Przejdź do forum
Skrill ----> Revolu...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Skrill ----> Revolut

16 Posty
10 Użytkownicy
7 Reakcje
4,398 Wyświetlenia
BabyTazz2018
Poker Player

Cześć Wszystkim :)

Przed chwilką próbowałem przelać pieniądze skrill ---> revolut, ale nie powiodło się.
Sprawdziłem, że moja fizyczna karta skrill została zablokowana, niestety wirtualna również nie zadziałała.

Tutaj pojawia się pytanie. Czy problem występuje wyłącznie u mnie? Czy jakieś nowe "zasady" i już nie będzie można wypłacać tym sposobem?
Trochę się martwię, nawet więcej, niż trochę, dlatego dziękuje wszystkim z góry za odpowiedzi

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
tankiPL
Legacy Member

Może ma to związek ze zmianami na revolut:
"Revolut znika z rynku? I tak, i nie. Do historii odchodzi Revolut jako „instytucja obsługująca elektroniczne instrumenty płatnicze”. Fintech zostanie zastąpiony przez pełnowymiarowy Revolut Bank. Tam też trafią wszyscy dotychczasowi klienci. Migracja kont odbędzie się 1 lipca 2022 roku." https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=4844319#post4844319

Odpowiedz
Cytat
klz03
BlackMember

Wczoraj przelewałem i działało normalnie.

Odpowiedz
Cytat
aghiri
Elite Grinder

Przed chwilą zalałem i działa.
Wchodzisz w subkonto na revolucie USD i doladowujesz za pomoca karty wirtualnej skrill wpisujac jej nr, date waznosci i cvv. Potwierszasz ze nadal przelewasz w USD pomimo, że karta wydaje sie byc (i tutaj roznie, przewaznie zglasza GBP, czase EUR) w innej walucie i voila.

Odpowiedz
Cytat
BabyTazz2018 Autor wątku
BabyTazz2018
Poker Player

Okej, czyli wiemy już, że problem występuje tylko u mnie.

"Wchodzisz w subkonto na revolucie USD i doladowujesz za pomoca karty wirtualnej skrill wpisujac jej nr, date waznosci i cvv"
--zrobiłem poprawnie
"Potwierszasz ze nadal przelewasz w USD pomimo, że karta wydaje sie byc (i tutaj roznie, przewaznie zglasza GBP, czase EUR) w innej walucie i voila."
--nawet nie pojawił się ten komunikat(zawsze się pojawiał)

"Karta nie przeszla pomyslnie weryfikacji 3DS"

Czyli, co powinienem zrobić w takiej sytuacji?
Naprawdę nie wiem w czym jest problem :(

Odpowiedz
Cytat
89deny89
Elite Grinder

.

Odpowiedz
Cytat
BabyTazz2018 Autor wątku
BabyTazz2018
Poker Player

1. Fizyczna karta skrill odblokowana.
2. Roczna opłata manipulacyjna (10$) pobrana.
3. Przelewy skrill ---> revolut działają

Nie mam pojęcia czy nie działało przez to, że pobierali opłatę czy przez niezaktualizowanego revoluta. Ale myślę, że raczej to pierwsze.

Dziękuje wszystkim za pomoc

//Temat do zamknięcia//

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales
Elite Grinder

Napisane przez tankiPL
"Revolut znika z rynku? I tak, i nie. Do historii odchodzi Revolut jako „instytucja obsługująca elektroniczne instrumenty płatnicze”. Fintech zostanie zastąpiony przez pełnowymiarowy Revolut Bank. Tam też trafią wszyscy dotychczasowi klienci. Migracja kont odbędzie się 1 lipca 2022 roku." https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=4844319#post4844319/blockquote >

Ktos wie co to dla nas oznacza?

Odpowiedz
Cytat
pzareba
PokerStrategist

Napisane przez RogerMorales

Napisane przez tankiPL
"Revolut znika z rynku? I tak, i nie. Do historii odchodzi Revolut jako „instytucja obsługująca elektroniczne instrumenty płatnicze”. Fintech zostanie zastąpiony przez pełnowymiarowy Revolut Bank. Tam też trafią wszyscy dotychczasowi klienci. Migracja kont odbędzie się 1 lipca 2022 roku." https://polska.pokerstrategy.com/forum/thread.php?postid=4844319#post4844319/blockquote >

dopóki nie otrzymasz polskiego numeru konta nadal nic a nic sie nie zmieni

Odpowiedz
Cytat
tigerek73
Elite Grinder

Ja w Revolut Bank jestem od 2020 roku na litewskim numerze. Na razie nikt nie puka. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales
Elite Grinder

Napisane przez pzareba

Napisane przez tankiPL

Pytanie tylko czy jesli to bedzie kontem bankowym w naszym rozumieniu to bede mieli wgla do transakcji wstecz czy od momentu kiedy sie na to przejdzie. Bo to bardzo wiele zmienia

Odpowiedz
Cytat
pzareba
PokerStrategist

Napisane przez pzareba

Napisane przez tankiPL

Pytanie tylko czy jesli to bedzie kontem bankowym w naszym rozumieniu to bede mieli wgla do transakcji wstecz czy od momentu kiedy sie na to przejdzie. Bo to bardzo wiele zmienia

bez polskiego numeru konta polskie urzędy czy też służby nie mają do niczego wglądu. Jak by miały to juz dawno wszystkie konta z lewą kasą na Kajmanach zostały by dawno zajete i to przez o wiele lepiej działajace słuzby niż polskie

Odpowiedz
Cytat
tankiPL
Legacy Member

Napisane przez pzareba

Napisane przez tankiPL

"Wszystko dlatego, że Revolut ma licencję bankową na Litwie, a więc w kraju należącym do Unii Europejskiej. Co więcej, Revolut stara się także o podobną licencję w naszym kraju i wszystko wskazuje na to, że wkrótce ją dostanie. A wówczas dostęp do danych użytkowników będzie dla polskich organów jeszcze łatwiejszy. Oznacza to, że jeśli polski urząd wystąpi do firmy o ujawnienie danych polskich użytkowników (w tym również ich transakcji), ta nie będzie miała wyjścia i takie dane będzie musiała przedstawić. Zapytaliśmy zresztą support Revoluta o tę sprawę i dostaliśmy potwierdzenie informacji:

Obecnie wszystkie wpłaty na platformy związane z hazardem powinny być wewnętrznie przez nas blokowane. Jeśli polski Urząd Skarbowy zwróci się do nas odnośnie podejrzanej działalności użytkowników, jesteśmy zobligowani do przedstawienia im wymaganych informacji. Licencji bankowej w Polsce jeszcze nie posiadamy, jednak jest to obecnie „praca w toku”. Nie ma jeszcze ustalonej daty uzyskania takiej licencji."

Odpowiedz
Cytat
RogerMorales
Elite Grinder

nie brzmi to dobrze, ale znowu kluczowym jest pytanie czy beda mieli wglad do transakcji wstecz czy od momentu jak wejdzie to w zycie

Odpowiedz
Cytat
FulHaus
PokerStrategist
Cycek24
PokerStrategist

Przyjecie polskiego numeru konta nie jest ani nie bedzie obowjazkowe

Odpowiedz
Cytat