Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Wejscie na NL50

15 Posty
6 Użytkownicy
15 Reakcje
1,090 Wyświetlenia
Bongobezkoko
Legacy Member

Siemka,
Kiedyś krążyła wieść gminna, że przeskok z NL25 na NL50 jest trudny, bo na tym levelu czesc ludzi gra for living i statystyczny reg jest duzo lepszy niz ten z NL 25. I tu pytanko do Was, czy mozecie sie podzielić swoimi doświadczeniami ? Mowa tu o tradycyjnym cashu, obecnie mam 4,5bb/100 na Nl25. Wyplata z rolla opoźniła trochę moją próbe wbicia wyżej, ale znów zbliżam się do kwoty z ktora chcialbym probowac swoich sił i chciałbym zrobić mały resarch na co się nastawić =)
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi

.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

idz na prime dope wklep swoj winrate -1,5bb -optymistyczna opcja-
sprawdz ile trzeba rola jak masz tyle to sprawdz sam. nikt nie wie jak grasz wiec ciezko z opisem stawek. dla jednego reg jest fiszem dla drugiego nit jest fiszem , na szczescie fisz jest fiszem dla kazdego xD

Odpowiedz
Cytat
Bongobezkoko Autor wątku
Bongobezkoko
Legacy Member

Z mojego doświadczenia wynika, że nie ma dużej różnicy między nl25 a nl50. Myślę, że mało kto gra tam for living. Większość pyka sobie po pracy, albo na studiach. Jeśli po dużej próbce masz 4,5bb/100 na nl25 to bez problemu poradzisz sobie na nl50. Najważniejsze to nie patrzeć na stawki, tylko grać swoje i nie zmieniać w żaden sposób gry. Idealnie byłoby ustawić sobie żetony w big blindach i traktować ten limit tak samo jak wcześniejszy.

Po 150k rak wiec calkiem solid probka. Pocieszające, bo zawsze slyszałem, że tam to dopiero jest poker ! ;) moze dlatego, że część tych opinii pochodziła od graczy którzy byli na tym limicie. Dla ludzi ze wschodniej Europy czy jakiś egzotycznych kierunków świata, granie for living na nl 50 jest chyba możliwe, to i łyknąłem tę narracje.
Co do stacka w bb to zawsze tak mam, myślę, że problemu nie będzie by zachować stabilność swojej gry.
Dzieki za odpowiedź !

Odpowiedz
Cytat
Bongobezkoko Autor wątku
Bongobezkoko
Legacy Member

Napisane przez DzikiHenry
sprawdz ile trzeba rola jak masz tyle to sprawdz sam. nikt nie wie jak grasz wiec ciezko z opisem stawek. dla jednego reg jest fiszem dla drugiego nit jest fiszem , na szczescie fisz jest fiszem dla kazdego xD

Chyba, że samemu się jest fiszem ? :D

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

Napisane przez Bongobezkoko

Napisane przez DzikiHenry

Chyba, że samemu się jest fiszem ? :D

tu wchodzimy w definicje :) czy teoretyczni fisz ktory robi kase na jakichs stawkach jest fiszem czy nie :D imo nie jest fiszem. mimo ze moge go tak nazywac widzac jego gre - okreslenie fisz jest mega indywidualne i zalezy od osoby oceniajacej oraz tylko dla niej ma racje bytu. Gosc co gra nl5 i opisuje stolika jako solid redzy ma racje ale tylko w jego swiecie :)

Odpowiedz
Cytat
Demiser
Legacy Member

Pierwsza zasada grania w pokera rozsądnego faceta: Nie graj w pokera. Cała reszta sama się ułoży. Wystarczy stosować się do tej jednej rady.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Nie wiem co się przejmujesz. Pomiędzy sąsiednimi stawkami różnica jest zawsze niewielka. Jesli porównasz nl10 do nl10k to faktycznie, różnice będą spore, ale nl25 a nl50? Not really. Jeśli będziesz solid gierkę grał jak na nl25 to i wyniki przyjdą. Kwestia jedynie czy bankroll management się zgadza bo bo winrate może nieco spaść a co za tym idzie wariancja bardziej będzie dawać w kość.

Odpowiedz
Cytat
Bongobezkoko Autor wątku
Bongobezkoko
Legacy Member

Napisane przez Demiser
Pierwsza zasada grania w pokera rozsądnego faceta: Nie graj w pokera. Cała reszta sama się ułoży. Wystarczy stosować się do tej jednej rady.

Gdybym dostawał dolara za każdym razem gdy słyszę tą mądrość...

Odpowiedz
Cytat
Bongobezkoko Autor wątku
Bongobezkoko
Legacy Member

Napisane przez EmiyaKiritsugu
Nie wiem co się przejmujesz. Pomiędzy sąsiednimi stawkami różnica jest zawsze niewielka. Jesli porównasz nl10 do nl10k to faktycznie, różnice będą spore, ale nl25 a nl50? Not really. Jeśli będziesz solid gierkę grał jak na nl25 to i wyniki przyjdą. Kwestia jedynie czy bankroll management się zgadza bo bo winrate może nieco spaść a co za tym idzie wariancja bardziej będzie dawać w kość.

Chyba zawsze przeszacowuje umiejętności na danych stawkach. Tak jak na nl2 prosto mi bylo zrozumieć, że całe morze ludzi sobie klika guziki dla rozrywki, tak im wyżej tym jednak oczekuję, że ludzie bardziej szanują swoje pieniądze. Po prostu kiedyś takie nl50 to bylo dla mnie "wow ale tam bym chciał grać, tam już gierki muszą być trudne etc"

Odpowiedz
Cytat
woocash22
PokerStrategist

Jaka próbka na nl25? 4,5 bb/100 po na przykład 100k rozdań nie gwarantuje, że masz taki winrate, możesz mieć 6bb/100, możesz mieć tylko 1,5bb/100. Poziom na nl50 będzie trochę wyższy i samemu możesz grać na zaciągniętym ręcznym na początku. Myślę, że na wyższych stawkach trzeba się spodziewać 3x większych swingów w dolarach. Winrate lekko spadnie i BB jest dwa razy wyższy. Więc zamiast downswingu na 10 BI x25$ dostaniesz 13BI x 50$

Nie musisz od razu grać tylko wyżej . Jak grasz 4 stoły to zamień jeden na nl50. Wtedy będziesz grał jakby na nl31, później dołożysz kolejne.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Napisane przez Bongobezkoko
Chyba zawsze przeszacowuje umiejętności na danych stawkach. Tak jak na nl2 prosto mi bylo zrozumieć, że całe morze ludzi sobie klika guziki dla rozrywki, tak im wyżej tym jednak oczekuję, że ludzie bardziej szanują swoje pieniądze. Po prostu kiedyś takie nl50 to bylo dla mnie "wow ale tam bym chciał grać, tam już gierki muszą być trudne etc"

Nie ma co się bać, bylebyś tego nl50 nie traktował jak limitu bogów i nagle zacząl lecieć z bluffcatchami tam gdzie na nl25 byś snap foldował bo 'oni są na tyle dobrzy by tu blefować'. Wyznacz sobie limit buyinów na shota3 i próbuj, z początku można na pewno jak woocash sugeruje dokładać pojedyncze i dobrze wyselekcjonowane stoliki nl50 a potem zwiększać.

Odpowiedz
Cytat

.

Odpowiedz
Cytat
Demiser
Legacy Member

W tych czasa to, że by grali wyżej niż NL200 nie jest takie oczywiste. Kilka lat temu wypalono całe midstakes i wrzucono do jednego worka pod nazwą NL500. Stołów od NL1k jak na lekarstwo. Naewt głupie NL200 na Starsach na zoomie zaczyna być elitarną rozgrywką, która nie chodzi 24/7, NL500z już w ogóle przestał istnieć. Jak nie masz dostępu do wielu ciekawych roomów do jakich ma wyżej wspomniany Woocash nie czujący strachu przed maczeciarzami z Sao Paulo to gra zawodowa wydaje się trudna do zrealizowania. Przynajniej żeby osiąganąć rozsądne zarobki. Czyli dużo więcej niż na etacie. A teraz etat za 10k jest jak najbardziej realny i nie taki trudny do osiągnięcia.

Odpowiedz
Cytat

.

Odpowiedz
Cytat