Przejdź do forum
Titan Poker - troja...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Titan Poker - trojan ???

17 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
1,121 Wyświetlenia

Witam. Mam zamiar grać na Titan Pokerze. Próbuję go ściągnąć, korzystając z linka na PokerStrategy, ale Avast pokazuje ostrzeżenie, że to wirus (trojan). Co mam zrobić? Czy to naprawdę wirus? Wątpię, by Avast robił jakieś szopki bezpodstawnie. Jest to najnowsza wersja i na razie było bez ŻADNYCH problemów.

Ktoś pomoże ?

16 odpowiedzi

Witaj Figlarz,

to żaden wirus. :) Z tym zawsze były problemy, i wystarczy, że wyłączysz antywirusa na 5 minut. Wtedy będziesz mógł bez problemów zainstalować oprogramowanie TP.

Pozdrawiam :)

Trias88
PokerStrategist

a2 też wiele klientów poker roomów wyświetla mi jako niebezpieczne, więc to raczej fałszywy alarm

Mooris
PokerStrategist

Figlarz napisał
Witam. Mam zamiar grać na Titan Pokerze. Próbuję go ściągnąć, korzystając z linka na PokerStrategy, ale Avast pokazuje ostrzeżenie, że to wirus (trojan). Co mam zrobić? Czy to naprawdę wirus? Wątpię, by Avast robił jakieś szopki bezpodstawnie. Jest to najnowsza wersja i na razie było bez ŻADNYCH problemów.

Ktoś pomoże ?

Nie masz się czego obawiać - na 100% nie ma tam żadnych wirusów czy programów szpiegujących

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

a później, kiedy już zainstaluje, nie bedzie problemow z tym antyvirem? nie bedzie sie czepiał? tylko ten plik instalacyjny .exe jest "zakazony" ???

Figlarz napisał

a później, kiedy już zainstaluje, nie bedzie problemow z tym antyvirem? nie bedzie sie czepiał? tylko ten plik instalacyjny .exe jest "zakazony" ???

Po zainstalowaniu oprogramowania nie powinieneś mieć żadnych problemów.

Pozdrawiam :)

Riverneed
PokerStrategist

Avast ma to do siebie, że nie przepuszcza żadnym programom, które wymagają połączenia z siecią ;)

elo2
PokerStrategist

Czepiać raczej się będzie przy skanowaniu.
U mnie też po ostatniej aktualizacji oprogramowania na Titanie antyvir wykrył ten plik jako trojana. Wykasowałem ten plik i nie ma żadnych kłopotów (Titan działa bez problemów).

Mooris
PokerStrategist

a w tym avascie nie ma czegos takiego, że można wybrać tzw. "zaufane programy" które nie są skanowane (lub jeśli są to nie jest pokazywana informacja o wirusie) ?

Problem o ktorym mowisz pojawia sie gdy instalujesz softa titana po raz drugi, tzn jesli w przeszlosci miales na kompie titana i odinstalowales go, znam przypadki ze pomagalo jedynie formatowanie dysku :)

Riverneed
PokerStrategist

Avast to i tak małe miki, jeśli chodzi o upierdliwość. Swego czasu używałem ZoneAlarm, który nie dość, że w ogóle na mało mi pozwalał, to jeszcze żeby go usunąć, trzeba było ręcznie (!) wprowadzać zmiany w rejestrze.

Jezeli masz z tym problem mozesz dodac wykrywany plik do wykluczen(nie uzywam avast'a od dawna ale na pewno ma cos takiego, jeszcze nie widzialem antywirusa bez takiej funkcji).

@Riverneed
Co do ZoneAlarm to uzywam caly czas i nie narzekam. Co prawda odinstalowalem go moze z 1 raz ale tez bez zadnych problemow. Moze po prostu twojego kompa nie lubi? ;)

Mooris
PokerStrategist

Z ZoneAlarm'em też miałem kiedyś niesamowite przeprawy - teraz używam NOD'a i wszystko śmiga aż miło :)

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Fajnie, teraz, kiedy już ściągnąłem Titana (plik instalacyjny), to mam problem z instalacja. Ściaganie plikow nie chce się rozpocząć. Kolega poradził wyłączyć firewalla, ale i to nie pomogło. Muszę zrezygnować z Titana ?

Mooris
PokerStrategist

hmmmm ja cały czas sądze że problem leży gdzieś u Ciebie. może odinstalowanie firewalla i przeskanowanie rejestru później w celu wyszukania i wyrzucenia błędnych wpisów pomoże - jeśli nie jesteś jakoś szczególnie przyzwyczajony do ZA to polecam NOD32

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

eee to oleje tego Titana, zapodam sobie Full Tilta. W sumie różnicy chyba nie ma zbytniej, co nie ? Poker to poker :D W ogole ktory najlepszy pokerroom ?

Mooris
PokerStrategist

Zerknij proszę na poniższy link, tam masz wszystkich naszych partnerów - poczytaj jak inni się wypowiadają i wybierz najodpowiedniejszy dla siebie :)

https://polska.pokerstrategy.com/forum/board.php?boardid=127