Przejdź do forum
Turnieje freeroll -...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Turnieje freeroll - jakiś haczyk?

17 Posty
10 Użytkownicy
0 Reakcje
1,336 Wyświetlenia
jareqpl
Poker Player

Cześć. Jest jakiś haczyk w tych turniejach?
Czy mogę brać udział do oporu i grać sobie bez wydawania pieniędzy?

Pytam o te organizowane przez pokerstrategy oraz te publiczne w zakładce "Freeroll"

Ogólnie troszke nie rozumiem, można grać za darmo i zgarnąć prawdziwe pieniądze? Bez żadnych wymagań? Bez wpłat?
(Ja akurat mam wpłaconą kase i gram na $, ale pytam tak ogólnie).
Dzięki za odpowiedź! :)

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi
trzasku
PokerStrategist

Cześć jarqpl,

We freerollach nie ma żadnego haczyku :f_grin: Są one organizowane po to aby zachęcić nowych graczy do gry na danym poker roomie. Dzięki temu zawsze jakaś część graczy zacznie grać na prawdziwe pieniądze dzięki czemu pokerem room będzie zarabiać przez rake.

Niektóre freerolle wymagają zarejestrowania się na odpowiednim serwisie lub dokonania wpłaty ale jest też bardzo dużo takich w których można grać bez żadnych wymagań, tylko posiadając konto na poker roomie.

Możesz grać ich ile chcesz bez wydawania pieniędzy :fdrink

Pozdrawiam,

Patryk

Odpowiedz
Cytat
shovi
Oldschool Grinder

Ja tylko dodam, że takie freerole, gdzie faktycznie nie ma absolutnie żadnych "haczyków" to w 99% są turnieje z pulą powiedzmy 100$, gdzie gra miliard osób i za pierwsze miejsce masz 50 centów :pokerface:

Odpowiedz
Cytat
TEIGREKPE
Oldschool Grinder

Witaj jareqpl,

Jest dokładnie tak jak pisze trzasku :fdrink, w turniejach freeroll nie ma żadnych ukrytych "haczyków" i możesz w nich wygrać prawdziwe pieniądze :)

Tutaj możesz zapoznać się ze wszystkimi freerollami organizowanymi przez PokerStrategy.com --> Freerolle PokerStrategy.com

W razie dalszych wątpliwości, pytaj chętnie pomożemy :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
wincentf
PokerStrategist

Napisane przez jareqpl
Cześć. Jest jakiś haczyk w tych turniejach?

Jedyny haczyk to to że 99,9% freerolli to totalna strata czasu.

Odpowiedz
Cytat
Dranicus
Poker Player

Grać możesz bez oporu przez okres czasu, w którym poker room traktuje Cię jako początkującego czyli kilka tygodni (3 miesiące? nie pamiętam) od momentu założenia konta

EDIT: W sumie nie jestem pewien, to ograniczenie dotyczy też freerolli organizowanych przez PS czy tylko tych przez poker room?

Odpowiedz
Cytat
TTBartekTT
Oldschool Grinder

Napisane przez Dranicus
Grać możesz bez oporu przez okres czasu, w którym poker room traktuje Cię jako początkującego czyli kilka tygodni (3 miesiące? nie pamiętam) od momentu założenia konta

To się tyczy tylko jakiś specififcznych freerollów. Jak wejdziesz w opis freerolla do którego się nie możesz zarejestrowac to w opisie wszystko pisze jakie wymagania.

Odpowiedz
Cytat
jareqpl Autor wątku
jareqpl
Poker Player

Dzięki wszystkim za odpowiedź.

Ah, ja rozumiałem to tak że jak w puli jest 100$ to wygrywa je jedna, dwie lub 3 osoby. Dlaczego ktoś wcześniej pisał że po pare centów się wygrywa?
Mógłby ktoś mi to przybliżyć? Jest więcej niż 3 zwycięzców ?

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

pula jest dzielona np na 15% graczy wiec jesli w freerolu gra 1000 osob to bedzie 150 miejsc platnych, teraz rozloz te 100$ na 150 osob i zobacz jakie sa nagrody

ofc co turniej to inna ilosc graczy/inne podzialy/inne pule, zalezy to tez od platformy na ktorej grasz

wlacz sobie lobby jakiegos freerolla i sprawdz jakie sa nagrody

Odpowiedz
Cytat
jareqpl Autor wątku
jareqpl
Poker Player

Szukam i nie mogę znaleźć. Gdzie można sprawdzić na ilu graczy jest rozkładana pula ?

Odpowiedz
Cytat
shovi
Oldschool Grinder

Tego do końca nie sprawdzisz, bo w momencie gdy gracze ciągle się rejestrują, to pula wygranych jest "akutualizowana".
Czyli np. w jakimś momencie jest 1000 graczy i przy strukturze wypłat 10% będzie 100 miejsc płatnych (i w takiej sytuacji dajmy na to 1st miejsce 5$).
Ale opcja "późnej rejestracji" trwa przez 30 minut i w początkowej fazie turnieju rejestruje się kolejnych 500 graczy.

Więc mamy 1500 graczy, 150 miejsc płatnych i przykładowo już tylko 3$ za pierwsze miejsce

Odpowiedz
Cytat
jareqpl Autor wątku
jareqpl
Poker Player

A da się gdzieś sprawdzić ile % graczy otrzymuje wypłatę?

Odpowiedz
Cytat
luke91
PokerStrategist

Jeśli chodzi o Pokerstars i turnieje freezout to:
W lobby turnieju klikasz 'tournament info' - wyskoczy okienko, w którym między innymi będzie struktura wypłat (takie coś):

Możesz sprawdzić procentowo wypłaty w zależności od liczby graczy.

Odpowiedz
Cytat
jareqpl Autor wątku
jareqpl
Poker Player

Bardzo dzięki!

Odpowiedz
Cytat
trzasku
PokerStrategist

Napisane przez jareqpl
A da się gdzieś sprawdzić ile % graczy otrzymuje wypłatę?

Z tego co widziałem grasz na PokerStars.

Aby sprawdzić ile % graczy w tym turnieju otrzymuje wypłatę należy wejść w lobby turnieju, następnie zakłada structure (anielskie lobby), i tutaj po prawej stronie będziesz musiał wybrać ile spekulacyjnie w tym turnieju będzie graczy (możesz to zrobić porównując go do wcześniejszych podobnych turniejów). Gdy wybierzesz jakąś ilość graczy wyświetli Ci się ilość miejsc płatnych (które możesz sobie policzyć na % graczy) i struktura wypłacania tych miejsc.

Dajmy na przykład $100K Privilege Freeroll na PokerStars. Z doświadczenia wiem że bierze w nim udział prawie zawsze 25.000 graczy. Patrzę więc na strukturę 22184-25000, i widzę żę 3600 z tych 22184-25000 to miejsca płatne, czyli przy 25.000 zarejestrowanych osobach jest to 14,4% (3600*100/25000).

Odpowiedz
Cytat
jareqpl Autor wątku
jareqpl
Poker Player

Jeszcze jedno pytanie, ile zazwczaj taki turniej trwa?

Odpowiedz
Cytat
Crimson
PokerStrategist

Hej jareqpl,

Ciężko stwierdzić, bo to zależy od wielu czynników, m.in. od tego ile osób się zarejestruje, ale mniej więcej kilka godzin. :)

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat