Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] wypłata - bankomat

7 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
443 Wyświetlenia

Witam, chciałbym zadać może prozaiczne, ale dla mnie kluczowe pytanie.

Otóż, jak wygląda sprawa wypłat większych kwot w bankomatach? Czy wypłata za jedynym razem (chodzi o ograniczenie prowizji) kwoty 5-6k PLN zostanie wypłacona? Chodzi mi tutaj o wielkość szparki wypluwającej pieniądze i fizyczną grubość takiego pliku pieniędzy.

Z góry dzięki za odpowiedź ;)

6 odpowiedzi
bastian081
PokerStrategist

Przy takim mrozie lepiej nie wypłacać takiej kwoty. Łapy się trzęsą od mrozu można rozsypać kasę na chodniku. ;) a tak na poważnie to nie wiem jak w MB ale w Netellerze jednorazowo nie wypłacisz takiej kwoty w bankomacie.

Tworzywo
PokerStrategist

imo lepiej udać się do okienka kasowego, przeciągnać kartę i chować w portfel kapuchę od kasjerki. Opłata jak za płatność kartą, a limit wypłat już sam znajdziesz na stronie swojego konta.

Urbi23
Oldschool Grinder

Witam,

Limit wypłat dla Netellera to 750€, dla MB mniej, więc o fizyczne możliwości bankomatu nie masz się co martwić :)

Pozdrawiam

mamoto
Elite Grinder

grubość szparki to 40 banknotów. Ale wypłacić da się maksymalnie 3900 gdyż z nieznanych mi powodów bankomat nigdy nie wypłaci ci 40*100 zł musi być przynajmniej jedna 50zł. (sprawdzone w bankomatach euronet, pkobp i bzwbk)

Domyślam się, że używają tych 50zł jako jakiejś takiej bankomatowej "sumy kontrolnej" i dlatego w każdym wypłacanym pliku muszą być banknoty 50zł.

no i tak jak wyżej urbi napisał limity dla:
Netka 750Euro
MB 250Euro

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Dzięki za odpowiedź.

Rzeczywiście zapomniałem o limicie na Netellerze zatem problemu nie będzie

Tworzywo
PokerStrategist

Jest coś takiego jak limit płatności kartą, który jest większy od limitu wypłat z bankomatu. Istnieje opcja wypłaty gotówki płacąc kartą.