Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Same tighty

23 Posty
14 Użytkownicy
0 Reakcje
1,614 Wyświetlenia
zemstafreda

Tak się zastanawiam czy przypadkiem nie wybrałem złego poker roomu? W momencie mojej rejestracji miałem do wyboru tylko Poker770 lub WilliamHill, wybrałem ten pierwszy i nie wiem czy się przypadkiem nie pomyliłem. Po pierwsze liczą sobie spory podatek wynoszący 1/15 potu, a po drugie i najważniejsze grają tam niemal same tighty od których ciężko coś wyrwać. Nie siedziałem przy stole przy którym były więcej niż 2 fishe, oczywiście sczyszczone do zera zanim sam miałem okazje to zrobić, w zasadzie jak jest tam jakiś loose to jest to LAG z którym nigdy nic nie wiadomo. I tutaj składam swoje zapytanie do forumowiczów odnośnie poziomu na WH oraz ogólnie polecanym początkującym graczom PartyPoker? Lepiej, gorzej od Poker770(iPoker), tak samo? Już sam fakt, że WH jest również kasynem oraz bukmacherem powinien sugerować sporą obecność loosów.

Odpowiedz
Cytat
22 odpowiedzi
wqwlucky

Poker770 i WilliamHill to ta sama sieć więc to ci sami gracze.

Odpowiedz
Cytat
AdisJuve

Cześć zemstafreda,

Tak jak zauważył wqwlucky - WilliamHill i Poker770 to Poker Roomy z tą samą pulą graczy. Dlatego też nic nie możesz zarzucić swojemu wyborowi.

Druga sprawa to przystosowanie się do przeciwników. Nity na mikrostakes popełniają tak dużą liczbę błędów, że naprawdę łatwo można ich ograć. Polecam dział oceny rozdań oraz serię Rushera:

-> Jak skruszyć kamień?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
zemstafreda Autor wątku
zemstafreda

Bardzo dziękuję za odpowiedź, nie wiedziałem, że WH to też iPoker. Wciąż chciałbym wiedzieć jak się ma poziom PartyPoker do iPokera? Słyszałem też, że na bwin i bet365 można spotkać sporo loosów. Unibeta zamierzam omijać szerokim łukiem po opisanej na forum akcji kradzieży rolla i związanej z nim "pomocy" supportu.

Odpowiedz
Cytat

odnosnie ipoker...
graj tylko i wylacznie z fishami... nie ma innej opcji... nie ma koniecznosci meczenia sie z regami
siadasz do stolu i daj sobie 50 handow na zapoznanie sie z przeciwnikami... nawet po 20 handach widac z kim grasz... jak jest taki przeciwnik zostajesz jak nie ma opuszczasz stol a wczesniej zaznaczasz sobie regow i nitow... latwiejsza table selection

co do ongamu...

jak jestes wstanie zniesc takie cos to polecam

Spoiler

olbrzymia ilosc slabych graczy majacych szczescie

Odpowiedz
Cytat
zemstafreda Autor wątku
zemstafreda

Znowu wtopa, bet365 to też iPoker :facepalm:

Selekcja nie jest taka prosta w sytuacji gdy jest się dziesiątą osobą w kolejce do stołu z wysokim odsetkiem graczy na flopie. Pewnie więcej loosów można dorwać wieczorem bądź w weekend ale też pewnie więcej regów na nich poluje. Zastanawiam się czy zakładanie nowego stołu w celu zlowienia amatorów niemogących się nigdzie indziej szybko dopchać ma sens czy w dłuższej perspektywie doprowadzi mnie do strat. Drugą osobą przy stole będzie niemal na 100% jakiś reg, trzecią też coś koło tight'a, dopiero wtedy ewentualnie mogą dosiąść się loosy. Takie odniosłem wrażenie na podstawie mojego bardzo skromnego doświadczenia w zakładaniu nowych stołów.

Odpowiedz
Cytat
aldon7

nie wtopa. Bet to czlonek sieci iipoker, ale ma swoje prywatne stoly. jesli chodzi o poziom dobrze wybrales, bo go nie ma na mikro :D

jesli chodzi o bet na nl4 jest jest jakis "reg" to jest to ktos z PS i pewnie dopiero zaczyna SH, albo cos w ten desen. W innym wypadku gralby wyzej.

sam jako nowy na SH zaczynalem nabecie ten limit z 40$ i zajelo mi 9k henndow przejscie go, wiec nie ma sie czego obawiac.

Odpowiedz
Cytat
zemstafreda Autor wątku
zemstafreda

A kto tu mówi o SH, ja ich na FR prawie nie widzę, a jak już są to jeszcze dochodzi spora konkurencja do koszenia.

Odpowiedz
Cytat
aldon7

a to nie wiedzialem. Moim zdaniem nie ma sensu grac fr na roomach bukmacherskich.

Tutaj w wiekszosci graja ludzie 4fun i oni wybieraja jak najszybsza gre (dlatego tez spory odsetek fishy poszedl z Sh na 'zoom'). Ktos kto gra sobie 4fun raczej nie wybiera tego co zajmuje najwiecej czasu i ma najmniejsza dynamike gry.

Odpowiedz
Cytat
SuTTT

Spróbuj gry sh sam gram w sieci ipoker sh i tam reg na stolik to i tak rzadkość

Odpowiedz
Cytat
maciasowy

Napisane przez SuTTT
Spróbuj gry sh sam gram w sieci ipoker sh i tam reg na stolik to i tak rzadkość

Potwierdzam :sdrink. Po przejściu z FR na SH z 25$ do 55$ w 3,5k rąk.

Odpowiedz
Cytat
rootpl

Podobno 3k hands można dojść do NL100, a później np. w 2k hands wrócić na NL2, ale nie wiem czy to prawda, rozpisują się o tej miarodajnej próbce tyle, ale moim zdaniem 5k hands wystarczy spokojnie, żeby sprawdzić jak nam idzie w danej odmianie i zachęcać innych do zmiany zamiast znaleźć źródło problemu.

Ogólnie to dopiero ostatnio śledząc regularnie forum dostrzegłem, że ten problem na prawdę istnieje, a mianowicie :

NIE GRAJMY JUŻ FR BO :

- tam same mega regi szczególnie na NL2 NL5, nie do ogrania, kosiarze

NIE GRAJMY SH BO :

- sami mega loose gracze, z mega wielkim szczęściem, których też nie da rady ograć, na mikro oczywiście, bo tam już NL100 i wyżej to inna gra, nie ma regów, a jak są to mega przewidywalne... także po co się bawić w mikro gdzie nie oszukujmy się nie ma pieniędzy, na ipoker, ongame itd. oprócz P* oczywiście, tam dużo donków.

Po co sobie zawracać głowę dostosowaniem się do graczy czy stolika, rangem, wariancją itd. lepiej zmienić room, albo odmianę, z FR na SH, albo Holdema na Omahe, a później na Razza, jak tu nie pójdzie to jeszcze SNG i MTT zostaje, ew. w można później kombinować z przejściem na Fixed, Pot, albo HU napiepszać, także dużo opcji i do tego życie zaczyna nabierać ciekawości, bo tu sobie skubnę kilka artów i filmików z FR, później pogram SH poczytam to i owo, przejdę na SNG i już niedaleka droga do grubych $$$$ na MTT.
Czas się wziąć do roboty, bo uciekanie od problemu nic nie zmienia.
Pozdro i powodzenia.

Odpowiedz
Cytat
repoorTer

FR na mikro sa wkurwiajace bo w kolko widzisz tylko te sety / sam czekasz na niego

Odpowiedz
Cytat
rootpl

no tak, o tym właśnie pisałem, na SH są kolory, albo strity

Odpowiedz
Cytat
chemikLO

Dlatego trzeba grać SSS, żeby mieć decyzje tylko preflop, bo wtedy jeszcze nikt nie ma seta, strita, kolora ani dwóch par. :D

A co do szukania fiszy - warto mieć poznaczonych fiszaków, bo często zdarza się że na stole siedzi 2 dobrych regów, 4 nitów, jakiś średniak i jakiś fiszak. Jak się do takiego dosiądziesz, to masz super zyski, bo mimo niskiego VPIP stołu jest tam ten jeden leszcz do oskubania. A Niciarze nie będą Ci w tym przeszkadzać.

Odpowiedz
Cytat
saja13

Trochę mnie dziwi zakładanie takiego tematu. Sam gram NL4 FR na WPT i nie powiem bo jest to póki co dla mnie droga przez mękę :D Jednak nie podchodzę do tego tak jak ty, że żalę się, że nie ma fiszy itd. (mimo, że faktycznie wiele ich nie ma) tylko patrzę na to tak, że jeśli chcę w przyszłości grać wyższe stawki to na każdym pokerromie jaki poziom by nie był to NL4 niszczyć muszę :D

Jakoś mało mnie obchodzi jak widzę, że ktoś na Everku niszczy NL2 i NL4 w tydzień, bo wiem, że ja męcząc się na tych stawkach buduję sobie dobry mindset, który na prawdę jest u mnie coraz lepszy i już mnie praktycznie żaden coller nie rusza :pokerface:

Dlatego polecam Ci graj swoje, obserwuj postępy i z czasem zobaczysz, że Ci którzy wyglądali ci na twoim roomie na dobrych regów, to zwykłe piony, których będziesz kosił. Tyle :D

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Ktoś kiedyś napisał mądre zdanie, jeżeli nie widzisz fishy na stoliku na którym grasz to znaczy że sam nim jesteś, odnośnie poziomu na micro na iPoker muszę przyznać że gry nie są tak bardzo dochodowe jak na bardziej krzakowych sieciach, a to już wynika tylko z zagęszczenia bardzo słabych graczy na stolikach których tam właśnie odrobinę brakuje momentami.

Odpowiedz
Cytat
zemstafreda Autor wątku
zemstafreda

A co do szukania fiszy - warto mieć poznaczonych fiszaków, bo często zdarza się że na stole siedzi 2 dobrych regów, 4 nitów, jakiś średniak i jakiś fiszak. Jak się do takiego dosiądziesz, to masz super zyski, bo mimo niskiego VPIP stołu jest tam ten jeden leszcz do oskubania. A Niciarze nie będą Ci w tym przeszkadzać.

Wszystko fajnie tylko, że fish gotów sprawdzać moje podbicia do wysokości swojego stacka i kończy się tym, że ogrywa moje AK parą czwórek. No to niech będzie call i gram dalej jeśli mam przynajmniej wysoką middle parę. Ledwie wyłożę te 0.02$ to się automatycznie dwa LAGi uaktywniają i walą 0.06$.

Koniec końców to i tak musi być kwestia ogrania i doświadczenia przynajmniej z 10k handów.

Odpowiedz
Cytat
zemstafreda Autor wątku
zemstafreda

Napisane przez Endurx
Ktoś kiedyś napisał mądre zdanie, jeżeli nie widzisz fishy na stoliku na którym grasz to znaczy że sam nim jesteś

O ile dobrze pamiętam to był Matt Damon =) i mówił o frajerach

Odpowiedz
Cytat
casalinga87

Napisane przez zemstafreda

Napisane przez Endurx
Ktoś kiedyś napisał mądre zdanie, jeżeli nie widzisz fishy na stoliku na którym grasz to znaczy że sam nim jesteś

O ile dobrze pamiętam to był Matt Damon =) i mówił o frajerach

To był Amarillo Slim :f_rolleyes:

Odpowiedz
Cytat