Przejdź do forum
Soft poker starsa -...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Soft poker starsa - walek ?

8 Posty
7 Użytkownicy
41 Reakcje
1,376 Wyświetlenia
natka00
Poker Player

Siema. Pisze z konta kolezanki poniewaz na swoim nie mam odpowiedniego statusu zeby zalazyc watek na forum.

Idzie 3 tydzien jak postanowilem dac 'pokerowi szanse' i podejsc do tego bardzo sumiennie i zobaczyc czy jest realna szansa dla mnie, na utrzymanie sie z tego lub przynamniej dorobienie. W ciagu tego okresu rozegralem ponad 80k rak na pokerstarsie. NL2 przeszedlem na telefonie. NL5 zaczalem juz lekko ponad 70$i dobilem do 150 i wtedy tak na prawde zapaliila mi sie lapka w glowie ze skoro na telefonie mi tak idzie to z hudem bedzie jeszcze lepiej i warto zobaczyc co z tego bedzie. Grywalem kiedys w pokera dla zabawy, przeczytalem jakies tam podstawy gry, kilka art, dostepnych dla braz statusu i nagrywki z sesji dostepne gdzies za free. Jakies tam zakresy itd. Kieruje bardziej sie glownie intuicja i logika

Na NL10 wchodzilem z 180$ z hudem na laptopie poniewaz nizsze stawki juz mnie nudzily a widzialem ze dobrze mi idzie.

Dziennie gram ok 4k rak lub wiecej.

Do ok 65k(ok 2 tyg gry) rak moj wykres byl lekko ponad 10bb/100 na NL10 a mogl byc spokojnie wyzszy, sam wychwytuje sie na bledach, wiem gdzie trace, brakuje momentami dyscypliny w grze i robie niepotrzebne akcje, chyba nieodpowiednie jak na te stawki. Mimo to nie mialem zjazdow BI. Prawie kazda sesja byla na + nawet gdy stracilem na starcie czy w trakcie sesji 3-4 BI. Oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego ze jest to mala probka, moglem miec dobrego runa, jednak podejmuje duzo dobrych dezycji i mysle ze mam zadatki na dobrego gracza :).

Co do wyskresu... Zaliczylem przez 3 ostanie dni zjazd prawie 20BI na akcjach typu ze przed pokazaniem kart mialem 90%+ na wygrana. Tych 'pechowych akcji' bylo zdecydowanie wiecej, mialbym wiekszy zjazd, jednak odrabiam to malymi pulami i jakos to sie wyruwnuje. Staram sie podejsc do tego duzym spokojem, jednak tutaj cos jest nie tak. Podchodzac do tego logicznie.. Majac 5, czy 10% szans na wykonanie czegos, jaka jest szansa ze uda nam sie to powtorzyc kolejny raz, nawet gdy raz, czy trzy razy nam sie udalo.

Przed napisaniem tego zaczalem przegladac tematy o tym i zauwazylem ze temat byl juz poruszany, ze soft jest podkrecony. Sam analizujac sobie to w glowie zauwazylem pewna prawidlowosc juz wczesniej i pokrywalo to sie z tym co pisaly osoby, ktore poruszaly juz ten temat i czesto byly 'wysmiewane' za to :).

Przegladajac przegrane akcje, takie w ktorych mialem 90%+ na win, najczesciej przegrywalem to z graczami rekreacyjnymi, badz slabymi. Z takimi ktorych da sie wyszukac, lub takich ktorzy nie mieli pelnego staka itd. Jakby soft chcialby utrzymac ich przy grze bo zazwyczaj duzo przegrywaja i nie maja juz za duzo srodkow na koncie.

Czytajac dalej ten watek o tym(tutaj na PS, z 2014r), autor napisal ze zdazylo mu sie ze mial sytuacje ze samo mu spasowalo karty kilka razy na ulozonym juz najlepszym ukladzie i az mnie przeszly dreszcze w momencie czytania tego bo mialem to samo. Realnie mialem taka sutuacje ze spasowalo mi samo karty kilka razy. Za pierwszym razem myslalem ze jakiegos klika zrobilem zlego ale jak sytuacja sie powtorzyla to az mnie zamurowalo na krzesle.

Nie wiem jak to dziala, jak to jest ustawione, ale te softy z matematycznymi szansami na wygrana nie maja tyle wspolnego co powinny miec. Chcialbym aby w temacie wypowiedzialy sie wygrywajace osoby, z wiekszym doswiadczeniem. Ciekawi mnie jaki skutek by przynioslo zakladanie nowego konta na kogos innego ( oczywiscie tylko czystoteoretycznie, bo przeciez to nielegalne ;) ) i granie na sofcie jako 'swiezy gracz'. Wydaje mi sie ze jest sporo swiadomych wygrywajaych osob ktore wiedzia o tym ze soft dyma graczy i maja jakis sposob na obejscie tego :).

Jestem swiadoma siebie osoba i swiata, nie zaglebiam sie czesto w jakies teorie spiskowe. Chcialbym zebyscie podeszli na luzno do tematu bo nie mam bolu tylka ( no moze troche :D ), w pokera bede grac dalej :).

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
kepke1
Elite Grinder

tak to jest jak wygrywam to mi nie rpzeszkadzalo,przestalo siadac to soft oszukuje...

Odpowiedz
Cytat
MikeS121
PokerStrategist

Nie przejmuj się stary, to tylko typowy downswing ;)

W pewnym momencie matematyka i % w końcu muszą dać o sobie znać i tak to już bywa, że kiedy idzie nam przez długi czas bardzo dobrze i zaczynamy się czuć niezwyciężeni, to właśnie wtedy trafia nam się ten "dołek" i cała ta nasza pewność siebie idzie w piii... Nie jest łatwo się do tego przyzwyczaić, nawet grając już przez długi czas, bo nawet dla solidnego gracza porażki są irytujące - tak było, jest i będzie - ale taka już natura tej gry. Niestety trzeba to po prostu zaakceptować i nie pozwalać emocjom robić nam wodę z mózgu ;)

Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
HandOnFire
BlackMember

No hejka, co tam się z Tobą dzieje? Skąd to zwątpienie? Dlaczego chcesz teraz się poddać, tylko dlatego, że raz czy drugi Ci nie wyszło? To nie jest żaden powód. Musisz iść i walczyć. Osiągniesz cel. Prędzej czy później go osiągniesz, ale musisz iść do przodu, przeć, walczyć o swoje. Nie ważne, że wszystko dookoła jest przeciwko Tobie. Najważniejsze jest to, że masz tutaj wole zwycięstwa. To się liczy. Każdy może osiągnąć cel, nie ważne czy taki czy taki, ale trzeba iść i walczyć. To teraz masz trzy sekundy żeby się otrząsnąć, powiedzieć sobie "dobra basta", pięścią w stół, idę to przodu i osiągam swój cel. Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
Kazann
PokerStrategist

Napisane przez HandOnFire
No hejka, co tam się z Tobą dzieje? Skąd to zwątpienie? Dlaczego chcesz teraz się poddać, tylko dlatego, że raz czy drugi Ci nie wyszło? To nie jest żaden powód. Musisz iść i walczyć. Osiągniesz cel. Prędzej czy później go osiągniesz, ale musisz iść do przodu, przeć, walczyć o swoje. Nie ważne, że wszystko dookoła jest przeciwko Tobie. Najważniejsze jest to, że masz tutaj wole zwycięstwa. To się liczy. Każdy może osiągnąć cel, nie ważne czy taki czy taki, ale trzeba iść i walczyć. To teraz masz trzy sekundy żeby się otrząsnąć, powiedzieć sobie "dobra basta", pięścią w stół, idę to przodu i osiągam swój cel. Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
art133
Oldschool Grinder

Ja nie grałem cash z rok jak odpaliłem 2stoly to w pół godziny na dwóch 2razy AA, KK kilka razy AK więc może coś w tym jest

Spoiler

😉

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry
Oldschool Grinder

po h te pisanie, masz huda pokaz te rozdania z 90% i na jakiej probce a nie pierdu pierdu

Odpowiedz
Cytat
natka00 Autor wątku
natka00
Poker Player

Jak wrzucic rozdania z PT na forum ?

Odpowiedz
Cytat