Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pytania nowicjusza.

11 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
417 Wyświetlenia

jestem nowy i zielony w całej tej pięknej grze jaką niewątpliwie jest poker. i w sumie nie wiem za co mam się zabrać gdy dostanę kapitał startowy.

Wybrałem FTP i nie wiem na jakiej odmianie NL sie skupić. czy casch games, HU a może SnG/mtt? Co polecacie dla nowicjusza żądnego zwycięstw i chwały ? :D Co jest w miarę łatwe, zyskowne a mało swingowe?

Oczywiście arty basic przeczytane i sporo się z nich nauczyłem. Wiem że najważniejsze to trzymać się BM :)

10 odpowiedzi
hellYeahEnT
Elite Grinder

sitki bierz (ja majac 2,5 roku doswiadczenia gdybym musial zaczynac od 0 to bralbym sitki).

Wystarczy dojsc do poziomu sitkow za 60$ i miec jakiekolwiek roi na plus z nich i juz bedziesz zarobiony (przy 1500 sitkach i 3% roi razem z rb mamy ~7k$ mc) a niektorzy maja nawet 10% roi na tych stawkach

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez hellYeahEnT
sitki bierz (ja majac 2,5 roku doswiadczenia gdybym musial zaczynac od 0 to bralbym sitki).

Wystarczy dojsc do poziomu sitkow za 60$ i miec jakiekolwiek roi na plus z nich i juz bedziesz zarobiony (przy 1500 sitkach i 3% roi razem z rb mamy ~7k$ mc) a niektorzy maja nawet 10% roi na tych stawkach

Nie wiem czy to ironia czy coś podobnego ale dzięki za radę :) Ale myślę ze granie sitków za 60$ to za wysoki poziom jak dla mnie.

Ale jeśli zaczynać od sitek od najniższych stawek to jakie? 9os 18 27 czy 45+? non turbo czy turbosy?

Nie ironia, sitki do 60$, co nie znaczy że masz od nich zaczynać tylko to jest twój cel. Zacznij od najniższych, 9 osobowych i w miarę jak będziesz je ogarniać i robić BR możesz się wdrapywać.

A odnośnie pytania:
Co jest w miarę łatwe, zyskowne a mało swingowe?
Tu muszę Cię zmartwić, nie ma lekko _cool:

Anty
Oldschool Grinder

Napisane przez jaaan555

Nie wiem czy to ironia czy coś podobnego ale dzięki za radę :) Ale myślę ze granie sitków za 60$ to za wysoki poziom jak dla mnie.

Ale jeśli zaczynać od sitek od najniższych stawek to jakie? 9os 18 27 czy 45+? non turbo czy turbosy?

To nie ironia. Tylko Ty musisz zacząc od sitkow za 0,5$,albo na upartego za 1$

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez Anty

Napisane przez jaaan555

To nie ironia. Tylko Ty musisz zacząc od sitkow za 0,5$,albo na upartego za 1$

9 os.? czy moze 18/27/+?

W ogóle nie wiem czy będę grał za ten kapitał bo teraz patrzę na forum to troche osób nie dostało ostatnio kapitału heh :)

Moim zdaniem tylko 9os. A jeśli nie miałeś jeszcze do czynienia z pokerem to nie wiem czy Fixed Limit nie był by lepszy, ale tu już niech się wypowiedzą mądrzejsi odemnie _wink:

Dodam jeszcze: Fixed dlatego że wymusza granie tylko top hands, i nie mozesz przegrać caego staka w jednym rozdaniu _biggrin: co na początku moze być dość korzystne. Ale jak pisałem są tu bardziej dośwadczeni _ugly:

jonasz1983
PokerStrategist

Jak na kogos kto nie mial do czynienia z pokerem, z jezykiem pokerowym i znajmoscia rodzajow gierek nie masz problemu :D

Powodzenia! _thumbsup:

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Napisane przez jonasz1983
Jak na kogos kto nie mial do czynienia z pokerem, z jezykiem pokerowym i znajmoscia rodzajow gierek nie masz problemu :D

Powodzenia! _thumbsup:

nie miałem do czynie z pokerem online. podstawy pokera znam z gier live :) przestudiowałem także artykuły basic i bardzo dużo one mi dały. Teraz postanowiłem założyć ten temat i posłuchać rad mądrzejszych/ wygrywających graczy. W miedzyczasie obserwuję blogi innych graczy i na prawdę niektórzy robią znakomite wyniki .

Pamiętaj... cierpliwość nad wszystko. I słuchaj się Enta _biggrin:
Powodzenia _cool:

PS.: I tight is right mając 50$ :tongue:

Thorek
Oldschool Grinder

Witaj.

Heads-upy zdecydowanie zostaw sobie na późniejszy etap swojej kariery. MTT też jest raczej kiepskie przy tak niskim rollu. SnG jest opcją, aczkolwiek dość swingową. Polecałbym ci rozpocząć przygodę od gier cashowych No-limit Hold'em lub też ewentualnie fixed-limit Hold'em.

Pozdrawiam.