Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zarobki w pokerze?

44 Posty
30 Użytkownicy
0 Reakcje
16.1 K Wyświetlenia
barteq88
PokerStrategist

Witam.

Tak się zastanawiam, czy był może jakiś artykuł o tym, a mianowicie o jakiś statystykach. Ile przeciętnie zarabiają polscy pro i ile takich jest. Jaka część polskich graczy staje się pro, itd. Czy każdy polski Black Member to osoba mająca stabilny i spory m-czny zarobek, czy bywają minusowe (roczne) bilansy - jak wtedy bonusy związane z VIP pokrywają to, itd. Czy można to samo powiedzieć o Diamentach i niżej?

Każdy z nas na pewno ma jakieś tam cele i marzenia, ale przyznam, że wielkość wygranych przez naszych najlepszych polskich MTT nie wiem czemu, ale mnie nieco dołuje i rozczarowuje. Moje oddsy by stać się takim jak oni są nikłe, a i tak wcale nie ma co za bardzo pozazdrościć.
Dlatego też ciekawi mnie, czy zarabianie na zwykłych cashach to jednak ten główny i w miarę możliwości - stały zarobek, no i czy dużo takich graczy jest i czy też mam na to spore szanse. Co innego MTT, co innego bycie zarabiającym graczem cashowym.

Podejrzewam, że może to być dla mnie podobne zderzenie, którego doświadczyłem na zjeździe astronomicznym. Kiedy zobaczyłem, że przez naprawdę mocny teleskop muszę się nieźle namęczyć, by zobaczyć jakąś tam "mgiełkę", która na dodatek nie jest w kolorze, to trochę to bolało :D
Ale co tam, HIT ME! ;)

Odpowiedz
Cytat
43 odpowiedzi
Spontann
Elite Grinder

Nie było i nie bedzie.

Odpowiedz
Cytat
muflon69
PokerStrategist

latwo policzyc nl10-nl25 w miare solidny gracz wciagnie 10bb na 100 plus rb przemnoz sobie przez liczbe rozdan jaka planowalbys grac,osobiscie sadze ze 60-100 k miesiecznie to najrosadniejsza liczba dla normalnego czlowieka.Dodaj do tego rb i masz miesieczny zarobek , z doswiadczenia wiem ze nl 10 mozna wyciagnac okolo 4-5 k miesiecznie nl 25 7-10 przy jakis 120-140 gry miesiecznie pozdro ziom

Odpowiedz
Cytat
vandixxx
Elite Grinder

Napisane przez muflon69
...z doswiadczenia wiem ze nl 10 mozna wyciagnac okolo 4-5 k miesiecznie nl 25 7-10 przy jakis 120-140 gry miesiecznie pozdro ziom

rly? _confused:

Odpowiedz
Cytat
baxx1989
Oldschool Grinder

Napisane przez muflon69
(...) z doswiadczenia wiem ze nl 10 mozna wyciagnac okolo 4-5 k miesiecznie nl 25 7-10 przy jakis 120-140 gry miesiecznie pozdro ziom

Wykres poproszę.

Odpowiedz
Cytat
Skibcio
PokerStrategist

Witaj barteq88,

Spontann ma rację. Takich materiałów raczej nie ma i nie będzie. Z prostego powodu, nie wszyscy gracze podają swoje wyniki. Nie ma też żadnego spisu zawodowych graczy. Do tego zyski z pokera nie są stałe, to nie jest etat.

Statusy na PokerStrategy.com nie gwarantują, że dany gracz jest graczem wygrywającym. Jednak nie wyobrażam sobie Black Membera z ujemnym saldem.

Co innego MTT, co innego bycie zarabiającym graczem cashowym.

Tego akurat nie rozumiem. Zysk/stratę można odnotować w obu wariantach pokera.

Jeśli chcesz sprawdzić wyniki innych graczy zawsze możesz odwiedzić strony:
http://www.pokertableratings.com/ dla graczy cash
www.sharkscope.com/ dla graczy sng/mtt
To tylko przykłady takich stron jest więcej.

Kiedyś na forum na początku każdego miesiąca był tworzony temat dotyczący wyników naszych użytkowników, gdzie każdy mógł dobrowolnie pochwalić się swoimi wynikami. Niestety tematy te nie są już zakładane, może kiedyś powrócą.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
thomaPL
Oldschool Grinder

Napisane przez baxx1989

Napisane przez muflon69
(...) z doswiadczenia wiem ze nl 10 mozna wyciagnac okolo 4-5 k miesiecznie nl 25 7-10 przy jakis 120-140 gry miesiecznie pozdro ziom

Wykres poproszę.

jezeli mowil o PLN to czemu nie ;)

Odpowiedz
Cytat
baxx1989
Oldschool Grinder

Napisane przez thomaPL

Napisane przez baxx1989

Napisane przez muflon69

Wykres poproszę.

Spoko, tylko gdzie przedstawia sie bilans z gry w plnach ?(

Odpowiedz
Cytat
baranek
Oldschool Grinder

Napisane przez muflon69
...z doswiadczenia wiem ze nl 10 mozna wyciagnac okolo 4-5 k miesiecznie nl 25 7-10 przy jakis 120-140 gry miesiecznie pozdro ziom

LOL pics or it didnt't happen

Odpowiedz
Cytat
thomaPL
Oldschool Grinder

Napisane przez baxx1989

Napisane przez thomaPL

Napisane przez baxx1989

Napisane przez muflon69

Wykres poproszę.

Spoko, tylko gdzie przedstawia sie bilans z gry w plnach ?(

hmm np na wyciagach z bankomatu :)

Odpowiedz
Cytat
muflon69
PokerStrategist

mowilem o plnach i gra w euro

Odpowiedz
Cytat
barteq88 Autor wątku
barteq88
PokerStrategist

Ok, czyli dowiedziałem się mniej więcej o zarobkach.

Pytanie teraz jak dużo osób staje się takimi, by rzeczywiście zarabiało. Jest ktoś w stanie mi to jakoś zobrazować? Czy to jest coś realnego dla każdego (jeśli tylko będzie chciał), czy dla niektórych osób to jest wręcz niemożliwe?

Na 100 osób uczących się na PS, ile z nich rzeczywiście odniesie sukces i będzie mogło żyć z pokera?
Może wymagam zbyt wiele, ale jeśli ktoś dałby rade to określić to byłbym bardzo wdzięczny.

Odpowiedz
Cytat
Khamulx
Elite Grinder

38

Odpowiedz
Cytat
Mocnym
Oldschool Grinder

Napisane przez barteq88
Na 100 osób uczących się na PS, ile z nich rzeczywiście odniesie sukces i będzie mogło żyć z pokera?

5

Odpowiedz
Cytat
milsari
PokerStrategist

sory ale twoje pytanie jest z cyklu: Ile osob trafi 6 w najblizszym losowaniu lotto :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
barteq88 Autor wątku
barteq88
PokerStrategist

Napisane przez milsari
sory ale twoje pytanie jest z cyklu: Ile osob trafi 6 w najblizszym losowaniu lotto :facepalm:

Może tak to tylko wygląda. W rzeczywistości jest to pytanie osoby, która całkowicie nie zna takich realiów i chce się dowiedzieć jakie ma szanse.

Chcę na starcie poznać grunt, żebym za dużo sobie niepotrzebnie nie obiecywał i wyobrażał.

Odpowiedz
Cytat
repoorTer
Oldschool Grinder

zalozmy ze grasz nl 1000, masz 3bb/100 , rozdan w miesiacu 100 000, czyli 3bb*1000=3000bb=[1bb=10$]=30000$=100k PLN/mc , happy ?

Odpowiedz
Cytat
baxx1989
Oldschool Grinder

Są ludzie, co siedzą tu 4 lata i cały czas marudzą jakie to nl2 nie jest zamurowane, a są tacy co w rok z nl2 dochodzą do nl100.

Odpowiedz
Cytat
k4m13n
BlackMember

.

Odpowiedz
Cytat
baxx1989
Oldschool Grinder

Nie grałem tych stawek, ale wydaję mi się, że osiągnięcie 3bb/100 w longrunie na nl1k jest hardcore'owo ciężkie, zwłaszcza przy 100k/msc co sugeruje multitabling.

Odpowiedz
Cytat