Witam,
Dzisiaj chciałem zrobić przelew na Revoluta kolegi i wykonałem przelew ze swojego konta bankowego. Pieniądze nie doszły przez dwie godziny.. Czy pieniądze dojdą wgl do niego skoro zrobiłem przelew przez moje konto bankowe ?
Revolut jest spółką zagraniczną(pozaunijną), więc zwykły przelew bankowy z polskiego konta na konto revolut zajmuje 24-48 godzin.
Witam nie lepiej wykupic ci karte paysafecard wygodniej i szybciej aby przelac pieniadze
Napisane przez wannabananna
A przypadkiem revo nie działa teraz na mocy prawa Litewskiego?
czyli ?
Napisane przez dawid327
Napisane przez wannabananna
A przypadkiem revo nie działa teraz na mocy prawa Litewskiego?czyli ?
Generalnie to działało na mocy prawa UK, ale poprzez brexit musieli znaleźć jakiś "azyl" w UE żeby móc świadczyć nam usługi. Co za tym idzie na pewno nasze urzędy będą mogły mieć większe pole manewru żeby prześwietlić "podejrzanych", tak przynajmniej mi się wydaje. A co to ma się do czasu zaksięgowania przelewu? Pewnie niewiele, każdy przelew internetowy poza ekspresowym tyle "idzie". Najlepiej stworzyć swoje konto, podpiąć kartę i wtedy przelew masz dosłownie po chwili.
Jeżeli wchodzisz w aplikację Revolut i wybierasz metodę zasilania konta przelew bankowy, to pod danymi odbiorcy jest widoczny następujący wpis:
"Przelewy są zazwyczaj realizowane w ciągu 1 -2 dni roboczych ".
Niestety nie mogę wkleić zrzutu ekranu, ale jak ktoś ma Revoluta, to może sobie sprawdzić...