Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

wypłata $ a Kapica

14 Posty
7 Użytkownicy
14 Reakcje
2,957 Wyświetlenia
kanzi22
PokerStrategist

Witam,

Chciałbym wypłacić część środków z P*. Kiedyś robiłem to bezpośrednio na konto, ale gdzieś czytałem, że takie wypłaty mogą być monitorowane. Jak myślicie, czy bezpiecznie jest wypłacić 700$ z P* bezpośrednio na konto inteligo? Zawsze wpłacałem pieniądze na P* bezpośrednio z konta przez przelewy24.

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
tematznany
Oldschool Grinder

Takich tematów było mnóstwo.
Użyj opcji szukaj.

Odpowiedz
Cytat
kanzi22 Autor wątku
kanzi22
PokerStrategist

No właśnie tyle tego jest, że ciężko mi było coś znaleźć... Mógłbym prosić o jakiś link do wątku? Byłbym wdzięczny.

Odpowiedz
Cytat
Lusia845
Oldschool Grinder

Zawsze mnie to zastanawialo. Jak to sie dzieje ze ludzie wola napisac posta z jakims banalnym problemem i potem czekac na odpowiedz caly dzien niz samemu kiknac 2 razy i znalesc odpowiedz na forum. Dla mnie to sie nie miesci w glowie.

Odpowiedz
Cytat
kanzi22 Autor wątku
kanzi22
PokerStrategist

Śpieszę Ci z odpowiedzią. Otóż przeglądam forum i szukam odpowiedzi na swoje pytanie. Są one różne - do 25k mam się niczego nie obawiać, do 9k mam się niczego nie obawiać (oprócz PEKAO - gdzie mam konto), najlepiej przez skrilla albo netller. Rzecz w tym, że osobiście najwygodniej wypłacić mi na konto z którego wpłacam. Stąd też moje pytanie - czy mogę to zrobić bezpiecznie czy powinienem się czegoś obawiać?

Kto pyta nie błądzi. Mnie zawsze zastanawia, dlaczego ludzie wolą drwić i powiedzieć, że coś jest takie oczywiste, zamiast pomóc skoro potrafią :)

Odpowiedz
Cytat
Szkodnick
Oldschool Grinder

Wpłać na mojego Skrilla, a ja Ci gotówkę wyślę pocztą.

Odpowiedz
Cytat
kanzi22 Autor wątku
kanzi22
PokerStrategist

Wydawało mi się, że forum to miejsce gdzie można zadać pytanie i liczyć na pomoc bardziej doświadczonych użytkowników.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

Napisane przez kanzi22
Wydawało mi się, że forum to miejsce gdzie można zadać pytanie i liczyć na pomoc bardziej doświadczonych użytkowników.

Zależy jakie pytanie. Takie na pewno nie bo samemu w 2 minuty znajdziesz odpowiedź. A jak nie to albo nie umiesz szukać, albo to i tak nie jest gra dla Ciebie. Jakbyś wkleił rozdanie które nie wiesz jak zagrać to odzew byłby inny.

Odpowiedz
Cytat
kanzi22 Autor wątku
kanzi22
PokerStrategist

Pewnie masz rację. Chociaż, idąc tym tokiem myślenia, pewnie gdybym poszukał to też bym znalazł odpowiedź jak je rozegrać.

Odpowiedz
Cytat
martynka56
PokerStrategist

Napisane przez kanzi22
Kto pyta nie błądzi. Mnie zawsze zastanawia, dlaczego ludzie wolą drwić i powiedzieć, że coś jest takie oczywiste, zamiast pomóc skoro potrafią :)

Może po to, abyś sam zainteresował się problemem, a nie czekać aż ktoś wyłoży Ci to na tacy? A jak napisze bzdury, to tez ślepo zaufasz? Nie, "kto pyta nie błądzi", tylko "Umiesz liczyć, licz na siebie" bardziej tu pasuje...

Ale w sumie spróbuje Ci to wytłumaczyć. Po pierwsze żadne przelewy między rachunkami nie mogą być monitorowane przez żadne organy państwowe, w tym US, CBA, i Jacka K itd... Jakby nie było, żyjemy w państwie prawa. Przekazywać informacje o podejrzanych transakcjach na rachunkach, mogą, a czasem mają obowiązek pracownicy banków w których mamy konta. Tyle,że kwota pojedynczego (lub też kilku mniejszych transakcji pomiędzy tymi samymi podmiotami) musi wynosić równowartość 15.000 euro(w tym wypadku mają obowiązek) - mniejsze kwoty mogą, ale na logikę tego nie robią, bo jest to tylko strata czasu. I nie jest to wymysł pod walkę z nielegalnym hazardem, tylko po prostu ustawa o przeciwdziałania prania brudnych pieniędzy.

Ja bym się na Twoim miejscu martwiła co na to Jacek, tylko ile stracisz na opłatach pośrednich(których Inteligo nie żałuje), w porównaniu do innych metod ;) na to już sam sobie odpowiedz.

Napisane przez preludiumm
Zależy jakie pytanie. Takie na pewno nie bo samemu w 2 minuty znajdziesz odpowiedź. A jak nie to albo nie umiesz szukać, albo to i tak nie jest gra dla Ciebie. Jakbyś wkleił rozdanie które nie wiesz jak zagrać to odzew byłby inny.

właśnie to samo miałam dopisać :) I dziwne, że użytkownik, który jest na forum od lat 6. ma jeszcze takie zagadki...

Odpowiedz
Cytat
kanzi22 Autor wątku
kanzi22
PokerStrategist

W końcu jakaś merytoryczna odpowiedź. Dzięki :) $$ z P* wypłacałem 2x, za każdym razem po 1k$. Raz przez jakiś e-portfel (chyba to był skrill, nie pamiętam, było to dawno, a później dostałem @ żebym zmienił hasło bo nastąpiło włamanie na konto, czy coś takiego) i raz bezpośrednio na konto. Dużo korzystniej wyszedłem na przelaniu $ bezpośrednio na konto (lepszy kurs, brak dodatkowych opłat - i tu pytanie - jakie opłaty pośrednie masz na myśli?). Dlatego teraz też chciałem wybrać tą opcje. Zastanawiam się tylko czy to w miarę bezpieczne? Ale z tego co piszesz, rozumiem, że raczej nie mam czym się martwić.

Z forum nie korzystam na co dzień, w pokera gram rekreacyjnie. Pewnie byłbym aktywniejszy gdybym mógł powiązać konto P* z pokerstrategy. Niestety założyłem je wcześniej i nie mogę nabijać strategy points :)

Generalnie wiem, że moje pytanie dla doświadczonych użytkowników jest tendencyjne. Myślałem po prostu, że mogę liczyć na pomoc dobrych ludzi.

Odpowiedz
Cytat
martynka56
PokerStrategist

Dużo korzystniej wyszedłem na przelaniu $ bezpośrednio na konto (lepszy kurs, brak dodatkowych opłat - i tu pytanie - jakie opłaty pośrednie masz na myśli?).

To mam przeczucie, że jednak coś źle powyliczałeś ;). Ale ok, jeżeli już upierasz się przy takiej formie cashoutów, to proponuje otworzyć rachunek w walucie, jaką masz na p*. A co do opłat pośrednich to zajrzyj to Tar.OiP banku

Z forum nie korzystam na co dzień, w pokera gram rekreacyjnie. Pewnie byłbym aktywniejszy gdybym mógł powiązać konto P* z pokerstrategy. Niestety założyłem je wcześniej i nie mogę nabijać strategy points :)

Tak z ciekawości... Jaki wpływ miałyby SP co do Twojej aktywności? :thinking:

Odpowiedz
Cytat
kanzi22 Autor wątku
kanzi22
PokerStrategist

Możliwe, nie zaprzeczam :) Teraz powyliczam jeszcze raz.

SP miały by wpływ generalnie na korzystanie ze strony, w tym pewnie z forum, bo miałbym dostęp do filmików szkoleniowych etc., co zwiększyło by moje zainteresowanie serwisem.

Odpowiedz
Cytat
babcia2333
Poker Player

hej wal śmiało na konto to za mała kwota zeby wzbudziła jakies zainteresowanie polskich organów scigania ..

Odpowiedz
Cytat