Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Schematy NL2

5 Posty
5 Użytkownicy
7 Reakcje
1,190 Wyświetlenia

Witam. Mam pytanie odnośnie nauki gry w pokera. Nie zrozumcie mnie źle że idę na łatwiznę, ale chodzi mi o jakiś "schemat" a raczej zakres wiedzy który obowiązuje na NL2. Czuję że źle poszerzam swoją wiedzę pokerową, uczę się wszystkiego o wszystkim przez co tak naprawdę się gubię zamiast wykorzystywać wiedzę podczas gry. Chodzi mi o poziomy nauki, jaka wiedza obowiązuję na NL2 poźniej na NL5 itd.
Nie chcę uczyć się czegoś czego nie wykorzystam na NL2 bo to po prostu nie zadziała albo tylko pogorszy moją grę.

Mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Moderator
retrograde87
PokerStrategist

Siema

Przerobiles Kurs dla początkujących od deski do deski?
Fajne podstawy dotyczące postflopu sa zawarte w tym kursie.
Od nie dawna ruszył From The Perfect Start godny uwagi :)

Odpowiedz
Cytat
HandSmither
Oldschool Grinder

To co na pewno przyda Ci się na NL2:

- Znajomość swoich matryc oraz poszerzania w zależności od okoliczności. Ogarnięcie tematów opena,cc, 3beta itp.
- Widzenie zasięgów. Zastanawianie się co ma przeciwnik.
- Izolowanie.
- Equity i Oddsy przy stole.
- Doskonalenie c-betowania.
- Value betowanie.
- Podstawowe statystyki i rozpoznawanie przeciw komu gramy.
- No i mindset! W którymś filmiku Govern mówił że na tych stawkach dostaje się całą masę bad beatów, coolerów i innego dziadostwa. Miał rację :megusta:

Odpowiedz
Cytat
RobertByku2
PokerStrategist

Napisane przez Suwski
Witam. Mam pytanie odnośnie nauki gry w pokera. Nie zrozumcie mnie źle że idę na łatwiznę, ale chodzi mi o jakiś "schemat" a raczej zakres wiedzy który obowiązuje na NL2. Czuję że źle poszerzam swoją wiedzę pokerową, uczę się wszystkiego o wszystkim przez co tak naprawdę się gubię zamiast wykorzystywać wiedzę podczas gry. Chodzi mi o poziomy nauki, jaka wiedza obowiązuję na NL2 poźniej na NL5 itd.
Nie chcę uczyć się czegoś czego nie wykorzystam na NL2 bo to po prostu nie zadziała albo tylko pogorszy moją grę.

Mam nadzieję że zrozumiecie o co mi chodzi :f_thumbsup:

Masz, to bijesz, nie masz - odpuszczaj. Jedyny blef to cbet blef (tak na początek). Check/raise na flopie najczęściej oznacza dwie pary, set+, wiec jeśli nie masz mocno, to folduj. Szukaj stołów z rybami, ograniczaj grę z regami.

Takie podstawy, no i mindset o którym tu była mowa. Pracuj mocno nad tym obszarem.

Odpowiedz
Cytat
muskulator
Legacy Member

👍

Odpowiedz
Cytat