Oglądałem sobie dziś high stakes poker i jeden zawodnik zagrał "straddle" i nie pokazały się jego karty. O co z tym chodzi? Co to za zagranie?
straddle jest to zakład w ciemno, który może postawic gracz znajdujący sie na pozycji UTG. Jest to dwukrotnośc dużego blinda. Dzieki temu podejmuje dezyzje jako ostatni w grze preflop
Swoja drogą zastanawiam się jak można mieć złoto i nie wiedzieć czym jest straddle:(
Witam,
kwestia została już wyjaśniona, więc proszę nie ciągnąć dalej tego tematu.
Status użytkownika nie odzwierciedla wiedzy, lecz ilość StrategyPoints, które otrzymuje się za grę, a nie czytanie artykułów
Złoto można zdobyć grając na nl2 i nie troszcząc się o pojęcia pokerowe
Pozdrawiam.
Poza tym straddle występuje raczej w grach live, więc ktoś kto gra tylko online może się z tym spotkać dopiero podczas oglądania pokera w TV.
Napisane przez dudu456
Swoja drogą zastanawiam się jak można mieć złoto i nie wiedzieć czym jest straddle:(
Co ma piernik do wiatraka?
Napisane przez dudu456
Nie przypominam sobie żeby w online pokerze coś takiego istniało.
Napisane przez dudu456
Mam diament i nie wiedziałem, jestem frajerem...
Spoiler
Ja osobiście spotkałem się ze straddlem na cashu live, online widziałem kiedyś na sieci której już chyba nie ma.
Napisane przez SosCzosnkowy
Napisane przez dudu456
Swoja drogą zastanawiam się jak można mieć złoto i nie wiedzieć czym jest straddle:(Nie przypominam sobie żeby w online pokerze coś takiego istniało.
Boss Media oferuje stoliki ze straddle
Pozdrawiam
W zaleznosci od gierek i gamblerow zasiadajacych przy nich, sa rozne straddle. OFC standardowy jest z utg wynoszact dwukrotnosc bb, aczkolwiek sa tez rozne warianty, jak np z roznych pozycji i dowolne kwoty ustalone wczesniej.
oczywiscie warto wspomniec ,ze Straddle jest EV-
co 9 rozdan na FR tracimy 3,5bb czyli na prawie 100 rozdan "tracimy" prawie 40bb ze stacka =]
Wiele osob live stosuje straddle aby dac wiecej "akcji" ale moim zdaniem to glupota.Dodatkowo przez straddle sie gra tak naprawde wyzsze stawki.