Napisane przez MWaler

Wątek zniknął gdy Kaldas przestał być trenerem.

Odpowiedz
Cytat
bigotery Autor wątku
bigotery
Legacy Member

Napisane przez MWaler

Napisane przez ONKAM

Napisane przez MWaler

Kaldas przestał być trenerem.

Amen

Odpowiedz
Cytat
mcbc87
PokerStrategist

@bigotery

Musisz miec bardzo duze mniemanie o sobie jesli myslisz ze masz cos wspolnego z rezygnacja Kaldasa z funkcji trenera, jak sugerujesz w pierwszym poscie.
Bo jestes jedyna osoba ktora wylewa "pomyje" co zreszta juz Ci udowodnilem w poprzednim watku (juz zamknietym) ze mijasz sie z prawda. Spojrz tylko na filmy Kaldasa, ile tam jest wiedzy i jaki ma pozytywny feedback. Wiec w Twoim przypadku jestem pewny ze zachodzi przynajmniej jedno z dwoch: jestes siostra, dziewczyna badz chlopakiem B3dnarka i/lub zostales usuniety z grupy na skype za to ze korzystales z pracy innych ktorzy sie udzielali i starali sie "rozwiazac" ta gre, sam nie dajac nic od siebie. Ogolnie masz bol dupy. (zwlaszcza jesli zachodzi relacja chlopak + usuniecie z grupy)

Swoja droga jakies dziwne to forum sie zrobilo, dawniej jak byl jakis konflikt na lini user => coach to byl to realny problem a Ty to po prostu ciota jestes

Odpowiedz
Cytat
bigotery Autor wątku
bigotery
Legacy Member

Napisane przez mcbc87
@bigotery

Musisz miec bardzo duze mniemanie o sobie jesli myslisz ze masz cos wspolnego z rezygnacja Kaldasa z funkcji trenera, jak sugerujesz w pierwszym poscie.
Bo jestes jedyna osoba ktora wylewa "pomyje" co zreszta juz Ci udowodnilem w poprzednim watku (juz zamknietym) ze mijasz sie z prawda. Spojrz tylko na filmy Kaldasa, ile tam jest wiedzy i jaki ma pozytywny feedback. Wiec w Twoim przypadku jestem pewny ze zachodzi przynajmniej jedno z dwoch: jestes siostra, dziewczyna badz chlopakiem B3dnarka i/lub zostales usuniety z grupy na skype za to ze korzystales z pracy innych ktorzy sie udzielali i starali sie "rozwiazac" ta gre, sam nie dajac nic od siebie. Ogolnie masz bol dupy. (zwlaszcza jesli zachodzi relacja chlopak + usuniecie z grupy)

Swoja droga jakies dziwne to forum sie zrobilo, dawniej jak byl jakis konflikt na lini user => coach to byl to realny problem a Ty to po prostu ciota jestes

może i udowodniłeś (wątpię) ale nie przeczytam bo... wątek jest zamknięty
absolutnie się nie poczuwam do tego, że kolega został usunięty z funkcji trenera (po 1 miesiącu circa about), ale nie ukrywam, że mnie to cieszy
o sobie nic nie pisałem więc nic nie wiesz o moim mniemaniu lub jego braku

co do gejostwa... ja jestem hetero ale Ty masz dziwnie dużo do powiedzenia na ten temat - kryptogej? na zdrowie - ja tolerancyjny jestem

droga Kaldasa w ok. miesiąc: nie używam żadnego softu -> wow kupiłem ICMIZERA (ale tylko podstawową wersję, reszta zbyteczna) -> ICMIZER ma super funkcję SNG Coacha (czyli już full wersja) -> ICMIZER jest do dupy tylko KOculator -> oba są do dupy, tylko logiczne myślenie i doświadczenie się liczą
a przede wszystkim taka na full pogardliwa i wywyższająca się postawa - mi się nie opłaca, nie będę sobie konkurencji tworzył, nie chce mi sie odpowiadać przeczytaj sobie itp. itd.

B3dnarka nie znam i nie oceniam (ani jego wiedzy ani podejścia)

konflikt jest na linii user => wyjątkowo małostkowy człowieczek

tak znam kogoś kto został usunięty ze skype'a - podłe to było i tyle

Odpowiedz
Cytat
bigotery Autor wątku
bigotery
Legacy Member

aaaa
jeszcze a propos filmów Kaldasa
sam głosowałem na jego film bo był mega merytoryczny w porównaniu do zwycięskiego Jusytyny (no offence)
każdy następny był taki sam, a przez to gorszy...

Odpowiedz
Cytat
7WaysToWin
PokerStrategist

Zniknął tez wątek zapraszający do study groupy w której uczestniczę https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=466303&goto=firstnew
Zniknął też wątek Streamy na Twitchu https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?threadid=424203&goto=firstnew

Jakiś komentarz od administracji? Te wątki nie łamały regulaminu, a nawet jeśli, to wcześniej praktyką buło zamykanie i edytowanie, nie całkowite usuwanie...

Odpowiedz
Cytat
kamzak
Oldschool Grinder

Napisane przez bigotery
- mi się nie opłaca, nie będę sobie konkurencji tworzył, nie chce mi sie odpowiadać przeczytaj sobie itp. itd.

B3dnarka nie znam i nie oceniam (ani jego wiedzy ani podejścia)

konflikt jest na linii user => wyjątkowo małostkowy człowieczek

tak znam kogoś kto został usunięty ze skype'a - podłe to było i tyle

Co jest w tym złego? Przeliczył sobie ze jak będzie coachowal innych to w przyszłości godzinówka może mu spaść.
Co do grupy też w niej byłem i sam się z niej wypisałem gdy tylko zostało napisane ze osoby które się mało udzielają zostaną usunięte. Akurat wtedy grałem inna odmianę wiec nie miałem czasu. Byłem juz w 3-4 grupach na skypie i w kazdej była selekcja. Jaki sens jest pracować z ludźmi którzy nie są ambitni nie zadają pytań nie analizują nie uczą się? Jaki profit z takiej grupy maja gracze którzy graja 25/50$ stawki gdzie 3/4 graczy to początkujący którzy graja za 1$? Nikt za darmo nie będzie Ci sprzedawał wiedzy.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Hej,

Odnośnie wątków które zostały usunięte, a były związane z Kaldas90 to sprawa jest prosta: nie jest już trenerem więc i nie może się u nas reklamować jako trener -> jego wątki zostały usunięte. Kaldas90 ma swoje własne plany i woli działać sam. Mogę mu jedynie pogratulować profesjonalnego podejścia i napiszę to samo co napisałem mu na priv: życzę mu powodzenia w realizacji jego planów.

Ze swojej strony tylko dodam, że często krytyka ze strony niektórych użytkowników zniechęca wielu dobrych graczy do wypowiadania się na forum czy dzielenia się swoją wiedzą. W przeciągu kilku ostatnich miesięcy już kilka razy spotkałem się ze stwierdzeniem, że czasem warto pracować samemu niż przyjmować hejty od osób, które swoją postawą niewiele reprezentują. Są to wyjątki, niestety jeśli ktoś chce się podzielić swoim zdaniem to najczęściej wyraża tylko negatywne opinie. Nie dotyczy to tylko PokerStrategy.com, ale niemal wszystkich opinii w internecie.

Co do wątków, które przytoczyłeś 7WaysToWin, jeśli łamią one regulamin, a w tym przypadku łamały bo były reklamą to w takim przypadku zawsze dana osoba była blokowana, a jej temat zamykany. Kilka razy już o tym pisałem, PokerStrategy.com nie jest tablicą ogłoszeniową gdzie każdy może umieszczać swoje reklamy, szczególnie jeśli dotyczą one konkurencyjnych ofert. Przyznaję się, że oba wątki usunąłem ja. Uznałem to za lepsze rozwiązanie niż blokowanie danych użytkowników, bo najprawdopodobniej nie wiedzieli, że łamią regulamin.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Kaldas90
Elite Grinder

W sumie to nie widzę powodu, żeby odpisywać w tym wątku, ale uważam, że kilka kwestii wymaga wyjaśnienia.

Po pierwsze, zakładając grupę na Skype informowałem, że osoby nieaktywne, lub udzielające się w sposób daleki od jakiejkolwiek merytoryki będą z grupy usuwane. Nie było żadnych niedomówień i każdy z użytkowników o tym wiedział. Patrzysz na wszystko z perspektywy użytkownika, który został usunięty z grupy i masz z tego powodu jakiś osobisty problem = Twoja sprawa, nie wnikam, nie oceniam. Z mojej perspektywy to wyglądało tak, że założyłem grupę, bo pomimo kilkudniowych dyskusji na forum, nikt się tego nie podjął, więc stwierdziłem, że co mi szkodzi. Moje udzielanie się w grupie było DOBROWOLNE i na 90-95% rozdań/problemów strategicznych odpowiadałem i cieszyło mnie, że jest coraz więcej dyskusji na takie tematy. Na jakieś 15 osób w grupie było kilka nieaktywnych, dokładnie nie pamiętam, ale tak jak wspomniałem, grupa była skierowana dla osób, które AKTYWNIE pracują nad grą, WYPOWIADAJĄ się na temat wrzuconych rozdań lub SAME Z SIEBIE wrzucają swoje rozdania. Na starcie było zaznaczone, że jeśli ktoś dołącza do grupy, to bierze na siebie odpowiedzialność, żeby aktywnie się udzielać, w przeciwnym razie taka osoba była usuwana. Jeśli ktoś uważał, że będzie w grupie nieskończoną ilość czasu i korzystał z tego, że inni pracują nad grą, poświęcają swój czas i energię żeby do czegoś dojść, to dla mnie takie PASOŻYTOWANIE jest niedopuszczalne i tak jak w życiu, tak i w tej grupie nie chciałem mieć kontaktu z tego typu osobami, które tylko biorą nie dając nic w zamian. Jeśli ktoś poczuł się z tego powodu urażony, to szczerze, mało mnie to obchodzi. Zawsze ta osoba mogła założyć swoją grupę, albo dołączyć do innej. Tyle w temacie.

Jeśli chodzi o funkcję trenera, to na początku bardzo podobało mi się to, że użytkownikom odpowiadają moje produkcje. Nawet przed tym jak zostałem trenerem udzielałem się na forum oceny rozdań i dzięki temu w pewien sposób też się rozwijałem. Niestety, pomimo tego, że każdą analizę, którą wykonywałem robiłem na 100% swoich możliwości, to spora część użytkowników wrzucała swoje "przemyślenia (co akurat jest bardzo dobre), ale bezpodstawnie atakując moje analizy "bo tak" jednocześnie wjeżdżając na mnie osobiście. Nie miałem z oceny rozdań żadnych finansowych korzyści i poświęcałem swój prywatny czas - z perspektywy czasu patrzę, że nie było warto, bo tak naprawdę niewiele osób to doceniało.

Co do mojej drogi od gry bez programu do KOculatora, to trochę śmieszy mnie Twoja krytyka, bo szukasz dziury w całym żeby się do czegoś przyczepić. Powód tego, że co jakiś czas zmieniałem podejście jest dość prozaiczny - nie miałem żadnego wzoru do naśladowania w tej odmianie i do wszystkiego musiałem dojść sam, samemu opracowując nieistniejące strategie i była to swoista metoda prób i błędów. Na początku chciałem poznać dynamikę gry, więc grałem bez programu. Później dowiedziałem się, że KOculator w spotach z bounty może mieć lepsze wyliczenia, co potwierdzam (w 90% przypadków KOculator daje znacznie lepsze i bardziej "ludzkie" wyniki niż ICMIZER 2 - ale wiem to z perspektywy czasu. Pomimo tego, że gram te odmianę 7 miesięcy i regularnie nad nią pracuje, to dalej są koncepcje, których nie rozwiązałem i z którymi mam problem - tak i tu dla wielu osób będzie to zaskoczeniem - trener (były) Pokerstrategy może czegoś nie wiedzieć, bo nie jest maszyną, tylko kimś kto tak jak wszyscy popełnia błędy i nie wie wszystkiego.

Co do akcji z Bednarkiem, wypowiadałem się na ten temat kilka razy, ale ponieważ ten post jest podsumowaniem mojej działalności na forum to dodam, że każdy kto był w grupie wie jakiej "jakości" były jego "analizy" i jako trener przestrzegłem użytkowników, bo nie chciałem żeby ktoś sugerował się błędnymi przemyśleniami.

Co do Twojej oceny mojej "pogardliwej i wywyższającej się postawy" to właśnie Ty taką prezentujesz. Problem dla Ciebie polega na tym, że nie ubieram wielu rzeczy w ładne słówka. Jeśli istnieje opcja, że będę wyrzucał nieaktywne osoby z grupy, to piszę wprost, że będę to robił, a nie że będę "regularnie kontrolował poziom graczy w celu polepszenia ogólnych wyników całej grupy". Tak samo było z tigerkiem, któremu na blogu odpisywałem, że nie będę dalej dyskutował o strategii, bo swoją wiedzę wyczerpałem i na wszystko co mogłem to odpowiedziałem. Co do moich prywatnych wykresów, do tego czy chcę kogoś uczyć czy nie i czy chce sobie tworzyć konkurencję, to szczerze nigdy nie była, nie jest i nie będzie Twoja sprawa i nie zamierzam się z tego w żaden sposób tłumaczyć, a czepianie się tego jest żałosne i poniżej poziomu krytyki.

Poza tym chciałem dodać, że to forum schodzi na psy, właśnie przez takich użytkowników jak Ty. Kiedyś ta społeczność była zajebista, szczególnie jak adminem był Jakub i regularnie były organizowane zloty. Wtedy to forum było ze sobą zżyte i nawet jeśli czasem trafiały się jakieś akcje, to nie było tak jak teraz, że jest hejt na trenerów bo tak. Najwięcej mają do powiedzenia osoby, które nic w pokerze nie osiągnęły i nie osiągną, bo zamiast poświęcić swój czas na coś merytorycznego, to wolą wylewać pomyje na innych użytkowników i poczuć się super, bo komuś dowaliłem hehe, a szczególnie jak to jest trener, albo moderator albo najlepiej admin, o kurcze, jaki ja jestem zajebisty hehe.

Podsumowując - poznałem przez te kilka miesięcy wartościowych ludzi, z którymi mam kontakt i mam nadzieje, że tak pozostanie. Dla samego tego faktu, było warto, pomimo, że z wszystkich innych powodów czuję, że nie było. Jest to mój ostatni komentarz w tym temacie, jak ktoś chce dalej sobie ulżyć żeby się dowartościować krytykując wszystko i wszystkich to proszę bardzo.

Pozdrawiam wszystkich, dla których warto było nagrać te kilka produkcji i poanalizować rozdania.

Odpowiedz
Cytat
bigotery Autor wątku
bigotery
Legacy Member

Nic o mnie nie wiesz, nie wiesz co w pokerze osiągnąłem.
Jak zwykle w swoim aroganckim stylu piszesz jaki to Ty zajebisty jesteś.
A bądź sobie, niech Ci ziemia lekką będzie. Mam to generalnie w dupie.

To, że to wszytko pisałem było tylko i wyłącznie po to aby wyrazić SWOJE niepochlebne zdanie na Twój temat.
Twój jako człowieka, nie jako gracza. Mam do tego prawo, tak?

Nigdzie w przeciwieństwie do Ciebie nie szukałem poklasku i nie projektuj na mnie swoich własnych zachowań.
Mam dobre własne samopoczucie i nie potrzebuję internetowego klakierstwa.

Co do jednego się z Tobą zgadzam PS zeszło na psy i jest to moje ostanie logowanie tutaj.
Będę też gorąco odradzał wszystkim uczestnictwo i finansowanie tej "największej szkoły pokera"

Możesz nie odpowiadać i tak tego nie przeczytam.

Odpowiedz
Cytat
MWaler
Poker Player

Jak zwykle w swoim aroganckim stylu piszesz jaki to Ty zajebisty jesteś.

Temat mnie nie dotyczy ale czytajac Wasze wypowiedzi ktore dafacto sa w jezyku ktory rozumiem (tj.polski xD) to nie wiem kto moglby sie z Toba zgodzic.

Z tego co jest napisane to gosc jest konkretny i tresciwy i nie marnuje czasu na pierdoly wiec szakunec.

Coraz wiecej osob woli napisac ze "złowrogo szumia wierzby" zamiast "jesmte wkurwiony". Quo vadis.

Odpowiedz
Cytat
ONKAM
PokerStrategist

Zgadzam się tobą Kaldasie, bardzo podobała mi się twoja produkcja konkursowa i aktywność, zaangażowanie na forum. rozumiem też, że nie chcesz się pałować z hejterami etc. Mam jednak nadzieję, że twój post wyżej to nie będzie jednak "podsumowanie działalności na forum", bo są tu także osoby, które doceniają to co robisz, ale nie wypowiadają się tak często jak osoby hejtujące. Szkoda by one też na tym traciły, rykosztetem.

Do adminów: Może dobrą opcją na forum (przeciwdziałającą gównoburzom) byłaby możliwość zakładania prywatnych/zamkniętych tematów, do których mieliby dostęp tylko ci userzy, którzy faktycznie coś wnoszą i nie są tu dla hejtów. Albo opcja blokowania userów przez autora tematu, w danym temacie.
Niech kafejki będą kafejkami, ale zadbajmy o to by tam gdzie nie ma na to miejsca nie było spamu etc.

PS. bigotery - mój post - żebyśmy się dobrze zrozumieli - nie jest wymierzony w ciebie, bo nie wczytywałem się wcześniej dokładnie w wasze spory etc, więc nie zabieram głosu w tej jednostkowej sytuacji. Pisząc o hejterach etc. mam na myśli generalnie to co dzieje się na forum, a nie zachowanie Ciebie czy konkretnego usera.

09.03.201
Spamer ONKAM

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Szkoda tylko, że osoby piszące o obniżającym się poziomie forum najczęściej właśnie ten poziom obniżają. Niedawno pisałem do kilku osób wiadomości prywatne i dostałem podobną opinię, że nie warto się wypowiadać na forum, bo poziom jest niski i jak otrzymałem taką odpowiedź: "Odnośnie tamtych postów to chciałem zakończyć mój udział w społeczności mocnym akcentem i nie zamierzam przepraszać." To generalnie odechciało mi się prowadzić dalszej dyskusji, bo chyba każdy zdaje sobie sprawę czym ten mocny akcent był. I nie odnosi się to tylko do autora tej wiadomości.

W dalszym ciągu forum jest odwiedzane przez wielu wartościowych użytkowników. Nie wszyscy jednak chcą się udzielać publicznie, a szkoda. Wiele osób docenia pracę trenerów/redaktorów/moderatorów i dla tych osób moim zdaniem warto się starać, a jest to bardzo duża grupa.

Problemem nie jest cała społeczność tylko kilku użytkowników, którzy psują ten wizerunek.

@ONKAM mieliśmy już kiedyś działy dla złota+ czy nawet Diament+ ale to się nie sprawdzało, bo status nie jest wyznacznikiem umiejętności czy poziomu jaki dana osoba sobą reprezentuje. No może z tym Diamentem+ to bym polemizował, bo żeby go wygrindować to trzeba się trochę postarać.
Zamknięte grupy też nie są dobrym rozwiązaniem, jest to zbyt duża forma "cenzury". Nie wszyscy użytkownicy regularnie odwiedzają forum, a wiele z tych nieregularnie odwiedzających naszym forum zasługuje na wyrażenie swojej opinii. Przez takie zamknięte grupy byliby "karani" za coś czego nie zrobili. Trochę tak jak jest z zabezpieczeniami antypirackimi, które często utrudniają korzystanie osobom kupującym soft, przez to że ktoś ten soft kradnie.

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2
PokerStrategist

Napisane przez Skibcio
Szkoda tylko, że osoby piszące o obniżającym się poziomie forum najczęściej właśnie ten poziom obniżają.

Błąd.

Często te opinie o obniżającym poziomie forum wygłaszały przede wszytkim osoby, które ten poziom regularnie podnosiły i już nie mają ochoty w tym syfie się tarzać. Dlatego ich tu już nie ma i pozostały niedobitki.

Odpowiedz
Cytat
ONKAM
PokerStrategist

Napisane przez Skibcio
@ONKAM mieliśmy już kiedyś działy dla złota+ czy nawet Diament+ ale to się nie sprawdzało, bo status nie jest wyznacznikiem umiejętności czy poziomu jaki dana osoba sobą reprezentuje. No może z tym Diamentem+ to bym polemizował, bo żeby go wygrindować to trzeba się trochę postarać.
Zamknięte grupy też nie są dobrym rozwiązaniem, jest to zbyt duża forma "cenzury". Nie wszyscy użytkownicy regularnie odwiedzają forum, a wiele z tych nieregularnie odwiedzających naszym forum zasługuje na wyrażenie swojej opinii. Przez takie zamknięte grupy byliby "karani" za coś czego nie zrobili. Trochę tak jak jest z zabezpieczeniami antypirackimi, które często utrudniają korzystanie osobom kupującym soft, przez to że ktoś ten soft kradnie.

Ale np. taka sytuacja. Zakładam temat o nazwie X - powiedzmy "Grupa do analizy rozdań nl1,7- nl 3,5" i jako autor mam prawo blokować w tym temacie osoby, które sieją zamęt. Wtedy nikomu nie ograniczamy niczego, ale ja jako autor mogę zablokować kogoś i rozmawiać w spokoju tylko z tymi którzy coś wnoszą. Wtedy może nawet osoby z wyższymi statusami i bardziej doświadczone byłyby zainteresowane zwiększeniem swojej aktywności na forum. Na start dostęp mają wszyscy, ale jak ktoś się "nie potrafi zachować", to ban na temat + możliwość tylko obserwacji. Podobna opcja powinna być w blogach - bo spamy na blogach też pewnie wielu z nas zniechęcają do zakładania bloga (mój blog, moje podwórko, więc jako autor powinienem mieć prawo wyrzucić gościa, który wchodzi i mi trawnik depcze).

wprowadzenie ograniczenia po statusie to wg mnie zły pomysł.

edit: :facepalm: wiem, że chcę walczyć z wiatrakami i mój pomysł jest mocno ułomny. Tylko głośno myślę.

Odpowiedz
Cytat