Napisane przez kanzi22
Kto pyta nie błądzi. Mnie zawsze zastanawia, dlaczego ludzie wolą drwić i powiedzieć, że coś jest takie oczywiste, zamiast pomóc skoro potrafią
Może po to, abyś sam zainteresował się problemem, a nie czekać aż ktoś wyłoży Ci to na tacy? A jak napisze bzdury, to tez ślepo zaufasz? Nie, "kto pyta nie błądzi", tylko "Umiesz liczyć, licz na siebie" bardziej tu pasuje...
Ale w sumie spróbuje Ci to wytłumaczyć. Po pierwsze żadne przelewy między rachunkami nie mogą być monitorowane przez żadne organy państwowe, w tym US, CBA, i Jacka K itd... Jakby nie było, żyjemy w państwie prawa. Przekazywać informacje o podejrzanych transakcjach na rachunkach, mogą, a czasem mają obowiązek pracownicy banków w których mamy konta. Tyle,że kwota pojedynczego (lub też kilku mniejszych transakcji pomiędzy tymi samymi podmiotami) musi wynosić równowartość 15.000 euro(w tym wypadku mają obowiązek) - mniejsze kwoty mogą, ale na logikę tego nie robią, bo jest to tylko strata czasu. I nie jest to wymysł pod walkę z nielegalnym hazardem, tylko po prostu ustawa o przeciwdziałania prania brudnych pieniędzy.
Ja bym się na Twoim miejscu martwiła co na to Jacek, tylko ile stracisz na opłatach pośrednich(których Inteligo nie żałuje), w porównaniu do innych metod
na to już sam sobie odpowiedz.
Napisane przez preludiumm
Zależy jakie pytanie. Takie na pewno nie bo samemu w 2 minuty znajdziesz odpowiedź. A jak nie to albo nie umiesz szukać, albo to i tak nie jest gra dla Ciebie. Jakbyś wkleił rozdanie które nie wiesz jak zagrać to odzew byłby inny.
właśnie to samo miałam dopisać
I dziwne, że użytkownik, który jest na forum od lat 6. ma jeszcze takie zagadki...