Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Straddle ?

14 Posty
12 Użytkownicy
0 Reakcje
6,839 Wyświetlenia
kubieniec

Oglądałem sobie dziś high stakes poker i jeden zawodnik zagrał "straddle" i nie pokazały się jego karty. O co z tym chodzi? Co to za zagranie?

Odpowiedz
Cytat
13 odpowiedzi
Sobol6301

straddle jest to zakład w ciemno, który może postawic gracz znajdujący sie na pozycji UTG. Jest to dwukrotnośc dużego blinda. Dzieki temu podejmuje dezyzje jako ostatni w grze preflop

Odpowiedz
Cytat
kubieniec Autor wątku
kubieniec

Ogarniam. Dzięki

Odpowiedz
Cytat
shovi

Żywa w ciemno!

Spoiler

Polskie tłumaczenie :facepalm: :ayfkm: :facepalm:

Odpowiedz
Cytat

Swoja drogą zastanawiam się jak można mieć złoto i nie wiedzieć czym jest straddle:(

Odpowiedz
Cytat

Witam,

kwestia została już wyjaśniona, więc proszę nie ciągnąć dalej tego tematu.

Status użytkownika nie odzwierciedla wiedzy, lecz ilość StrategyPoints, które otrzymuje się za grę, a nie czytanie artykułów ;)

Złoto można zdobyć grając na nl2 i nie troszcząc się o pojęcia pokerowe :)

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Gali92

Poza tym straddle występuje raczej w grach live, więc ktoś kto gra tylko online może się z tym spotkać dopiero podczas oglądania pokera w TV.

Odpowiedz
Cytat
kubieniec Autor wątku
kubieniec

Napisane przez dudu456
Swoja drogą zastanawiam się jak można mieć złoto i nie wiedzieć czym jest straddle:(

Co ma piernik do wiatraka?

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez dudu456

Nie przypominam sobie żeby w online pokerze coś takiego istniało.

Odpowiedz
Cytat
marinero36

Napisane przez dudu456

Mam diament i nie wiedziałem, jestem frajerem...

Spoiler

:facepalm:

Odpowiedz
Cytat
garimton

Ja osobiście spotkałem się ze straddlem na cashu live, online widziałem kiedyś na sieci której już chyba nie ma.

Odpowiedz
Cytat
Urbi23

Napisane przez SosCzosnkowy

Napisane przez dudu456

Nie przypominam sobie żeby w online pokerze coś takiego istniało.

Boss Media oferuje stoliki ze straddle

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
hazelasty

W zaleznosci od gierek i gamblerow zasiadajacych przy nich, sa rozne straddle. OFC standardowy jest z utg wynoszact dwukrotnosc bb, aczkolwiek sa tez rozne warianty, jak np z roznych pozycji i dowolne kwoty ustalone wczesniej.

Odpowiedz
Cytat

oczywiscie warto wspomniec ,ze Straddle jest EV-

co 9 rozdan na FR tracimy 3,5bb czyli na prawie 100 rozdan "tracimy" prawie 40bb ze stacka =]
Wiele osob live stosuje straddle aby dac wiecej "akcji" ale moim zdaniem to glupota.Dodatkowo przez straddle sie gra tak naprawde wyzsze stawki.

Odpowiedz
Cytat