Przejdź do forum
Tile vs cascade vs ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Tile vs cascade vs stack

11 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
1,227 Wyświetlenia
grzesiek

Jak gracie? Jakie są wady poszczególnych rozkładów stolików?

Ja do tej pory grałem tile, z paru centymetrowym nachodzeniem stolików na siebie, aby widzieć na którym jest akcja. Niestety za bardzo przyzwyczaiłem się do takiego grania, często korzystałem z opcji check/fold co dawało mi za dużo czasu i surfowałem po necie itp bardzo zaniżając koncentrację.

Teraz przeszedłem na system stack, który wymaga bycia skoncentrowanym, ponieważ jak już dostaniemy akcję to musimy dokładnie przeanalizować co się działo i skupiamy się w danej chwili na 1 stoliku, a nie jak w tile'u oglądamy np 10 przeskakując po kolei.

Jak wy gracie? Co jest skuteczniejsze do multitablingu 10-14 stołów?

10 odpowiedzi
bastian081

Ja staram się tylko odpalać muzykę jak gram. Czasami przeglądam neta jak gram ale dla mnie to już znak że trzeba raczej zakończyć sesję. Co do stolików to ja rozmieszczam je ręcznie a ustawiam po prostu wyskakiwanie aktywnego stolika na wierzch. Ja osobiście tile nie lubie.

jak masz czas przeglądać net to chyba masz problem z koncentracją albo masz za mało stołów odpalonych

grzesiek Autor wątku
grzesiek

Napisane przez tjall77
jak masz czas przeglądać net to chyba masz problem z koncentracją albo masz za mało stołów odpalonych

no to jest główny mój problem, dlatego aby zmusić się do koncentracji przerzuciłem się na stack. Póki co działa :).

Morsik034

U mnie to zależy od dnia ... :D ale zazwyczaj ustawiam sobie stoły "kafelkowo" lekko nachodzące na siebie ... :) w sumie to też zależy na ilu stołach sie gra gdybym chciał przyciorać 24 stoły na moim lapku to musiałbym chyba przełożyć to na TV :facepalm:

Thorek

Witaj.

Ja osobiście ustawiam stoły, tak żeby widzieć akcję na każdym stole. Na 22'' panoramie spokojnie można zmieścić 12 stołów, a z lekkim nachodzeniem nawet 16. Co do przeglądania neta podczas gry, to jest to spory leak :). Lepiej ten czas, w którym nie masz akcji, zagospodarować na obserwację graczy, zamiast na przeglądanie stron, czy rozmowy na gg/skype :).

Pozdrawiam.

Miloszpoker2

Witam. Grałem wszystkimi trzema ustawieniami i chętnie się podziele spostrzeżeniami.

Tile:
Od tego zaczynałem multitabling w sng. 4,6,9,12,16 tak zaczynałem. Myślę, że grając do 9 stołow to jest najlepsze rozwiązanie. Grając już więcej jest lekko niekomfortowo z powodu nachodzenia na siebie(przy 16 stołach to już jest okropne). Wszystko małe i trzeba się troszkę wysilić, żeby zobaczyć wielkość stacków itp. Do tego tile dosyć mocno obciąża organizm i jest męczący, z powodu ciągłego ruchu głową i oczu przede wszystkim, mnie często po sesji bolały oczy.

Kaskada:
Myśle, że zdaje egzamin przy średnim multitablingu tj. 9-25. Najlepiej sobie je ustawić po skosie, od jednego końca do drugiego. Nie mam jakichś głębszych refleksji co do kaskady. Jest po prostu ok. Można sobie dosyć szybko odszukać stół i sprawdzić jaki był finał akcji.

Stack:
Gram min od około 2 tugodni. Myślę, że jest najlepszy do mass gringu. Możemy wykonywać kilkanscie foldów z rzędu nie ruszając myszką, jednak trzeba uważać na missklicki. Stack jest dobry dla graczy którzy nie są result orient, a wystarczy im świadomość, że dobrze zagrali, nie muszą odszuckiwać stołu, by wiedzieć jak się skończyła akcja. To, że nie widzimy showdownów może też działać przeciw tiltująco, bo nie widzieliśmy np. że AA<22. Ogólnie fajnie się nim gra.

Przeprowadzałem jeszcze kilka eksperynentów jak np. mix tile ze stackiem. Czyli np. uruchamiamy 12 stołow. Ustawiamy 4 jak w tile a następne nakładamy na nie tak, że mamy tile 4stoły, a na każdej ćwiartce mamy po 3 stoły. Muszę jeszcze spróbować kiedyś overlaping(tak to się chyba nazywa) i no overlaping.

whiler

zamiast surfowac po necie spróbuj czytać ręce przeciwników na stolikach w ktorych już zrzuciłes karty _thumbsup:

ja gram raczej na tile, bo np. jestem w stanie zobaczyc dziwne allin przeciwnikow i odpowiednio "o notkowac" fisha

bMh
bMh

na czym dokladnie polega stack? Chodzi o to ze stoly sa jeden na drugim? Jesli o mnie chodzi to do 12-16 preferuje tile powyzej tego najlepiej mi sie gra grajac w kaskadzie.

avril1991

Witaj !

Ustawienie stack polega na ułożeniu stołów dokładnie jeden na drugim .

Pozdrawiam

bMh
bMh

moze bycto przydatne ale balbym sie o missclicki wtedy :P