Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Weryfikacja danych.

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
724 Wyświetlenia

Witam mam problem. Wczoraj dostałam maila z wytycznymi jakie zdjęcia dokumentu tożsamości mam przesłać, aby uwiarygodnić swoje dane: ,,Kopia musi zawierać jedynie następujące dane: nazwisko,(jeśli dostępny) adres, nazwę instytucji, która wystawiła dokument, numer dokumentu tożsamości oraz datę urodzenia".
Spełniłam te warunki. Wysłałam zdjęcia dowodu ze wszystkimi danymi oprócz ostatnich kilku cyfr peselu, o których nawet nie było mowy w mailu.
Dzisiaj otrzymałam następnego maila o treści: ,,Drogi użytkowniku,

ze względu na masowe oszustwa zmuszeni jesteśmy do zaostrzonej kontoli
danych osobowych użytkowników otrzymujących kapitał startowy.
Wymagamy następująych dokumentów, bardzo wyraźnych i czytelnych:

1). kolorowe zdjęcie przedniej strony dowodu osobistego (twój
własnoręczny podpis możesz zamazać)
2). kolorowe zdjęcie odwrotnej strony dowodu osobistego
3). kolorowe zdjęcie przedstawiajace zarówno Twoją twarz jak i Twój
dowód osobisty. Prosimy o zdjęcie Twojej osoby trzymajacej dowód
osobisty w ten spoób, aby był on dla nas widoczny i czytelny.

Możesz zamazać jedynie swój podpis. Chcemy potwierdzić podstawowe
informację, lecz wszelkie numery seryjne służą nam tylko do sprawdzenia
wiarygodnośći dokumentu. Twoje dane zostaną sprawdzone i zachowane w
tajemnicy. Służą wyłącznie ograniczeniu prób oszukiwań.Tylko w ten
sposób możemy opracować Twoje dane i szybko przelać kapitał startowy.

Oczywiście po weryfikacji danych, zdjęcia zostaną skasowane i nie będą w
jakikolwiek sposób przetwarzane dalej.
Dziękujemy za wyrozumiałość i czekamy na E-Mail od Ciebie z wymaganymi
dokumentami pod natępujacym adresem:

security@pokerstrategy.com".
Nie bardzo rozumiem o co tu chodzi. Wczoraj były inne wymagania. Dzisiaj też już są inne? Poza tym przyznam się szczerze, że boję się podać tak w sumie nie wiadomo komu wszystkie moje dane. To najprostsza droga do tego, żeby potem obudzić się po uszy w kredytach.
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić o co tu chodzi?

7 odpowiedzi

Witaj,

ogółem wszystko jest wyjaśnione w wiadomości, którą dostałaś od naszego supportu. Na forum nie jesteśmy za bardzo w stanie pomóc. Mogę tylko zapewnić, że Twoje dane nie zostaną przekazane osobom trzecim.

Pozdrawiam

shn11eleven
PokerStrategist

chodzi o to że tak naprawdę są tutaj rozdawane bonusy o równowartości 50$ tylko na podstawie rozwiązania pewnego quizu, nic dziwnego że potrzebne jest potwierdzenie danych bo inaczej każdy mógłby się zgłosić po bonus bez względu na wiek, a wyłudzanie wielokrotnie bonusu byłoby dziecinnie proste - wystarczyłoby założyć 1 konto zarejestrować na to konto 9 znajomych i na wszystkich 10 kontach ugrać bonus + odblokować bonus za dodanie znajomego :)) wyobraź sobie na jaką kwotę byłoby to wyłudzenie ;)

i można by to robić w kółko ;)

LOL
kolezko o czym ty mowisz tak naprawde to bylaby zyla zlota dla PS jakby kazdy ugrywal bonusa, chodzi bardziej o wyeliminowanie gamblerow ktorzy przegrali swoj kapital i chca kolejny

shn11eleven
PokerStrategist

jakby jedna osoba brala 10 bonusow +bonusy od bonusow ? jestes pewien ze to bylaby zyla zlota dla platform pokerowych - wygrywac od nich pieniadze za ich pieniadze ? ;)

Kaliszaneczka napisał

3). kolorowe zdjęcie przedstawiajace zarówno Twoją twarz jak i Twój
dowód osobisty. Prosimy o zdjęcie Twojej osoby trzymajacej dowód
osobisty w ten spoób, aby był on dla nas widoczny i czytelny.

Nie bardzo rozumiem o co tu chodzi. Wczoraj były inne wymagania. Dzisiaj też już są inne? Poza tym przyznam się szczerze, że boję się podać tak w sumie nie wiadomo komu wszystkie moje dane. To najprostsza droga do tego, żeby potem obudzić się po uszy w kredytach.
Czy ktoś mógłby mi wyjaśnić o co tu chodzi?

Miałem to samo:) najpierw wysłałem skan samego dowodu,ale chyba moja twarz im się nie spodobała,i musiałem wysłać jeszcze zdjęcie jak stoję z dowodem w ręku:) dosłałem to zdjęcie i później już problemów nie było,tylko musiałem podać: rozmiar buta,siusiaka, wadę wzroku, oraz przebyte choroby wieku dziecięcego :)

shn11eleven
PokerStrategist

Przemo9 napisał

Miałem to samo:) najpierw wysłałem skan samego dowodu,ale chyba moja twarz im się nie spodobała,i musiałem wysłać jeszcze zdjęcie jak stoję z dowodem w ręku:) dosłałem to zdjęcie i później już problemów nie było,tylko musiałem podać: rozmiar buta,siusiaka, wadę wzroku, oraz przebyte choroby wieku dziecięcego :)

albo tak sie spodobala ze pani (albo i pan) chcial wiecej zdjec i informacji :P

shn11eleven napisał
albo tak sie spodobala ze pani (albo i pan) chcial wiecej zdjec i informacji :P

OOo to już prędzej:P